Ósmo edycyjne DE na 2350 pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Ósmo edycyjne DE na 2350 pkt

Post autor: Druchii »

Witam,
Ostatnio rozmyślałem trochę nad nową edycją i nad tym czym będę grał. Pomysłów jest wiele ;) Oto jeden z nich:

Sorceress @ 310 Pts The Lore of Shadow
General; Magic Level 4; Sacrificial Dagger; Pearl of Infinite Bleakness

Master @ 215 Pts
BSB; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Soulrender; Pendant of Khaeleth; Dark Pegasus

Sorceress @ 180 Pts The Lore of Death
Magic Level 2; Tome of Furion; Lifetaker

20 x Warriors @ 165 Pts
FCG; Shields; Banner of Eternal Flame (Flaming attacks)

10 x Crossbowmen @ 115 Pts
Shields; Musician

Shields; Musician

Shields; Musician

10 x Crossbowmen @ 110 Pts
Shields

10 x Crossbowmen @ 110 Pts
Shields

5 x Harpies @ 55 Pts

20 x Black Guard @ 295 Pts
FCG

28 x Witch Elves @ 323 Pts
FCG; Banner of Swiftness (+1 M)

5 x Shades @ 80 Pts

5 x Shades @ 80 Pts

5 x Shades @ 80 Pts

Total Army Cost: 2348

Models In army: 141

Z założenia mała magiczka ma być jako-takim straszakiem na bohaterów, choć nie jestem jeszcze pewien co do jej przedmiotów. Lore of Shadow jest świetny. Zastanawia mnie jednak działanie czaru nr. 6 z lore of shadow. Widziałem, że toczy się mała dyskusja na temat tego czy wymienne Ld na S działa na armour save. Osobiście myślę, że tak aczkolwiek to jak ostatecznie działa czar - wyjdzie w praniu. "Szóstkowane" witchki statystycznie zadają około 31 woundów. Gwardia, nawet w takiej ilości jak wyżej, też wypada imponująco ;) Przyzwyczaiłem się już do kotła, no ale nie można mieć wszystkiego. Nie mam (na razie) hydr bo: 2 x flamery, magia, maszyny krasnoludzkie.
Pierwsze testy niebawem. Co o tym myślicie?

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Jezeli chcesz zabijac warriorow, to troszke ich za malo do daggerowania. No i 20 sztuk moze szybko byc wystrzelane. Pamieta, ze teraz nie musisz najpierw strzelac z maszyn, a potem strzelcow.

Ja tam lubie hydry, sa swietne na hordy. Wczoraj jednym zianiem zabilem 30stu halabardnikow.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Tak jak Pedros twierdzi warriorów jest za mało. Jak dla mnie conajmniej 26 coś takiego.

Ja bym zmienił tylko jednych kuszników na dwa składy harpii po 5.

Awatar użytkownika
krzychuŻul
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krzychuŻul »

wyzucil bym jednych shadsow i zmniejszyl WE tak do 25
brakuje hydry i kotla - sprobuj chocaiaz hydre jakos wcisnac
jeszcze tych wariorrow zwieksz do 25 i bedzie gitara ;)
moim zdaniem nie ma co jeszcze rozpisek robic dopuki nie wyjdzie errata a z tego co wiem to 10 tego miesiaca maja sie pojawic

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

jakie lory ?
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Jasiek, nie dość, że jest przy czarodziejkach napisane jakie to jeszcze pod rozpiską je powtórzyłem ;)
Krzychu...
wyzucil bym jednych shadsow i zmniejszyl WE tak do 25
Dlaczego?
Za co mam wstawić kocioł? Za małą czarodziejkę, czy pegazistę? Obaj bohaterowie mają w tej rozpisce swoje zadania...
Bez urazy ale...Jak już coś piszesz to się najpierw zastanów dlaczego to robisz...A nie naczytasz się na forach głupot i potem bzdury wygadujesz...

Awatar użytkownika
krzychuŻul
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krzychuŻul »

nie gorączkuj sie , nigdy nie gram na magii Mroczniakami - zle wspomnienia grajac skavenami ;) - wiec najchetniej wywalilbym je w cholere i wrzucil kociolek , ale gdy tak czytam zasady itp stwierdzam ze teraz bedzie trzeba brac je do armii

ogolnie rzecz biorac ciekawa jest ta rozpa , wiec daj znac jak Ci poszlo

pozdro!
Obrazek

ODPOWIEDZ