Przeginasz za mocno - to co napisałeś jest niezgodne z rb. Dla potrzeb TrueLoS miecze, skrzydła i inne zewnętrzne elementy się nie liczą.szafa@poznan pisze: Jestem całkiem pewien, że wystarczy mi w każdym klocku piechoty jeden pamper trzymajacy reke z mieczem uniesiona do góry, aby ta własnie ręka zasłaniała punktowi celowniczemu twojej klopy kawałek tego templejta . I w tym momencie, gdy chociaz obrobinę zasłaniam Ci templatkę, strzał jest juz indirect, czyz nie?
8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III
Jeśli masz zdolność, która generuje na początku tury i przekroczyłbyś 12PD, to nadliczbowe kości tracisz.eddie pisze:ale to znaczy że używam 12 a potem sobie generuje nowe czy magowie generują je na początku fazy magiiM.T. pisze:W każdym momencie fazy magii można mieć najwyżej 12 Power Dice
Ale możesz zacząć turę z 12PD, trochę zużyć a potem znów dorobić z chanellingu albo Power of Darkness.
Qwa...
I w erze tak działających klop, magii i wykoksionych LT DoW ma być zbanowane dla straszych 6ed armii bo nie ma aktualizacji AL i w AB nie wspomniano o nim [ zresztą jak i w obecnym ]...?
Zajebiaszczo...
Dwarficki gunline robi się nie do przejścia i nawet nie schowasz się za obelisk bo wyniuchają Cię krasnoludzcy snajperzy i dostaniesz kamieniem w głowę...
No ale co tam, broń swojej klopy Shino, broń jak ikony.
I w erze tak działających klop, magii i wykoksionych LT DoW ma być zbanowane dla straszych 6ed armii bo nie ma aktualizacji AL i w AB nie wspomniano o nim [ zresztą jak i w obecnym ]...?
Zajebiaszczo...
Dwarficki gunline robi się nie do przejścia i nawet nie schowasz się za obelisk bo wyniuchają Cię krasnoludzcy snajperzy i dostaniesz kamieniem w głowę...
No ale co tam, broń swojej klopy Shino, broń jak ikony.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
wolalem juz cie jak czytales swoje posty widac wojna o twoja armate dow sie nie udala wiec bedziesz w innych tematach trolowal?bigpasiak pisze: No ale co tam, broń swojej klopy Shino, broń jak ikony.
Czy moze twoim zdaniem rawowe podejscie dotyczy tylko tego, ze ie mozna katapka polozyc templatki na oddziale w ktory sie strzela... a to, ze juz by ta tmplatke ktos rawowo polozyl to jest naduzycie?
nigga please..
jezeli tworcy mieli takie zalozenie ze wystarczy widziec tylko placek, jak jest w rb, to nie rozumiem czemu
rozumiem ze kazdy opiera sie na tym ze tak jest dlatego ze zdanie ze nad wrogim modelem jest oddzielone a nie po przecinku w tym akapicie. hehe teraz pytanie czy tak jest czy chcieli to jednak ujac jako jedna rzecz, ale niefartownie napisali.
rozumiem ze kazdy opiera sie na tym ze tak jest dlatego ze zdanie ze nad wrogim modelem jest oddzielone a nie po przecinku w tym akapicie. hehe teraz pytanie czy tak jest czy chcieli to jednak ujac jako jedna rzecz, ale niefartownie napisali.
Eeee... Doszukujecie się tylko niepotrzebnie dziury w całymkauczuk pisze:jezeli tworcy mieli takie zalozenie ze wystarczy widziec tylko placek, jak jest w rb, to nie rozumiem czemu
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Mój Ty troliku okrąglutki, przeczytałeś kiedyś swój post zanim wysłałeś?Shino pisze:wolalem juz cie jak czytales swoje posty widac wojna o twoja armate dow sie nie udala wiec bedziesz w innych tematach trolowal?bigpasiak pisze: No ale co tam, broń swojej klopy Shino, broń jak ikony.
Czy moze twoim zdaniem rawowe podejscie dotyczy tylko tego, ze ie mozna katapka polozyc templatki na oddziale w ktory sie strzela... a to, ze juz by ta tmplatke ktos rawowo polozyl to jest naduzycie?
nigga please..
Albo mój odnoszący się do dyskusji?
Pierwszy to było pytanie co zaznaczyłem takim znaczkiem " ? "
Wiemy co takie coś oznacza?
Wg mnie po zastanowieniu niestety nie chodzi o zwykłe jednostki które są celem ale jak np mierzysz w piechotę to kawa by już zasłaniała templatkę lub monster kawe itd...
Choć może chodzić tylko o tereny tj obelisk, wieża czy inne impassible.
Co do RAW to pamiętaj swoje zdanie.
Może się kiedyś przydać w podobnej dyskusji.
Zaczynając nowy temat.
Nie widzę podstaw obecnie do niemożności blokowania abominacji.
Zapis w RB niezmieniony i jakoś nie wyszczególniono że 1" apart nie dotyczy tych co poruszają się w complusory movment.
W dodatku nie możność jakiejkolwiek deklaracji w odpowiedzi na szarże chyba jest dodatkowym elementem przekonującym.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Ja mam dość proste pytanie. Na temat RB było głośno od jakiegoś czasu. Pewnie co bardziej zorientowani już w wersji elektro mają go.
KUrde ale angolom trzeba przyznać prosty fakt, że te erraty to w ścisłej tajemnicy trzymają.
Kończąc - czy to prawda że jutro będą w wersji elektronicznej? Bo szczerze mówiąc jakos w to nie wierzę . No a jeśli tak, to biorę w środę wolnę
KUrde ale angolom trzeba przyznać prosty fakt, że te erraty to w ścisłej tajemnicy trzymają.
Kończąc - czy to prawda że jutro będą w wersji elektronicznej? Bo szczerze mówiąc jakos w to nie wierzę . No a jeśli tak, to biorę w środę wolnę
Ponoć tak...
Zobaczymy po północy .
Zobaczymy po północy .
Abandoned
Abandoned
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
Errata ma wyjść 10.07 według wtajemniczonych z Warseera
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem
— Stanisław Lem
Tak jedni mówią 10 tego a inni 6 i wszystko jest z War Seera
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
Czyli że 10-ego... (no chyba, że źle szukam albo że wrzucą to na stronę dopiero po popołudniowej herbatce).MORFI pisze:Tak jedni mówią 10 tego a inni 6 i wszystko jest z War Seera
Lubią tak trzymać ludzi w niepewności mimo, że każdy już wie co jest w RB. Kolejne cztery dni niewiadomo co dokupić i jak armie składać.