rozpa moim zdaniem ciekwa bo bez hody wstawiam ja bo udalo mi sie nia dzis wygrac z hajami na megamagu,rbt, chariocie i dragonach. 4 dragonow i czarka zeszla z kb. tancerze nawet nie walczyli, stracilem tylko driady. antymagią w tej rozpie jest atak wyprzedzający we wrogiego maga:)
1 Waywatcher Noble @ 164 Pts
General; Waywatcher; 2ndWeapon; Longbow
Hunter's Talon [25]
Pageant of Skrikes [25]
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
5 Wardancers @ 97 Pts
Wardancer Weapons; Musician
5 Waywatchers @ 120 Pts
2ndWeapon; Longbow
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 29
Total Army Cost: 597
600 patrol WE
600 patrol WE
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Nie ogarniam jakim cudem to jest patrol, skoro masz boha za więcej niż 125pkts, to raz, a dwa, masz dwa oddziały z sekcji special/rare
A co do samej rozpiski, nie odważyłbym się utopić tylu pkts w bohaterze, który jest tak miękki i ryzykowny w dodatku. Jego strata kosztuje cię całe 260pkts. Pozatym nie wiem, co w tej rozpisce ma się wogóle bić 5 tancerzy? Ani nie ma tu ostrzału zbytniego, a uderzenia to już tymbardziej.
Ale każdy gra, jak lubi
Pozdrawiam
A co do samej rozpiski, nie odważyłbym się utopić tylu pkts w bohaterze, który jest tak miękki i ryzykowny w dodatku. Jego strata kosztuje cię całe 260pkts. Pozatym nie wiem, co w tej rozpisce ma się wogóle bić 5 tancerzy? Ani nie ma tu ostrzału zbytniego, a uderzenia to już tymbardziej.
Ale każdy gra, jak lubi
Pozdrawiam
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
co do slotow i pkt za gienia to patrol patrolowi nie rowny. to nie jest ostrożna rozpa, a raczej "wszystko albo nic" . gra sie dla przyjemnosci a ja mialem mnostwo frajdy w zabiciu maga 1 strzałem. magowie z t3 mają pełne gacie, choc jesli nie zginie prawdopodobnie w nastepnej turze oddzial ww wyparowuje.
a co ty byc wystawił? 2 spec albo 1spec1 rar. oddzial do 200 pkt.
a co ty byc wystawił? 2 spec albo 1spec1 rar. oddzial do 200 pkt.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293