My o Niemcach

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Re: My o Niemcach

Post autor: cobra651 »

Skavenblight pisze:Nie rozumiem niechęci czy nienawiści do Niemców. Nie przemawia do mnie tekst "pochodzę z...". Ja pochodzę z Warszawy, co Niemcy z Warszawą zrobili - wiadomo. Celowo piszę Niemcy, nie "narodowi socjaliści" choć takiej politycznie poprawnej obłudy czasem próbują mnie na studiach nauczyć
Droga koleżanko, w regionach takich jak Śląsk i Pomorze, które kiedyś były regionami granicznymi do dzisiaj pokutuje taka mentalność, która przede wszystkim podkreśla związki z heimatem, nie zaś szeroko pojętym Vaterlandem. Dlatego zawsze wplatamy takie zdania, w nasze wypowiedzi, które jak to określił mój promotor pare lat temu można uznać za zapożyczenia z jezyka niemieckiego. Na jakim kierunku studiów studiujesz ? Niemcy zrobili wiele złego Polakom i dokonał tego cały naród a nie nie przedstwiciele jednej partii. Każdy kto mówi inaczej ulega modze na Euro-historię (histerie ??) Co z tego że niemieckie szkoły jeżdzą do KL, skoro dziś traktują je jako atrakcje turystyczną, nie zaś miejsce do kontemplacji grzechów swoich przodków (i niestety moich też :( )

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Spotkałem sporo Niemców, ogólnie są w porządku, ale nikomu nie radzę jechać do Niemiec, podobnie jak u nas największe pojeby siedzą w kraju.
To co najbardziej mi się nie podoba w nich to raz
- dźwięk ich języka(nie żeby był nie do wytrzymania za nim średnio przepadam)
- zakłamanie historyczne(w niemieckich podręcznikach szkolnych, wojnę zaczęli polacy wyniszczając Niemcy wojną gospodarczą, hitler zaatakował bo tego wymagał sytuacja. Obozy były albo Polskie albo Zagłady, bo to nie był obozy niemieckie, lecz zbudowane przez polaków i to my zamykaliśmy w nich żydów. Hitler jest bardziej opisywany jako osoba która odbudowałą kraj(bo to akurat jest prawda, gdyby nie wywołanie II wojny pewnie dostał by nobla) niżeli inicjator II wojny światowej i zbrodniarz wojenny. O zbrodni katyńskiej i wypędzeniach jest 3-4 razy tyle niż o holokauście i okupacji polski. W sumie się nie dziwię według samych niemców poprzedni ministrzy edukacji(a przynajmniej ich odpowiednicy) bardzo lubili ponosić prawą rękę do góry. Po takich lekturach w szkole nie dziwię się że część niemców obwinia polkę o sprowokowanie wojny.)

PS.
Tak to prawda że niemieckie kobiety to pasztety koszmarne
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

IMO temat z dupy dla osób, które naprawdę nie wiedzą co mają ze sobą zrobić.
Moda proszę o zamknięcie tematu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Jasiuuu pisze:Turków i innych podludzi ze wchodu nie lubie : ] ale Niemcy ftw . mam nadzieję że wygrają mistrzostwa!
No to Jasiu będziesz ich musiał polubić bo coraz, ich w Niemczech więcej (jak i w całej Europie), a Niemców (i innych Europejczyków) mniej. Jak tak dalej pójdzie to za 30 - 50 lat będą w Europie większością
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Tullaris pisze:
Jasiuuu pisze:Turków i innych podludzi ze wchodu nie lubie : ] ale Niemcy ftw . mam nadzieję że wygrają mistrzostwa!
No to Jasiu będziesz ich musiał polubić bo coraz, ich w Niemczech więcej (jak i w całej Europie), a Niemców (i innych Europejczyków) mniej. Jak tak dalej pójdzie to za 30 - 50 lat będą w Europie większością

cesartstwo rzymskie upadło ...

teraz kolej na nas : ]

kwestia czasu...

Aro: ... z powodu ?

likon: a czytałeś kiedyś polski podręcznik historii? tam są dopiero jaja : ]
i zapewniam Cię że polska też ma mnóstwo pasztetów tak jak każdy kraj ; ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Jasiuuu pisze:likon: a czytałeś kiedyś polski podręcznik historii? tam są dopiero jaja : ]
Propagandy nie czytam :D
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

likaon pisze:Hitler jest bardziej opisywany jako osoba która odbudowałą kraj(bo to akurat jest prawda, gdyby nie wywołanie II wojny pewnie dostał by nobla) niżeli inicjator II wojny światowej i zbrodniarz wojenny.
Gdyby nie szwindle ekonomiczne i jasno mówiąc grabież na żydach to mogłoby być ciężko z tą odbudową. No i gdyby nie wywołałby wojny to ta gospodarka by upadła.

I faktem jest, że Niemcy na każdym kroku starają się wybielać swoją historię i nie potrafią przyjąć "na twarz" skazy swych ojców i dziadków.

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Rilam pisze:Arqueek po wojnie Ślązaków jak już mordowali polscy komuniści, a to jednak jest różnica, bo zdecydowana większość Polaków komunizmu lekko mówiąc nie lubiła. Co innego Niemcy gdzie Hitler zdobył poparcie większości narodu choć jego intencje był znane. A i jeszcze jedno pytanie. Niby w jaki sposób KK robi sobie antyreklamę? Tym, że bronią właściwych wartości?
Komunisci, taa, a w niemieckich obozach koncentracyjnych byli nazisci. Ale za tych kilku popaprancow z chora ideologia nie mozna mowic, ze wszyscy Niemcy sa zli - ja sie uwazam za normalnego =]
Co do KK to chyba naprawde chcesz o tym dyskutowac? Rzuce standardowe teksty, krucjaty, inkwizycje, antysemityzm. Tu nic wiecej dodawac nie trzeba, a moznabyich bledy wytykac chyba cala wiecznosc.
- zakłamanie historyczne(w niemieckich podręcznikach szkolnych, wojnę zaczęli polacy
Dziwnym jest, ze w czeskich rowniez wojne wywolali Polacy - w styczniu 39 Polacy zaczeli najezdzac Czechow, a Hitler chcial ich do siebie dolaczyc tak jak Austrie. Naturalna decyzja - zabieraja terytorium to sie bronil. Zeby nie bylo znam to z rozmowy z pewnym Czechem, ich tego wlasnie w szkolach ucza, nie sprawdzalem tych faktow, ale stwierdzilem, ze juz nigdy nie zaufam komus kto mialby jakis cel we wciskaniu swojej prawdy innym. W tym przpadku Niemcom, ktorzy mowia, ze 2WŚ byla konieczna i Polakom, ktorzy jak zwykle zwalaja wine na innych i zachowuja sie jak zbite pieski.

Peace.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Jasiuuu bo co nam da gadanie o Niemcach, Turkach, Kurdach, ch.. wie o kim jeszcze.
Nakręcamy się takimi tematami jak byśmy jarali jakieś zioło.
Podaj mi powód dla którego ten temat ma sens bytu...
Może założymy temat o:
Pedofilii w kościele.
Warszawskiej mentalności wyższości nad innymi Polakami.
Możemy zakładać takich tematów pełno ale po co?? żeby tylko posty nabijać?
Ja sensu nie widzę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

cobra651 pisze: Na jakim kierunku studiów studiujesz ?
He, he, he... na germanistyce ;)
Niemcy zrobili wiele złego Polakom i dokonał tego cały naród a nie nie przedstwiciele jednej partii. Każdy kto mówi inaczej ulega modze na Euro-historię (histerie ??)
Oczywiście! Nie można wypaczać historii mówiąc, że to nie byli Niemcy...
Co z tego że niemieckie szkoły jeżdzą do KL, skoro dziś traktują je jako atrakcje turystyczną, nie zaś miejsce do kontemplacji grzechów swoich przodków (i niestety moich też :( )
A z tym to już się zupełnie nie zgodzę. Widziałam jak Niemcy zachowywali się podczas zwiedzania obozów i traktowali to naprawdę z powagą. Powiedziałabym nawet, że byli potem nieźle przybici.
likaon pisze: - zakłamanie historyczne(w niemieckich podręcznikach szkolnych, wojnę zaczęli polacy wyniszczając Niemcy wojną gospodarczą, hitler zaatakował bo tego wymagał sytuacja. Obozy były albo Polskie albo Zagłady, bo to nie był obozy niemieckie, lecz zbudowane przez polaków i to my zamykaliśmy w nich żydów. Hitler jest bardziej opisywany jako osoba która odbudowałą kraj(bo to akurat jest prawda, gdyby nie wywołanie II wojny pewnie dostał by nobla) niżeli inicjator II wojny światowej i zbrodniarz wojenny.
Niestety, w niektórych landach rzeczywiście. Ale nie wszędzie.
Tak to prawda że niemieckie kobiety to pasztety koszmarne
Czy ja wiem, czy to nie uogólnienie... widziałam i ładne, i brzydkie Niemki. Głównym grzechem tych brzydkich było zakładanie ciuchów o 3 rozmiary za małych, przez co tłuszcz im się wylewał na boki. Nie było w nich straszne to, że są pulchne, ale to że kompletnie nie umiały się ubrać odpowiednio do swej figury.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Aro pisze:Jasiuuu bo co nam da gadanie o Niemcach, Turkach, Kurdach, ch.. wie o kim jeszcze.
Nakręcamy się takimi tematami jak byśmy jarali jakieś zioło.
Podaj mi powód dla którego ten temat ma sens bytu...
Może założymy temat o:
Pedofilii w kościele.
Warszawskiej mentalności wyższości nad innymi Polakami.
Możemy zakładać takich tematów pełno ale po co?? żeby tylko posty nabijać?
Ja sensu nie widzę.

takim tokiem rozumiowania powinniśmy zamknąć całe PiM

jak ludzie chcą gadać na jakiś temat to niech gadają

jeśli Cię to nie interesuje to nie właź w ten topic ale nie zamykaj innym ust

jeśli nabijanie postów jest jakimkolwiek argumetem dla Cię to przykro mi ; [
nie przejmuj się jeśli ktoś będzie miał więcej.. to nie ma żadnego znaczenia.

dla mnie temat terrorystów i barbarzyńców na terytorium europy jest b. ciekawy , tak samo jak zdanie polaczków o Niemcach
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Skavenblight pisze: W gimnazjum i liceum sporo miałam wymian polsko-niemieckich i raczej trudno mi oceniać młodych Niemców

Ja byłem na wymianie 2-3 lata temu i mam ten sam problem , bo na 30 osób tylko 5 była Niemcami (tzn. 10-15 ,że jeden rodzic niemiec ,a 5 z tych miało matkę i ojca niemca) Ja naprzykład trafiłem do Francuski z 3 mężem ze Szwajcari , były pary z Mongolii , mase z Turcji , 1 z afryki , Francji , Ukrainy , Rosji itp. Spoko ludzie ,ale narodowo - historycznie są bardzo "płytcy" - prócz Turków ,którzy nie zrywają więzów z ojczyzną.

A "wyższych" Niemców mam w poważaniu jak i Polaków ,którzy w taki sam sposób myślą o Ukrainie , Litwie
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Arqueek pisze: Komunisci, taa, a w niemieckich obozach koncentracyjnych byli nazisci. Ale za tych kilku popaprancow z chora ideologia nie mozna mowic, ze wszyscy Niemcy sa zli - ja sie uwazam za normalnego =]
Co do KK to chyba naprawde chcesz o tym dyskutowac? Rzuce standardowe teksty, krucjaty, inkwizycje, antysemityzm. Tu nic wiecej dodawac nie trzeba, a moznabyich bledy wytykac chyba cala wiecznosc.
1) To Czesi pierwsi najechali Zaolzie podczas, gdy my walczyliśmy z czerwonymi w 1920.
2) W przeciwieństwie do Niemiec Polacy nie chcieli komunistów u władzy, a Hitlerowi władzę dali sami Niemcy.
3) Zapomina się, że krucjaty można by powiedzieć rozpoczął Islam najeżdżając Hiszpanię. Oni zadali pierwszy cios i impuls do wzajemnej rzezi.
4) Palenie na stosach to główna zabawka protestantów i nie wiem czemu podpina się ją do Katolików. Zresztą ateiści lubią podawać liczby w milionach, a to przecież czyste bzdury.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Zeppelin pisze:
Skavenblight pisze: W gimnazjum i liceum sporo miałam wymian polsko-niemieckich i raczej trudno mi oceniać młodych Niemców

Ja byłem na wymianie 2-3 lata temu i mam ten sam problem , bo na 30 osób tylko 5 była Niemcami (tzn. 10-15 ,że jeden rodzic niemiec ,a 5 z tych miało matkę i ojca niemca) Ja naprzykład trafiłem do Francuski z 3 mężem ze Szwajcari , były pary z Mongolii , mase z Turcji , 1 z afryki , Francji , Ukrainy , Rosji itp. Spoko ludzie ,ale narodowo - historycznie są bardzo "płytcy" - prócz Turków ,którzy nie zrywają więzów z ojczyzną.
Nieładnie manipulować cytatami [-X ;)
Ja tylko na pierwszej wymianie, 7 lat temu, widziałam sporo... polskich rodzin, niby niemieckich ;) w Bawarii to było i czasem strach było po polsku się odezwać, bo całkiem sporo ludzi się z uśmiechem na ulicy odwracało ;)

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Ale gorąca dyskusja. Zupełnie jak za czasów "Aborcji i Eutanazji" czy też dyskusji dot. KK.

Trochę więcej ognia, panowie!

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Rilam pisze:1) To Czesi pierwsi najechali Zaolzie podczas, gdy my walczyliśmy z czerwonymi w 1920.
2) W przeciwieństwie do Niemiec Polacy nie chcieli komunistów u władzy, a Hitlerowi władzę dali sami Niemcy.
3) Zapomina się, że krucjaty można by powiedzieć rozpoczął Islam najeżdżając Hiszpanię. Oni zadali pierwszy cios i impuls do wzajemnej rzezi.
4) Palenie na stosach to główna zabawka protestantów i nie wiem czemu podpina się ją do Katolików. Zresztą ateiści lubią podawać liczby w milionach, a to przecież czyste bzdury.
Jesli chcesz...
Let's start the flame war.
1) 1920 a 1939 to 19 lat roznicy. Mysle, ze w tym czasie Czesi juz zdarzyli sie cofnac i zostawic nas w spokoju. Watpie, by ta wojenka trwala 19 lat ;) Jesli sie myle to mnie popraw podajac zrodla.
2) No dali sami Niemcy bo byl dobrym politykiem. Druga wojna swiatowa rozpetala sie podczas jego drugiej kadencji z rzedu, z tego co mnie uczyli w gimnazjum to podczas swojej pierwszej kadecji Hitler byl politykiem idealnym. Odbudowal kraj ze zgliszczy, mial dobra polityke miedzynarodowa.
3) Nie zabijaj. Takie swiete przykazanie. Cos Chrzescijanie o nim zapomnieli gdy walczyli o Jerozolime chocby. Juz pomine to gdy ktorastam krucjata sie "zgubila i przypadkiem rozpier...niczyla Bizancjum" ;) Pamietaj, ze w tym czasie Bizancjum bylo chrzescijanskie. Jak widac Chrzescijanie sami siebie nie lubili.
4) Szczegolnie, ze protstantyzm powstal w XVIw, a na stosach pali sie conajmniej od 1200 roku :D

PS Nie jestem ateista, jestem innowierca, po prostu bardzo ale to bardzo nie lubie wciskania kitu.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Polskiej niechęci do Niemiec nie ma się co dziwić, skoro w telewizji tylko Kloss i Czterej pancerni. Chciałbym tylo nadmienić, że NSDAP i SS zostały zlikwidowane już jakiś czas temu, a dzisiejsi Niemcy z tymi z czasów pierwszej połowy ubiegłego wieku niewiele mają wspólnego.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Po czym poznać (bo szlabanów już nie ma) że wjeżdżamy z Polski do Niemiec? Kobiety są brzydsze od krów :).

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Nie zgadzam się. Dużo jest tam pięknych kobiet. Jedną poznałem dobrych parę lat temu i się nawet zakochałem ale mnie nie chciała lecz nie mam do niej o to żalu.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Arqueek pisze: Jesli chcesz...
Let's start the flame war.
1) 1920 a 1939 to 19 lat roznicy. Mysle, ze w tym czasie Czesi juz zdarzyli sie cofnac i zostawic nas w spokoju. Watpie, by ta wojenka trwala 19 lat ;) Jesli sie myle to mnie popraw podajac zrodla.
2) No dali sami Niemcy bo byl dobrym politykiem. Druga wojna swiatowa rozpetala sie podczas jego drugiej kadencji z rzedu, z tego co mnie uczyli w gimnazjum to podczas swojej pierwszej kadecji Hitler byl politykiem idealnym. Odbudowal kraj ze zgliszczy, mial dobra polityke miedzynarodowa.
3) Nie zabijaj. Takie swiete przykazanie. Cos Chrzescijanie o nim zapomnieli gdy walczyli o Jerozolime chocby. Juz pomine to gdy ktorastam krucjata sie "zgubila i przypadkiem rozpier...niczyla Bizancjum" ;) Pamietaj, ze w tym czasie Bizancjum bylo chrzescijanskie. Jak widac Chrzescijanie sami siebie nie lubili.
4) Szczegolnie, ze protstantyzm powstal w XVIw, a na stosach pali sie conajmniej od 1200 roku :D
PS Nie jestem ateista, jestem innowierca, po prostu bardzo ale to bardzo nie lubie wciskania kitu.
1) Mimo to nie zmienia to fakty, że to Oni nas najechali i to My mieliśmy prawo do Zaolzia.
2) Swoich poglądów odnośnie Żydów, Polaków nie ukrywał mimo to dali mu władzę i powtórzę, że odbudował kraj dizęki grabieży i oszustwom.
3) To była IV krucjata i jej żołnierze zostali za to wyklęci. To chyba mówi samo za siebie. No chyba nie wierzysz, że każdy uczestnik krucjat to istny paladyn. Człowiek ma wolną wolę i nie zapanujesz nad nią łatwo.
4) Czy ofiar inkwizycji do czasu protestantyzmu było wiele? Nie. Jeżeli masz jakieś wiarygodne dane na ten temat przedstaw je, bo to dość ciekawy temat.

Innowiercą? Czyli? Chyba nie czcisz Allaha.

ODPOWIEDZ