SexRocket pisze:wieje straszna nuda ta wariacja
Faza magii jest fascynująca z drugiej strony stołu.
Ale to Adam będzie tym grał, nie ja.
Dla mnie to za silne.
Wezmę jego bidne Wampiry i będę trenował sypanie od pierwszej tury.
Moderator: Yudokuno
SexRocket pisze:wieje straszna nuda ta wariacja
U mnie będzie to wyglądało mniej więcej tak (przynajmniej testowa wersja, po roku i tak pewnie stwierdzę, że black dragon jest najlepszy)Copyright, żeby potem nie było jak z Hotek Train ;
Wariacja Południowa
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
trzema, bolce mają 3 rany - co prawda nie wiem jak się ma reference sheet do rzeczywistości i faktu że obsługantów jest 2 - ale wyraźnie stoi że ran jest 3Jankiel pisze: albo od biedy dwa bolce (jeśli ktoś chce zmarnować 200 pts na dwa modele z dwoma woundami)
Ale trzeba tą magię jeszcze wziąć. Death imo jest słaby - samymi snajperkami bitwy się nie wygra.Teraz pegaz BSB z pendantem nie jest już taki kozak. Czary z deatha nie mają siły (ani z metala).
Shadow i shadowJakie lory na magiczkach?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
na metal wystarczy dać ten helm co daje warda od flaming attackówTeraz pegaz BSB z pendantem nie jest już taki kozak. Czary z deatha nie mają siły (ani z metala).
Moim zdaniem wiele armii bedzie sie skladac pod Purple Sun. W HE 2 arcymagow + BoH + Vortex Shard to najlatwiejszy z przykladow.Jankiel pisze:Ale trzeba tą magię jeszcze wziąć. Death imo jest słaby - samymi snajperkami bitwy się nie wygra.Teraz pegaz BSB z pendantem nie jest już taki kozak. Czary z deatha nie mają siły (ani z metala).
Mnie się nie podoba z racji bardzo losowego zasięgu.IMO vortex jest gięty (szczególnie potencjał zwrotu kostek po przejechaniu się po klocku),
Zobaczymy, co w sprawie harpii i assassina napiszą w FAQHarpie nie wliczają się do żadnej kategorii. Musisz mieć 25% w normalnych corach.
Nie ma aż tylu dobrych celów dla purple sun - większość wystawianych klocków ma dobrą inicjatywę. Może się przydać na abominacje czy hydry (ale tu znowu trzeba bliżej podejść, albo liczyć, że się rzuci 6+ na artilery dice)Moim zdaniem wiele armii bedzie sie skladac pod Purple Sun. W HE 2 arcymagow + BoH + Vortex Shard to najlatwiejszy z przykladow
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Nie sądzisz, że to trochę zbyt duże ryzyko? Przy niefarcie społowisz sobie wszystkich magów w armii.kamelot pisze:mały mag samobójca ( power scroll, 2 lvl ) death
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Nie jestem do końca pewien, ale Slaan ma typ "Infantry" (to, czy to oznacza że jest "on foot", jest kwestią dyskusyjną) a koncept US już nie istnieje w 8 edycji. Uderzcie mnie, jeżeli się mylę.Raptor pisze:a dywan nie jest przypadkiem dla modeli on foot z us 1?Grałem przeciw LIzakom ze Slannem na dywaniku