Wybory prezydenckie
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Wybory prezydenckie
no nawet nie chce mi się przytaczać przykładów - Żaden dyktator się nie utrzyma, jeśli będzie mordował tych którzy go popierają, zamiast sowicie im płacić, bo to podcinanie gałęzi na której się siedzi... Jankiel no proszę Ciebie, nie karz mi udowadniać oczywistej, oczywistości przykłady irańskiego szacha, cesarzy etiopskich czy dyktatorów afrykańskich pokazują co innego... wiary że w dyktaturze nie ma korupcji nie zasługuje nawet na dyskusję - a jak chcecie dane to zerknijcie na rankingi transparency international - najniższą korupcję mają przedewszystkim skandynawskie demokracje...
Ż.
P.S. o fuck
Jak dyktator chce władzy dla samej władzy to będzie korumpować, jeśli rządzi dla dobra państwa i narodu to będzie tępił korupcje na każdym kroku. Problemem jest to, że większość dyktatorów to nie idealiści (a jak już to ich idee są chore) tylko rządni władzy i myślący wyłącznie o sobie kolesie.
A co do Szwecji to tam władza swym socjalem skorumpowała wszystkich, to jest taka forma legalnej łapówki, za wysoki socjal kupuje sobie poparcie. Ale jak ma się 9 mln mieszkańców i bogate złoża surowców naturalnych (mało ludzi, dużo do podziału) to można sobie socjalizm budować.
Dobra jutro (cisza wyborcza, zobaczymy kto dziś wygra?)
A co do Szwecji to tam władza swym socjalem skorumpowała wszystkich, to jest taka forma legalnej łapówki, za wysoki socjal kupuje sobie poparcie. Ale jak ma się 9 mln mieszkańców i bogate złoża surowców naturalnych (mało ludzi, dużo do podziału) to można sobie socjalizm budować.
Dobra jutro (cisza wyborcza, zobaczymy kto dziś wygra?)
Ostatnio zmieniony 4 lip 2010, o 10:34 przez Tullaris, łącznie zmieniany 1 raz.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Amnezja - to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja - to łatwo gdzieś tak swoją pałę na przód nieść
Amnezja - to łatwo jest zapomnieć skąd się jest i gdzie
Amnezja - to łatwo tak swojemu bratu wleźć na kark
My na monopol mamy prawdę
Ja nie zabijam ani ja nie kradnę
A były przecież kiedyś piękne dni
Gierek, Jaruzel oraz my
Amnezja - to łatwo gdzieś tak swoją pałę na przód nieść
Amnezja - to łatwo jest zapomnieć skąd się jest i gdzie
Amnezja - to łatwo tak swojemu bratu wleźć na kark
My na monopol mamy prawdę
Ja nie zabijam ani ja nie kradnę
A były przecież kiedyś piękne dni
Gierek, Jaruzel oraz my
Kurde zapomniałem o tej ciszy , ale to raczej bylo stwierdzenie faktu, niż propaganda w czyjąś stonę.Crane pisze:Pisz, pisz ...zapomniales chyba, ze jest cisza wyborcza...i za pisanie takich rzeczy mozna dostac kare grzywny....
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
przynajmniej był sprawiedliwy: kazał zabijać też swoich, nie tylko opozycjęŻaba pisze:a towarzysz Stalin to lewicowiec starszego pokolenia, który szczerze kochał swój kraj
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
51,09% ;/ nadal nie ma pewności, ale raczej good game kaczy
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Wg sondazu TVP 6% roznicy, przy badaniu typu exit polls na 50.000 osob. IMO wynik sie nie zmieni.Robson pisze:51,09% ;/ nadal nie ma pewności, ale raczej good game kaczy
Dwa tygodnie temu sondaż dla TVP1 miał 0,5 błedu procentowego. Więc wynik się nie zmieni.
Tak więc CAŁA WŁADZA W RĘCE RAD.
Skleroze sie ma? PiS to nie mial calej "wladzy w rekach rad"? Dajmy szanse PlatformieTullaris pisze:Dwa tygodnie temu sondaż dla TVP1 miał 0,5 błedu procentowego. Więc wynik się nie zmieni.
proszę się zbytnio nie spinać, bo to opinia subiektywna i nie ma na celu nikogo obrażać, ale jestem zaszokowany wynikiem osiągniętym przez J. Kaczyńskiego, mam nadzieję, że sondaże nie kłamią i Komorowski wygra... ale kurde... nie mogę uwierzyć ile ludzi głosuje na pana Kaczyńskiego... jakby nikt już nie pamiętał jak się skończyło jego premierowanie...
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
-
- Masakrator
Te wybory idealnie pokazały, jak bardzo Polska jest podzielona.