DoW w 8 edycji

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Varinastari
Masakrator

Re: DoW w 8 edycji

Post autor: Varinastari »

A czy ja pisałem o WE?
:wink:

Wy macie z DW przejebane. I tutaj nie neguję tego, nie zamierzam też polemizować :)
Moja masa to przeżyje. Podobnie jak, dla przykładu, VC.

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

Varinastari pisze:A czy ja pisałem o WE?

Wy macie z DW przejebane.

i w koncu zmieniles perspektywe patrzenia co do siedzenia innych :D
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Varinastari pisze:A czy ja pisałem o WE?

Wy macie z DW przejebane. I tutaj nie neguję tego, nie zamierzam też polemizować :)
Moja masa to przeżyje. Podobnie jak, dla przykładu, VC.
Niekoniecznie...
Sprawdzisz to się zobaczy.
Flame cannon to nowy czarny koń i wcale nie taki lajtowy.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Ja nie neguję :wink: Patrzę się też na swoją armię :wink:

Awatar użytkownika
Kwaśny
Wałkarz

Post autor: Kwaśny »

Ogólnie też jestem przerażony tymi krasiami. Nie zazdroszczę WE w tej edycji jak na tą chwilę. Całe szczęście, że gram bretą i mam takie cudo jak trebuszet i tanich bowmenów [-o<
Kupię:
- 4 edycyjnych bretonnian knights on foot
- bretonnian trebuchet
-wood elves treekins

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Kwaśny, to fajnie, że masz Trebusze i łuczników, ale nadal opierasz się głównie na kawalerii, która przez 2 tury ostrzału traci niemalże cały stan osobowy z krasiami... Także powodzenia ;)

A co do graczy krasi, którzy płaczą i marudzą w tym temacie:
haters gonna hate, whiners gonnna whine ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

tomekjar pisze:A co do graczy krasi, którzy płaczą i marudzą w tym temacie:
Przepraszam bardzo - zauważyłem tylko jednego, więc jeśli już oceniać to pojedynczo, a nie wszystkich graczy krasi. Wystarczy jak napiszesz "Mac" - wtedy ludzie nie będą wprowadzani w błędne opinie na temat innych graczy. A jeśli jesteś na tyle leniwy, by wcześniej tego nie sprawdzić, to w ogóle nie wypowiadaj się na ten temat.

Poza tym, jeśli byłbyś łaskaw, przejrzyj jeszcze raz szóstą stronę tematu. Zaczęło się od słów pytania retorycznego "ciekawe czy krasiom i demonom zostanie jakoś wyrównane to, że nie mogą brać nowych commonów w porównaniu do innych armii", a potem ludzie z oburzeniem się rzucili, że "jak to, przecież wam nic nie potrzeba", "nie zasługujecie" i tak dalej. Osobiście z każdą taką odpowiedzią byłem przypierany do muru i tylko na nią odpowiadałem. Sam zachowuje konwencję, taką jakiej użyłem w tym pytaniu retorycznym - jestem wyłącznie ciekaw, czy coś się z tym stanie czy też nie - a ciekawość raczej zwykła nie być mi powodem do whine'u (nie widzę sensu w połączeniu ciekawość->whine, ale Ty najwyraźniej tak, skoro wypowiadasz się tak jak się wypowiadasz).
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Oczywiście, że dostaniecie wyrównanie przedmiotów magicznych! Zaraz po tym jak reszta armii odzyska nielimitowane scrolle, rune of chellange i ruch prawie całej armii przed bitwą :roll:
Macie najlepsze maszyny, najlepszą antymagię i jedne z lepszych klocków. Super opłacalnych śmiecio - herosów w dodatku. Szarża krasi zamiast 6 cali teraz statystycznie wynosi 10 cali. Nic, tylko płakać, że nie macie przedmiotów, które wywołują strach u lataczy...
Obrazek

Awatar użytkownika
Oni No Maćko
Chuck Norris

Post autor: Oni No Maćko »

Mac pisze:"ciekawe czy krasiom i demonom zostanie jakoś wyrównane to, że nie mogą brać nowych commonów w porównaniu do innych armii",
nie, nie będzie. Z tego co pisały/mówiły osoby związane z GW to wynika ze specyfiki tych armii, cokolwiek by to według nich nie znaczyło, więc nowych przedmiotów/zdolności, jak bardzo nie byłoby to rozczarowujące dla graczy tych armii, nie będzie do nowych AB zapewne. Zdaję sobie sprawę, że tu nie chodzi o narzekanie krasnoludów na słabość własnych run, tylko na chęć urozmaicenia gry i powiew "nowości", który każdemu jest potrzebny. To jest, z ludzkiego punktu widzenia, całkowicie normalna chęć odmiany. Jak grasz tymi samymi unitami i itemami przez 6 lat to może się znudzić każda kombinacja.

Co do DoW - nigdy ich w ograch nie wystawiałem, ale mam wrażenie, że BARDZO by się przydały teraz armaty DoW a tej armi... Jak zostaną zbanowane to trudno, ale nie we wszystkich armiach używanie dział najemników tworzy "przegięcie". Niektóre armie ich potrzebują tylko po to, by równać do średniej. Według mojej oceny oczywiście.

Nie wiem czego się niektórzy spodziewają po nadchodzącej erracie, ale po tym wycinku z Lizardmenów, który został opublikowany na Warseerze wynika, że rewolucji w armiach nie wprowadza - jedyniu synchronizuje (nie wiem jakiego innego słowa użyć - kryzys twórczy) AB z nowymi zasadami, nic więcej.
Ostatnio zmieniony 6 lip 2010, o 10:41 przez Oni No Maćko, łącznie zmieniany 1 raz.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

tomekjar pisze:Oczywiście, że dostaniecie wyrównanie przedmiotów magicznych! Zaraz po tym jak reszta armii odzyska nielimitowane scrolle, rune of chellange i ruch prawie całej armii przed bitwą :roll:
Macie najlepsze maszyny, najlepszą antymagię i jedne z lepszych klocków. Super opłacalnych śmiecio - herosów w dodatku. Szarża krasi zamiast 6 cali teraz statystycznie wynosi 10 cali. Nic, tylko płakać, że nie macie przedmiotów, które wywołują strach u lataczy...
Myślałem, że kwestia tego tematu już została omówiona. Nie musisz mi powtarzać tego co już usłyszałem parę razy od innych, zresztą w podobnym tonie. To co zostało podjęte, to była błędność Twojej wcześniejszej wypowiedź, do której najwyraźniej trudno Ci się jest przyznać, czy choćby poprawić, by nie oczerniać innych, nie mających żadnego związku z dyskusją.
Oni No Maćko pisze:Zdaję sobie sprawę, że tu nie chodzi o narzekanie krasnoludów na słabość własnych run, tylko na chęć urozmaicenia gry i powiew "nowości", który każdemu jest potrzebny. To jest, z ludzkiego punktu widzenia, całkowicie normalna chęćodmiany.
No i wreszcie, ktoś zrozumiał, czym tak naprawdę się kieruje w chęci zobaczenia czegoś nowego :D Nic, tylko podziękować. A, więc dziękuje Oni No Maćko! Jedyny, który normalnie podszedł do sprawy, wyjaśniając sytuacje, bez rzucania się na mnie i wypowiadania "czego to ja żądam?!", "na co nie zasługuję" itp.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Każdy dostał nowe zasady i każdego dotyczą nowe zasady RB, więc po co ten argument? Wskazywałem, że rozmawiamy teraz tylko o common itemach, bo to jest rzecz rozróżniająca. Dwie armie zostały pominięte przy common itemach
Elfy dalej mogą wystawić 4 maszyny, krasnale kilkanaście. Gdzie sprawiedliwość?
Ot, taka specyfika armii - zniknęła największa bolączka krasnali - ograniczenie w ilości slotów. Inne armie na tym specjalnie nie zyskały. Też trzeba im to zrekompensować?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Marudzenie krasiowe... Ponieważ radykalnie zmienił się balans gry, radykalnie zmienią się rozpiski krasiów. To, co kiedyś było awystawialne, teraz można spokojnie brać do armii. Duży kloc slayersów + duży kloc longbeardów + duże kloce core'owej piechoty? Flame cannony? Yes please. Nawet king na tronie daje radę. To jest zupełnie nowa gra :)

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

A tak zapytam się tylko dla formalności ...
Z czego wynika że krasnoludy i demony nie mogą brać przedmiotów z booka ?
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Kraski i Demony nie mają w AB sekcji common.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Każdy bohater ma jak wół napisane w swoim opisie w AB, co może brać - czy gifty, czy runiczne itemy, czy magic itemy :wink: - oraz ile tego.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

a ja tam nie narzekam i się cieszę. Jak errata nic nie zwali to mam bardzo fajną armię, która teraz daje dużo więcej możliwości (i nie mówię tu o spamie maszyn).

I wole runy niż commony. Składanie runicznych przedmiotów było dla mnie zawsze jedną z największych zalet tej armii.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

A co do tego że nie mają sekcji common itemów , to w nowym ab stoi : jeśli możesz wziąć magic itemy to możesz wziąć common magic itemy i jeśli są one (commony) w ab i rb bierzesz cenę z rb .

Barb bardziej ucina łeb sprawie ... tylko... runic itemy = magic itemy . Giftami się nie interesuje :P

(Nie , nie wierze że będę miał do nich dostęp. Jednak spytać i dowiedzieć się dlaczego nie chyba wypada ?)
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

runic itemy są traktowane jak magic itemy, jednak zapis, że hero może brać runic armour, runi weapon lub runic talisman jasno wskazuje co możemy wykupić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Rakso zobacz sobie na stronę 43 ab akapit Runic Magic : " Runic magic items ARE magic items(...)"

No i prawdą jest że nasi herosi mają zapis :"May choose runic items" ale jeśli Runic items are magic items ...?

(więcej grzechów nie pamiętam)
runepriest pisze:

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

przy takiej nadinterpretacji zasad nie zdziwilnbym sie jakby cofneli mozliwosci wszystkim maszynom
jak dla mnie mozecie uzywac czego chcecie - i tak zostaniecie przy runach bo maja zbyt wiele fajnych mozliwosci
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

ODPOWIEDZ