Koncert życzeń 7 edycji ..
Moderator: Yudokuno
Koncert życzeń 7 edycji ..
Już było to wałkowane, ale warto se pomarzyć. Chcę:
- Slavów (dla klimatu
- lekarstwo na głupotę jaszczurek (bannerek, zasada specjalna)
- może T4 dla rycerzy (albo niższy koszt)
- sensowniejszy i grywalny assasin
- nowy lepszy kociołek
- moze pegazy a la te bretonskie
- trucizny nie tylko dla Temple of Khaine (czyli zatrute belty, bronie)
- mniej plewni BG, Exekutorzy, Witchki (chodzi o to by mieli sensowną cenę i zasady, które pomogą im zaistnieć na polach bitwe lepiej niż obecnie)
No i może niech powrócą zapomniani herosi m.in.: Witch Elves, Beastmaster (jakiś poprawiony, a nie ten obecny plew)
- Slavów (dla klimatu
- lekarstwo na głupotę jaszczurek (bannerek, zasada specjalna)
- może T4 dla rycerzy (albo niższy koszt)
- sensowniejszy i grywalny assasin
- nowy lepszy kociołek
- moze pegazy a la te bretonskie
- trucizny nie tylko dla Temple of Khaine (czyli zatrute belty, bronie)
- mniej plewni BG, Exekutorzy, Witchki (chodzi o to by mieli sensowną cenę i zasady, które pomogą im zaistnieć na polach bitwe lepiej niż obecnie)
No i może niech powrócą zapomniani herosi m.in.: Witch Elves, Beastmaster (jakiś poprawiony, a nie ten obecny plew)
Na siłe są ok... Porównaj ich z niejakimi Swordmasterami... Moim zdaniem mogli by zamiast g. weaponów dostać draich'ie... +1 do siły, armour penetration, a bazowo by mieli S 4..szafa@poznan pisze:executorzy chyba są ok
To ja tylko dodam jeszcze, że przedmio
Hjamlar a.k.a. Kula a.k.a. Zurvidol
"For Russ, For the... Tfffu! For Glory and the Witch King!"
"For Russ, For the... Tfffu! For Glory and the Witch King!"
Slavy są ok. Można by ich podłączyć do korsarzy (2x slave na każdy oddział korsarzy np. - pewnie gościliby częściej na polach bitew).
COK - 8M i dwa ataki od jaszczurek. Tak, jak mieli w raveningach.
COC - poprzez zmianę CO sam się ulepsza
Exec - 4 siły byłaby konkretna. Nawet za 12 pts od modelu
Pegazy... Nie bardzo.
Ewentualnie beastmaster jako rare z możliwością dokupienia mu różnych potworków (hydry, manticory, pegaza)
Trucizny i skille można by wywalić, zamiast tego wrzucić coś na kształt kindredów
Kocioł za 100 pts - raczej jako special dokupowany do witchek.
COK - 8M i dwa ataki od jaszczurek. Tak, jak mieli w raveningach.
COC - poprzez zmianę CO sam się ulepsza
Exec - 4 siły byłaby konkretna. Nawet za 12 pts od modelu
Pegazy... Nie bardzo.
Ewentualnie beastmaster jako rare z możliwością dokupienia mu różnych potworków (hydry, manticory, pegaza)
Trucizny i skille można by wywalić, zamiast tego wrzucić coś na kształt kindredów
Kocioł za 100 pts - raczej jako special dokupowany do witchek.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Jaszczyry ataki na 2 jak za dawnych dobrych lat.
Lepsze magiczne przedmioty. Jakies honory.
Potanienie czarnej straży do rozsądnego kosztu.
Cos z magicznym lorem zrobione najlepiej zwiększenie zasięgów.
ring of hotek zasięg 8'' choć marzeniem byłoby 10
Lepsze magiczne przedmioty. Jakies honory.
Potanienie czarnej straży do rozsądnego kosztu.
Cos z magicznym lorem zrobione najlepiej zwiększenie zasięgów.
ring of hotek zasięg 8'' choć marzeniem byłoby 10
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
te nasze fasty pomimo całej swojej wspaniałości to też tanie nie są a maryderzy konni o ile tańsi są przecież
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
eee repetujaca kusza nie jest potezna jak dorosła kusza a ma możliwość podwójnych strzał i sila 3 zawsze jest jak najbardziej uzasadniona. Do tego lekka ze moze sie ruszac i strzelać. Nie kombinujta w tym.
Jeźdzcy też są dobrzy wystarczająco. Od Maruderów lepsi.
JEsli już to z powrotu zasady fire and flee byłbym zadowolony.
Jeźdzcy też są dobrzy wystarczająco. Od Maruderów lepsi.
JEsli już to z powrotu zasady fire and flee byłbym zadowolony.
Pomysł by do beastmastera jakiś "herd" potworków dokupywać uważam, za interesujący. Tzn. chodziło mi o to, że bywają np. Great Eagle luzem. Można tu pokminić nad manticorą, albo opcją by można wystawiać pewne jednostki jak Beastmaster jest
2 ataki na jaszczurkach i 8 Move uważam za wystarczające i dobry to pomysł (wtedy cena 29 za łebka jak najbardziej na miejscu).
Od korsarzy to fakt - uzależniłbym slavów. Ewentualnie Bolt Throwery też (one są fluffowe mocno).
Do tego może jakieś przedmioty sensowne - np. jakiś Black Dragon Cloak czy coś takiego
2 ataki na jaszczurkach i 8 Move uważam za wystarczające i dobry to pomysł (wtedy cena 29 za łebka jak najbardziej na miejscu).
Od korsarzy to fakt - uzależniłbym slavów. Ewentualnie Bolt Throwery też (one są fluffowe mocno).
Do tego może jakieś przedmioty sensowne - np. jakiś Black Dragon Cloak czy coś takiego
do zestawu beastmastera dopisalbym jakies nowe potworki
gargoyl, cocatrice, itp
zeby Harpie mogly brac jego LD w 12"
zeby Harpie mialy 7LD
Zeby zamias poison witche mialy manbene, skirmish
zeby CoK dlatstow glupoty mialo +1 do LD
zeby rydwany mialy tak samo
zeby BG mialy fear to moga nawet zostac w tym przedziale pkt
zeby exeki mialy +1doS za bron, kb i nie walczyly ostatnie
zeby kociolek mial zasieg 36"
zeby assasin mial 5+warda w walce i kb
zeby hydra miala stubborn i regeneracje (w koncu odrastaja jej glowy)
slave tak 20-30 )0-1
w zasadzie to wszystko
gargoyl, cocatrice, itp
zeby Harpie mogly brac jego LD w 12"
zeby Harpie mialy 7LD
Zeby zamias poison witche mialy manbene, skirmish
zeby CoK dlatstow glupoty mialo +1 do LD
zeby rydwany mialy tak samo
zeby BG mialy fear to moga nawet zostac w tym przedziale pkt
zeby exeki mialy +1doS za bron, kb i nie walczyly ostatnie
zeby kociolek mial zasieg 36"
zeby assasin mial 5+warda w walce i kb
zeby hydra miala stubborn i regeneracje (w koncu odrastaja jej glowy)
slave tak 20-30 )0-1
w zasadzie to wszystko
ja bym z kociołkiem inaczej zrobił, że jak jest widoczny dla jednostki(która na te potrzeby widzi jak skirmish) to wtedy on oddziaływuje, czyli jak nasze withki są na jendym krańcu stołu a kociołek na drugim na wzgórzu to działa, przecież to jest wielkie
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
heh może pomysł z kosmosu ale....
Gdyby mozna było użyć figurki avatara khaina z 40k heh jako jakiegos kafara przyzywanego dzieki kociolkowi....
Gdyby mozna było użyć figurki avatara khaina z 40k heh jako jakiegos kafara przyzywanego dzieki kociolkowi....
Ja bym sobie życzyła banner na zlikwidowanie głupoty dla jaszczurek, save dla skautów i harpii, silniejszych egzekutorów (lub tańszych - jedno z dwojga), zrobienia "czegoś" z hydrą, bo jest to raczej nieprzydatna jednostka, mimo, że okazała się leśnym sprinterem.
mmmm... moje marzenie, możliwość ,,odgłupienia" jaszczurów, trucizny dla kusz, ( radośnie by się wtedy dzało, przepraszam ale moim zdaniem bohaterowie są pokrzywdzeni i powinni mieć T i s na 4 i większy S dla katów i witchek, może jescze jakiś sztandar co by dawał WS na 6/5+ , i tyle^^
Elf jest elf. Nigdy nie będzie tak twardy jak np. ork. T3 jest jak najbardziej na miejscu i trzeba się z tym nauczyć żyć nadrabiając talizmanami, ws i szybkością.
Ja bym chciał żeby poprawili zasady Assasina, aby mógł być grywalny. Do tego jakąś nową jednostkę - niewolników może.
Ja bym chciał żeby poprawili zasady Assasina, aby mógł być grywalny. Do tego jakąś nową jednostkę - niewolników może.
dobra z tym T to sie zgodzę, ale mi się np przykro robi jak tacy bretońscy chłopi z łukami zdejmuja mi moje witchki i coś powinni dac takiego żeby chociaż WSv mozna było im przypakować(przepraszam, że napisałem tam WS, ,,v" wcięło:))
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a naco im większy WS? przecierz mają 5 co i tak jest dużo. Wiekszość trafiają na 3+ . A wiedzmy mająto do siebie ze jak dojdzie pierwszy szereg to i tak robi swoje.
Oj przecież pisałem wcześniej że nie ,,WS" tylko ,,WSv", pomyliłem się poprostu, ale wyjaśniłem, do WS nic nie mam
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
To tylko plotka ale dobrze by było...