Dogs of War 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Dogs of War 2350

Post autor: Crane »

1 Hireling Wizard Lord 310 Pts
Magic Level 4
Sacrificial Dagger [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Truthsayer 265 Pts
Magic Level 3

1 Hireling Wizard 140 Pts
Magic Level 2
Mage's Tome [20]
Pike of Remas [25]

1 Mercenary Captain 89 Pts
General; Heavy Armour
Brace of Sartosean Pistols [25]
Enchanted Shield [10]

8 Duellists 72 Pts
Pistol

8 Duellists 72 Pts
Pistol

8 Duellists 72 Pts
Pistol

8 Duellists 72 Pts
Pistol

8 Duellists 72 Pts
Pistol

5 Heavy Cavalry 105 Pts
Barding

5 Light Cavalry 55 Pts

5 Light Cavalry 55 Pts

10 Crossbowmen 80 Pts

30 Norse Marauders 210 Pts

10 Mengil Manhide's Manflayers 363 Pts

4 Leadbelchers 230 Pts
Musician

Cannon 85 Pts

Casting Pool: 11

Dispel Pool: 7

Models in Army: 117

Total Army Cost: 2347

Wyglada to tak, produkujemy mase kosci Sacrificial Daggerem w Norse Marauders, Truthsayer ma ich dożywiać, jest w miarę przyzwoite strzelanie, niezla antymagia i troche smiecia do zajmowania czyms przeciwnika. Co sądzicie?

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Fasty albo dueliści z pistoletami. Jak masz 4 x 8 Duelistów to lepiej te 110 punktów za fast przerzucić na ciężką kawalerię.

Kapitan na piechotę dla mnie niezrozumiały i nie może korzystać z tarczy w walce bo ma magiczną broń.

Patent z Sacrife Daggerem jak dla mnie średni. Sztylecik się sprawdza jak rzucasz wiele czarów danym magiem co turę. Tu lepszym wyborem będzie pewien przedmiot z AB Bestii;]

Leadzie lepsi będą rozdzieleni na 2x2 (masz wolny slot)

Cała rozpa może zostać oceniona jako ciekawa;] Fajnie, że próbujesz wprowadzać swoje patenty - jak kloc Norsemenów.

Truthsayer najlepiej kombuje się jednak z Maneaterami, ciężką kawaleria i smokiem. Tu nie ma czego wskrzeszać.

pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

General z enchanted shieldem to moje niedopatrzenie, fakt; natomiast pistolety sa na wraciaki glownie, choc uwazam ze to ogolnie mocna rzecz...

Maneaterzy mi sie opatrzyli, chcialbym cos innego wypróbowac ,ale racja ze chyba leadow trzeba rozdzielic

No a Truthsayer wskrzesac moze "zamordowanych" Marauderow- takie małe perpetuum mobile ;) tudziez Manflayersow bo tych zawsze warto ratować

co do fastow na ciezka kawe- chyba masz racje , zawsze dodatkowe uderzenie moze byc przydatne

Co do maga z daggerem... nie no te 3 czary na ture mysle ze spokojnie bedzie mogl puszczać a to IMO jest bardzo silna rzecz

jaki przedmiot z bestii ? herdstone?

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Nom, herdstone. Sztylet ma te fajna zalete, ze MOZESZ poswiecic, ale nie MUSISZ. CIezka kawa zdecydowanie. No i chyba 14 mmm > 10.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

No i chyba 14 mmm > 10.
Chyba mi punktow nie starczy

a co do Herdstona, no niby jest ok ale az tyle PD mi nie da co sztylecik

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

To cos wyrzuc. Imho nie oplaca sie wystawiac 10tki przy ich bazowym koszcie.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

ODPOWIEDZ