8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III
Co w tej edycji dokładnie daje ASF ???
Jakies + do I ???
Są jakieś + do I przy szarzy??
Jakies + do I ???
Są jakieś + do I przy szarzy??
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
asf daje bicie pierwszym i jezeli masz wyższą I także rerolle na trafienie, bo jesteś tak szybki, że aż zajefajny. Asf znosi się z ASL (np z dwuraka), ale HE mają mieć swoją specjalną wersje ASF, która z dwurakiem się kłóci
Żadnych bonusów do szarzy ma (chyba) nie być.
Jeżeli coś pokręciłem niech ktoś ze szczęśliwych posiadaczy podręcznika wątpliwej oryginalności sprostuje
Edit: Varden, masz wyższą inicjatywę w pisaniu postów
Jeżeli coś pokręciłem niech ktoś ze szczęśliwych posiadaczy podręcznika wątpliwej oryginalności sprostuje
Ostatnio zmieniony 2 lip 2010, o 09:40 przez Priam, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedy Knight pisze:Barbarossa pisze:Po playtestach:
...
IMO DE > All other armies. Hotek, dostęp do najlepszych lore'ów, kociołek, dostęp do najlepszej piechoty, hydry.
Signed.
Mnie przeraza opcja bsb z pendantem na pegazie czy lorda z pendantem na pegazie, takie polaczenie czysci wszystko poza jednostkami z duzym crem lub mocno pancernymi.
Czyli jak mam nizsza I ale ASF to bije i tak pierwszy ale nie mam przerzutów??Priam pisze:asf daje bicie pierwszym i jezeli masz wyższą I także rerolle na trafienie, bo jesteś tak szybki, że aż zajefajny. Asf znosi się z ASL (np z dwuraka), ale HE mają mieć swoją specjalną wersje ASF, która z dwurakiem się kłóci
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
bijesz pierwszy jak masz wyzsza I od przeciwnika.
BTW. a jak przeciwnik ma taką sama I jak my, to bijemy w tym samym czasie?? bo nie doczytałem, a niechce mi sie teraz wertowac booka
ASF daje rerole nie tylko jesli masz wyzsza I od przeciwnika, ale nawet jak masz taka samą... wiec Prince, Noble, DP i PG będą mieli zawsze rerole walcząc z jakimkolwiek innnym oddziałem (bo nie pamietam czy jakis oddzial w wfb ma 7I?), gorzej z herosami i czarami dającymi I
BTW. a jak przeciwnik ma taką sama I jak my, to bijemy w tym samym czasie?? bo nie doczytałem, a niechce mi sie teraz wertowac booka
ASF daje rerole nie tylko jesli masz wyzsza I od przeciwnika, ale nawet jak masz taka samą... wiec Prince, Noble, DP i PG będą mieli zawsze rerole walcząc z jakimkolwiek innnym oddziałem (bo nie pamietam czy jakis oddzial w wfb ma 7I?), gorzej z herosami i czarami dającymi I
TakRabsp pisze: BTW. a jak przeciwnik ma taką sama I jak my, to bijemy w tym samym czasie?? bo nie doczytałem, a niechce mi sie teraz wertowac booka
Podobno były play testy HE i książka nie daje misscastów na dubletach, tylko na 2x6
Tylko jak masz wyższą inicjatywę.Eltharion pisze:Czyli teraz ASF to tylko taki Hate??
Paskudny uśmiech power gamera
Nie tylko bo jak masz niższą I i ASF to bijesz pierwszy.
Edit: Jab szybszy
Edit: Jab szybszy
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
- Młody Pajak
- Kradziej
komplikujecie to wszystko. ASF daje nam to że uderzamy jako pierwsi i dodatkowo jeśli mamy większą I mam re-roll nie trafionych hitów.
Każdy na własnej?Varden pisze:z pity testuje inicjatywę i jeżdziec i monster.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.