Wartosc jednostek w 8ed
Moderator: Yudokuno
Wartosc jednostek w 8ed
Witam chciałem założyć temat w którym opiszemy przydatność jednostek w 8ed ich + i - bo niektóre jednostki dostały ciekawe premie inne straciły (temat podobny do DE a 8ed ale tutaj chciałbym opisywać tylko jednostki ich zalety wady na co się przydadzą w tej ed.
Shade u mnie na - za chodzenie w regimencie + ze 12 cali od wroga
Kosraze teraz na + w erze losowej szarży jak już dojdą do walki to im tak łatwo się nie ucieknie no i 2 ataki save na 4+ na pociski tez może być przydatni na we lub inne masy strzeleckich armii
Egzeki chyba + grałem tylko parę razy nimi ale teraz mogą zdziałać co nie co z 6 siły i 15 atakami (z kotłem) na coś twardego można rzucić
Shade u mnie na - za chodzenie w regimencie + ze 12 cali od wroga
Kosraze teraz na + w erze losowej szarży jak już dojdą do walki to im tak łatwo się nie ucieknie no i 2 ataki save na 4+ na pociski tez może być przydatni na we lub inne masy strzeleckich armii
Egzeki chyba + grałem tylko parę razy nimi ale teraz mogą zdziałać co nie co z 6 siły i 15 atakami (z kotłem) na coś twardego można rzucić
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
Warriors + cena więc można ich wystawić masę
kusznicy + strzal z dwóch szeregów
Witchki + dużo ataków z Piosonem choć - jest brak save'a
Gwardia + w końcu najlepsza piechota w grze - przed erratą 20 max w oddziale(to mało)
Exeki Duży - ASL i tylko 1 Atak
kusznicy + strzal z dwóch szeregów
Witchki + dużo ataków z Piosonem choć - jest brak save'a
Gwardia + w końcu najlepsza piechota w grze - przed erratą 20 max w oddziale(to mało)
Exeki Duży - ASL i tylko 1 Atak
Tutaj są + i - ale myślę, że jednak dla Execów to na +.Rafał_Pękala pisze: Exeki Duży - ASL i tylko 1 Atak
Z ASL faktycznie nie można teraz szarżując bić jako pierwszy, ale za to zdejmujemy modele z tyłu oddziału,
czyli nadal mogą oddać dwa szeregi ( jeśli oczywiście jeszcze tylu zostanie ) co przy S6 z KB może zaboleć.
Jeden atak można zrekompensować kotłem, a jak nie to przynajmniej nie tracą dodatkowego ataku przy supporting attacks :p
Dodatkowo teraz kiedy do frenzy można zdać LD i nie szarżować, to opcja z Hag BSB z ASF staje się bardziej kusząca.
- swieta_barbara
- habydysz
Bez tarcz - i tak musza uzywac spearow w hth.Raptor pisze:50 warriorow must have + shieldy muzyk
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
save 6+ a 5+ to duża różnica więc jak najbardziej tarcze wskazane
- swieta_barbara
- habydysz
6 a 7 pts to tez duza roznica, wiec tarcze jak najbardziej niewskazane.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Go back to your Orcs newbie...swieta_barbara pisze:... tarcze jak najbardziej niewskazane.
Ad rem - szkoda w ogóle punktów na Warriorsów. Kusznicy (z tarczami ) zapychają cały przydział core.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Raptor był z nas najbliżej i wie... Miał proroczy sen w którym wcielił się w Mastera na coldzie którego zestrzeliła piękna Helfka z bowa. Później go gdzieś zaciągnęła i reszta jest dla 18+... (Raptor to za dużo Twilight'a!!!!)Raptor pisze:poza tym kto kiedy widział dark elfa bez full sprzętu?
Przydatne bestie, w moich rozpiskach bedą gościć, przynajmniej 1 oddział.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A co sądzicie o przydatności rydwanów w tej edycji?
Ja mam co do nich mieszane uczucia. Z jednej moc, ale z drugiej koszty i głupota.
Raczej sami niczemu nie podołają, co najwyżej jako pomoc. Myślę, że na większe punkty(grubo ponad 2k) można wystawić. Jeszcze nie miałem okazji ich testować.
Ja mam co do nich mieszane uczucia. Z jednej moc, ale z drugiej koszty i głupota.
Raczej sami niczemu nie podołają, co najwyżej jako pomoc. Myślę, że na większe punkty(grubo ponad 2k) można wystawić. Jeszcze nie miałem okazji ich testować.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
wkładanie bohatera na rydwan to najszybsza droga żeby go stracić, chyba że ma POKa albo dzielenie siły, ale wtedy to też bez sensu bo szybko stracisz rydwan.