Obrzydliwy PG ;) DE na 8 ed 2350
Obrzydliwy PG ;) DE na 8 ed 2350
2350 Pts - Dark Elves Army
* Dreadlord 250 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Pendant of Khaeleth [35]
Crimson Death [25]
Crown of Command [35]
* Dreadlord 244 Pts
Sea Dragon Cloak; Shield
Null Talisman [45]
Soulrender [15]
Armour of Eternal Servitude [35]
* Master 154 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Standard of Hag Graef [35]
* Master 144 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
The Guiding Eye [25]
Ring of Hotek [25]
Death Hag 200 Pts
Core
5 Dark Riders 92 Pts
Musician
5 Dark Riders 92 Pts
Musician
10 Warriors 70 Pts
Shield
10 Warriors 73 Pts
Shield; Musician
10 Warriors 73 Pts
Shield; Musician
10 Warriors 73 Pts
Shield; Musician
10 Crossbowmen 115 Pts
Shield; Musician
Special
24 Shades 468 Pts
Great Weapon
Bloodshade
Rare
3 Reaper Bolt Throwers 300
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 102
Total Army Cost: 2348
Zastanawiam sie czy ta rozpiska ma jeszcze rację bytu, smieciami sie ciezko teraz odgina...a i magia sie nieco zmienila wiec MR chyba nie tak juz przydatny
* Dreadlord 250 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Pendant of Khaeleth [35]
Crimson Death [25]
Crown of Command [35]
* Dreadlord 244 Pts
Sea Dragon Cloak; Shield
Null Talisman [45]
Soulrender [15]
Armour of Eternal Servitude [35]
* Master 154 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Standard of Hag Graef [35]
* Master 144 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
The Guiding Eye [25]
Ring of Hotek [25]
Death Hag 200 Pts
Core
5 Dark Riders 92 Pts
Musician
5 Dark Riders 92 Pts
Musician
10 Warriors 70 Pts
Shield
10 Warriors 73 Pts
Shield; Musician
10 Warriors 73 Pts
Shield; Musician
10 Warriors 73 Pts
Shield; Musician
10 Crossbowmen 115 Pts
Shield; Musician
Special
24 Shades 468 Pts
Great Weapon
Bloodshade
Rare
3 Reaper Bolt Throwers 300
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 102
Total Army Cost: 2348
Zastanawiam sie czy ta rozpiska ma jeszcze rację bytu, smieciami sie ciezko teraz odgina...a i magia sie nieco zmienila wiec MR chyba nie tak juz przydatny
Wiem, wiem, po to ten kocioł, gorsze sa te czary oslabiajace.Tylko ze wiesz. Jest mistcast, ale nie oznacza teraz tego, ze czar nie wychodzi.
Mimo to mr 3 jest swietny. Czemu? Bo z kotlem masz 2+ ward na magie.
A czar niech wchodzi, wazne zeby czarodziej oberwał z miscasta. A nóż go wciągnie
Dziwne, jak ja zrobilem rozpiske podobna, to wyszlo mi, ze mam:
5 herosow w shadach + kociol (stubborn, pendant i crimson/soulrender, regeneracja, hotek, guiding/mr3/asf/helm z 2+wardem na flaming i ring of darkness)
37 shadow
i cory. Bolce teraz schodza na jedna szczesliwa salwe lucznikow (bo teoretycznie maja tylko 2 rany).
5 herosow w shadach + kociol (stubborn, pendant i crimson/soulrender, regeneracja, hotek, guiding/mr3/asf/helm z 2+wardem na flaming i ring of darkness)
37 shadow
i cory. Bolce teraz schodza na jedna szczesliwa salwe lucznikow (bo teoretycznie maja tylko 2 rany).
wszystkie potrzebny itemy zmieściłem z 40 shadami...tylko, że DeathStar (bo taka rozpa już grała kiedyś)[a właściwie nie grała] jest mocny tylko na papierze... nie trzeba zbyt wiele sie na kombinowac by go poskładac...zwłaszcza teraz jak skirmish nieco ssie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Gdyby tak bylo to by shadsow nie przycinali do 15. Gralem juz tym na paru lokalach ( tak, mam tyle shadesow) i nikt mi nie byl w stanie tego poskladac- moze spolowic, fakt na wiekszej klasy turniejach tym nie probowalem , niestety. Nie zdazylem, bo BP wyszło.nie trzeba zbyt wiele sie na kombinowac by go poskładac
A teraz jak/jesli wyjdzie BP to zaloze sie ze znow ich potną.
Bolce są konieczne IMo (choc nie wykluczam ze moze spróbuje z hydrami), z takim ostrzalem zadni archerzy nie sa im straszni.
chyba żartujesz sobie...wystarczyło w to zaszarżować dwoma oddziałami (jeden do wycięcia sns) w kreseczce...dostawiasz sie jakos głupio swoimi 3 charakterami i jest już ciepło...a jak do jakis fast cie wdupił (kongo wilków for example) to tylko czekasz na kanapciora...ale co ja tam wiem...
i tak, grałem to na Master Blaster w zeszłym roku
i tak, grałem to na Master Blaster w zeszłym roku
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
chyba żartujesz sobie...wystarczyło w to zaszarżować dwoma oddziałami (jeden do wycięcia sns) w kreseczce...dostawiasz sie jakos głupio swoimi 3 charakterami i jest już ciepło...a jak do jakis fast cie wdupił (kongo wilków for example) to tylko czekasz na kanapciora...ale co ja tam wiem...
nie wiem jak tam grales ale po to sa smieci u mnie zeby nie dawac sobie robic kanapek, shade tez nie stoja radosnie i nie czekaja na jakies durnowate wężyki tylko strzelaja widzac ze cos takiego sie szykuje - ile tych wezykow podeslesz? 10? Powtarzam, po to tez sa smieci tutaj, w teorii to moze ładnie wyglada ale roznie bywa w praktyce
Zresztą, rozumiem wbijają sie od boku tak? tylko ze z boku tez sa shadesy z GW a czasem i dodatkowym atakiem od kotla.
Skoro tak cie rozwalali na masterblasterze to wspólczuje.
na MB była inna (kulawa wersja) Death Star'a...teraz bogatszy w doświadczenia bym troszke inaczej składał...kotła tam nie było m.in
ja miałe BSB Death Hag'e
ja miałe BSB Death Hag'e
No niestety licze sie z tym ze beda duzo zajmowac, ale tak naprawde najgorsze jest to ze skirmish teraz łazi 0,5 od siebie i wszystko trzeba skrupulatnie ustawiac.Trochę dużo miejsca ci Shadzi zajmują. 12 w pierwszym ranku * 0,8" = 9,6" + odstępy 11 * 0,5" = 5,5".
Razem daje to 15,1" szerokości. Chyba, że nie chcesz wszystkimi strzelać.
Pewnie ktos tobie z kolei podrzucal ciagle smieci i musiales szarzowac zamiast strzelac shadeami? Lepszy IMO normlany Bsbja miałe BSB Death Hag'e
Nie bede zakladal nowego tematu, tak bym widzial rozpiske " w miare normalną" martwi mnie tylko slaba ochrona antymagiczna.
Dreadlord 264 Pts
General; Sea Dragon Cloak
Pendant of Khaeleth [35]
Soulrender [15]
Crown of Command [35]
Dragonhelm [10]
1 Dark Steed
Supreme Sorceress 315 Pts
Magic Level 4; Lore of Death
Talisman of Preservation [45]
Tome of Furion [15]
Sorceress 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Metal
Darkstar Cloak [25]
Pearl of Infinite Bleakness [25]
Death Hag 225 Pts
Bsb, Cauldron of Blood
5 Dark Riders 117 Pts
Repeating Crossbow, Musician
5 Dark Riders 117 Pts
Repeating Crossbow; Musician
10 Crossbowmen 105 Pts
Musician
20 Warriors 123 Pts
Musician
20 Warriors 123 Pts
Musician
9 Shades 144 Pts
8 Shades 128 Pts
8 Shades 128 Pts
2 Reaper 200 Pts
War Hydra 175 Pts
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 5
Models in Army: 101
Total Army Cost: 2344
Dreadlord 264 Pts
General; Sea Dragon Cloak
Pendant of Khaeleth [35]
Soulrender [15]
Crown of Command [35]
Dragonhelm [10]
1 Dark Steed
Supreme Sorceress 315 Pts
Magic Level 4; Lore of Death
Talisman of Preservation [45]
Tome of Furion [15]
Sorceress 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Metal
Darkstar Cloak [25]
Pearl of Infinite Bleakness [25]
Death Hag 225 Pts
Bsb, Cauldron of Blood
5 Dark Riders 117 Pts
Repeating Crossbow, Musician
5 Dark Riders 117 Pts
Repeating Crossbow; Musician
10 Crossbowmen 105 Pts
Musician
20 Warriors 123 Pts
Musician
20 Warriors 123 Pts
Musician
9 Shades 144 Pts
8 Shades 128 Pts
8 Shades 128 Pts
2 Reaper 200 Pts
War Hydra 175 Pts
Casting Pool: 9
Dispel Pool: 5
Models in Army: 101
Total Army Cost: 2344
Ostatnio zmieniony 4 lip 2010, o 18:16 przez Crane, łącznie zmieniany 1 raz.
tak...zwykłe smieci nie były problemem...latające harpie/terradony i wogóle zabijały...
zwykły BSB skuteczniejszy...ale pierdzielniecia nie ma:(
zwykły BSB skuteczniejszy...ale pierdzielniecia nie ma:(
Eno, zwyklemu mozna bylo dac pedanta i wtedy nawet ze smokami mogl powalczyc , a Hag Bsb to tylko to co w swiatyni Khaina jej dadzą.....zwykły BSB skuteczniejszy...ale pierdzielniecia nie ma:(
ten Dreadlord coraz bardziej mi sie podoba, jak dac mu warda na 2+ od flamu to robi sie niezabijalny niemalze
w 7 ed byl dobry, ale dopiero 8 dala mu stubborna i brak FO dla przeciwnika