DoW w 8 edycji
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Re: DoW w 8 edycji
Pomiędzy "are" a "magic items" jest jeszcze drobne słówko "effectively"
A dalej jest napisane "A dwarf character can carry runic magic items"

ehh faktycznie ... widziały oczy co chciały 

runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
Chcialbym zauwazyc, ze zawsze to mielismy. A mimo to krasnale sredniawo sobie dawaly rade. I tak nagle z powodu limitowanych scrolli stalismy sie topowa armia? No prosze Cie...tomekjar pisze:Macie najlepsze maszyny, najlepszą antymagię i jedne z lepszych klocków. Super opłacalnych śmiecio - herosów w dodatku.

No super, zamiast tankow wystawie innych tankow, a zamiast maszyn inne maszynkiDuży kloc slayersów + duży kloc longbeardów + duże kloce core'owej piechoty? Flame cannony?

Gwoli scislosci nie narzekam, bardzo mi sie podobaja zmiany, ale bardzo dziwia mnie posty ktore twierdza, ze nagle krasnale beda super hiper mega nowe i wykoksane

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
No i będziecie mieli kolejny powód do zrzędzenia, że kiedys to była wyjątkowa armia dla prawdziwych twardzieli, a teraz każdy gimnazjalista zaopatruje się w dwarfy. Czyż życie nie jest piękne? 

Jak na razie widzę, że będzie to sama banda hipokrytów, od których zawsze słyszałem, że krasie to zawszone kurduple, brudne karły itp. Jak tak się stanie, to specjalnie dla nich z dedykacją utworzę temat w dziale Dyskusji Ogólnej.Rakso_The_Slayer pisze:i zacznie się napływ nowych graczy, którzy "zawsze lubili tą armię i zawsze im się podobała"
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
E.eArqueek pisze:Chcialbym zauwazyc, ze zawsze to mielismy. A mimo to krasnale sredniawo sobie dawaly rade. I tak nagle z powodu limitowanych scrolli stalismy sie topowa armia? No prosze Cie...tomekjar pisze:Macie najlepsze maszyny, najlepszą antymagię i jedne z lepszych klocków. Super opłacalnych śmiecio - herosów w dodatku.Jedyne co nam sie realnie zmienia to dluzsze szarze.
teraz możesz wziąć
3x klopy i 3x armaty które mają D6 ran + np slayerów czy coś innego oraz
2x żyrki i organki czy coś w tym tonie

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
3 działa (gołe, i tak są tak dobre jak te z Empire), 3 klopy (siłka i acc), 2 organki, 2 Flame Cannony to 1180 pkt.
Kowadło dopakowane 2x DS, kradnięcie PD i dodawanie DD, jakieś tam preservation, stone, shield, BSB na standardzie, Dragon Slayer to 653 pkt.
Zostaje Ci ponad 650 pkt na resztę. Owszem, wszystko pójdzie w Core, ale to chyba nie problem, żeby wystawić Longów, 2x strzelców oraz Warriorów?
Kowadło dopakowane 2x DS, kradnięcie PD i dodawanie DD, jakieś tam preservation, stone, shield, BSB na standardzie, Dragon Slayer to 653 pkt.
Zostaje Ci ponad 650 pkt na resztę. Owszem, wszystko pójdzie w Core, ale to chyba nie problem, żeby wystawić Longów, 2x strzelców oraz Warriorów?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Tyle, że taka rozpa jest słaba. Sensowny klocek longów to jest 300 punktów, trzeba warriorów (90-250 punktów w zależności od opcji). Wejdzie jeszcze jeden oddział strzelców lub dwa jak weźmiemy 10 warriorów. Ale wtedy nie mamy nic do bicia. Sorry ale ja swoim WoChem bym się cieszył jakbym takie krasnoludy spotkał Bo fakt, że by mi wystrzelały ponad połowę armii ale tym czym bym dojechał bym rozwalił krasnoludy bez większego problemu. Z dupy rozpa i tyle.
No i nie ma kloca slayerów o którym pisał tedzio
No i nie ma kloca slayerów o którym pisał tedzio

No niekoniecznie Jankielu...Jankiel pisze: Elfy dalej mogą wystawić 4 maszyny, krasnale kilkanaście. Gdzie sprawiedliwość?
Znikają sloty i obawiam się że będziesz się musiał cieszyć z 2 bolców IMHO...
Mac pisze:Jak na razie widzę, że będzie to sama banda hipokrytów, od których zawsze słyszałem, że krasie to zawszone kurduple, brudne karły itp. Jak tak się stanie, to specjalnie dla nich z dedykacją utworzę temat w dziale Dyskusji Ogólnej.

Mam nadzieję że jestm wyłączony z tego grona, gdyż nigdy nie twierdziłem że dwarfy to łatwy przeciwnik dla mnie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Zobaczymy choć obawiam się tego po ścięciu slotów...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Muszę wyrazić się jaśniej - przeczytaj na stronie 135 akapit "Two units for one choice". Naprawdę, zachęcam do sprawdzenia rulebooka przed zabraniem głosu w dyskusji. Co prawda licznik postów wolniej rośnie, ale wartość informacyjna wypowiedzi wyraźnie wzrastaZobaczymy
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Czytałem to przed napisaniem posta jednak wizja errat jest... jakby to powiedzieć, deprymująca...
Slotów dalej nie ma a patrząc na HE to albo coś im dodadzą albo Tobie przytną dlatego pisałem to co wcześniej...
Slotów dalej nie ma a patrząc na HE to albo coś im dodadzą albo Tobie przytną dlatego pisałem to co wcześniej...
Abandoned
Abandoned
Virgo pisze:Seeing as it's both rumour and potentially news, it seems that GW Italy will be reloading the Dogs of War and Chaos Dwarfs Ravening hordes lists (unchanged) onto their site, with 8th ed errata.

Fishu

Abandoned
Abandoned