General of The Empire- obardowany koń
enchanted shield,talisman of preservation(ward 4+),sword of sigsmund, luckstone
Captain BSB
shroud of Magnus
Captain Na pegazie
Aldred Cascet of Sorcery
Mag 2lv
żaba scroll
Mag 2lv
dispell scroll
icon of magnus
(jakas kombinacja)
30 Halabardników fcg,shield
+15 militia
+10 hangunnersów
30 Spearmenów fcg,shield
+15 swordsmen
+10 hangunners
10 Knightly Orders fcg
Banner of eternal flame(flaming attacks)
5 Pistoliersów champ rpis
5 Pistoliersów champ rpis
2x Great Cannon
1x mortar
1x Hellstorm Rocket Battery
Zrezygnowałem ze ST kosztem innych rzeczy. Piechota w formacji 5x7 choc wolałbym chyba 36 luda w formacjach 6x6 ale cóż nie starczy punktów. BSB i generał idą do rycerzy i może razem coś wymodzą. Ryceze mają dwuraki. Liczba modeli 163.
2400 8ed imperium - próba murmiego
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
myslę ze 3dziala,3mortary,3hellstormy są okej
do tego fajnie by było zmieścić great swords i flagelantów. halabardnicy do mnie nie przemawiają ;/ juz wolę freecompany z dwoma atakami.
do tego fajnie by było zmieścić great swords i flagelantów. halabardnicy do mnie nie przemawiają ;/ juz wolę freecompany z dwoma atakami.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
-
- Wałkarz
3 helstromów nie da sie wcisnąć bo rary sa maksymalnie 2 z danego rodzaju, odnośnie gratswordów mysle że bedzie to jedna z głownych jednostek imperium widywanych na stole mysle że optymalnie około 30 więc można by skasować ten oddział kawaleri, ktora moim zdaniem w ilosci 10 nie ma jakiegokolwiek sensu, wystarczy że stracisz 1/2 i już nie będziesz sciagał szeregów wiec praktycznie bedzie bezuzyteczna i strasznie dużo punktów bedzie w niej ulokowane, sadze ze dalej warto bedzie stawiac na gole 5 moze nie wielka ich ilosc ale 2-3 na stole znajda swoje zastosowanie w postac omiatania calego strzelajacego smiecia, co do flagelantów nie jestem jakoś przekonany o ich sile tzn nie widze dużych klocków flagusiów na stole