Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
a horda jest od ilu modeli w szeregu?
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Bardzo drogi kompromis... Zamierzam dac szansę LSG w tej edycji, ale na pewno będę brał zwykłych spearmanów i łuki. Co do errat to wątpię żeby znalazły się tam takie rzeczy jak przeniesienie SH do corów.
Mam pytanie. (nie wiem, czy ono zostało juz gdzies zamieszczone, lub przeniesione) Ale czy save w tej edycji są jak w WH40K? Czyli spośród ASv i WSv wybieramy jeden najlepszy który dany model posiada?? I o co chodzi z MR dające warda?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Nie, możesz użyc asva i warda, ale jesli masz warda i regenkę to musisz wybrac 1. MR daje ci warda przeciwko magii- czyli np mr2= 5+ ward na magię przy czym jesli posiadasz juz warda to ten uzyskany z mr się dodaje- np. PG z Banner of Arcane Protection mają 2+ ward save'a na magię.
Aha. Dzięki Do tego 10. jeszcze tydzień został, a ciekawośc bierze górą i dużo się pytań rodzi:) A co do zasad broni, broni dystansowych nic się nie zmieniło? Long bow ciągle S3 30"?? Mogliby wprodzadzic osobny rodzaj elvs bow tak jak to jest w Mordheimie:P
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Rabsp pisze:co myslicie o BSB w 8ed?
będzie napewno bardziej przydatny z powodu masy testów Ld'ka (fear co ture, test Ld jeśli chcemy sie zreformować, paniki, breake test)
macie juz jakies przydatne kombinacje?
troche lipa z tym Look Out'em jak bsb na koniu siedzi... i taki troche miękki wafel sie robi na piechote...
@Korhil - 2 pierwsze szeregi biją
najpierw sądzilem, ze fajny będzie BSB na orle z helm of fortune, 2+ sava z rerrolem, po to tylko aby byl tam gdzie trzeba dać przerzut, aczkolwiek w dobie dzisiejszych katap i dzial chyba wybiorę gościa z armour of caledor w jakimś oddziale z tylu...
zobaczy się i tak pewnie ściagne jakiś pomysl od kogoś, gdyż na grę nie będę mial większego czasu, więc testy odpadają
mam nadzieję że zmienią i to w lore na jaką fluffowo zasługują HE - niby najpotęzniejsza rasa w magii a lora co najwyżej średnia... zmiany raczej będą, bo chociażby muszą chyba wprowadzić podział czarów na magic missiles, augaments itp. itd. ale w sumie nawet gdyby nie zmienili to na 8ed standardy lora nie jest taka zła - biorąc pod uwagę fakt że do rzutu na casta dodaje się poziom maga to casting values bardzo się u nas zmniejszają... bardzo bym chciał jakiś nawet drobnych zmian, ale gdy zobaczyłem karty magii beastmanów (na obrazku na stronie gw) to nie doszukałem się tam żadnej zmiany, a wg mnie albo zmienią wszystkie lory albo nie zmienią żadnej.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
jesli nie zmienia to bedziemy mieli b taniego lora...kazdy czar praktycznie casta bedzie mial mniej niz 10, a flamsy maga fajnie dzialac z hordami
a jak ktos chce caddiego to ciskamy draina z 3 kosci na 6 + cudo
zauwazyliscie ze 8 edycja dla HE wszystkie bonusy jakie mialy DE
mozna cadim uzywac wszystkich kosci... "hate" jak mamy wyzsza inicjatywe... boost konkretny
dzisiaj ide grac na 8ed i przerazilem sie tworzac rozpe z 25% core :/ mam nadzieje ze errata to poprawi
a jak ktos chce caddiego to ciskamy draina z 3 kosci na 6 + cudo
zauwazyliscie ze 8 edycja dla HE wszystkie bonusy jakie mialy DE
mozna cadim uzywac wszystkich kosci... "hate" jak mamy wyzsza inicjatywe... boost konkretny
dzisiaj ide grac na 8ed i przerazilem sie tworzac rozpe z 25% core :/ mam nadzieje ze errata to poprawi
My już testowaliśmy nemezisowo nową edycję.
Raczej lajtowymi rozpiskami opartymi głównie na corowej piechocie.
Straszliwie wypadają te elfy, oj straszliwie. ASF i rerolle to jest mega boost.
Ciekawe jak to sprawdzi się z armiami mocno strzelającymi. Z WE na 80-100 łucznikach zaczyna być problem.
Trzeba będzie testować dalej.
Raczej lajtowymi rozpiskami opartymi głównie na corowej piechocie.
Straszliwie wypadają te elfy, oj straszliwie. ASF i rerolle to jest mega boost.
Ciekawe jak to sprawdzi się z armiami mocno strzelającymi. Z WE na 80-100 łucznikach zaczyna być problem.
Trzeba będzie testować dalej.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Wydaje mi się mimo wszystko, że jest to kontrowane względnie wysoką ceną naszych oddziałów, wrażliwoscią na ostrzał no i faktem, że teraz zawsze będą nam oddawac. Rerolle są niejako kompensacją osłabienia asfu- bo nie zawsze go będziemy mieli, poza tym był on własnie po to żeby nam nie oddawali
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Jak ktos ma wyższą inicjatywę to uderza przed nami i rerolli też wtedy nie mamy- więc nie zawsze.
Powiedzmy tak - zasady, po głębszym i dokładniejszym się z nimi zapoznaniu, mówią co innego.Bestialski_Brokuł pisze:Jak ktos ma wyższą inicjatywę to uderza przed nami i rerolli też wtedy nie mamy- więc nie zawsze.
Ale oczywiście poczekajmy na FAQ'a.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Do czasu wyjścia erraty, jedynie GW będą bić po inicjatywie.Pretor pisze:ASF będziemy mieć zawsze
Np. możliwość rzucania czaru z 12 kościPretor pisze:dostaliśmy boost DE, ale i oni w wielu przypadkach dostali
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Nie bardzo rozumiem. W 8 ed kolejność ataków jest wg inicjatywy, zaś SoA stwierdza że mamy ASF, który z atakowania jako pierwsi zmienił się na rerolle hitów gdy mamy większą/równą inicjatywę. Jeśli ktoś inicjatywy ma więcej niż my to uderza przed nami a nam nie przysługują rerolle. Przynajmniej tak ja to widzę, jeśli cos pominąłem to prośże mnie skorygowaćJaceK pisze: Powiedzmy tak - zasady, po głębszym i dokładniejszym się z nimi zapoznaniu, mówią co innego.
Ale oczywiście poczekajmy na FAQ'a.