DoW w 8 edycji

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Re: DoW w 8 edycji

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Pomiędzy "are" a "magic items" jest jeszcze drobne słówko "effectively" :wink: A dalej jest napisane "A dwarf character can carry runic magic items"

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

ehh faktycznie ... widziały oczy co chciały :oops:
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

tomekjar pisze:Macie najlepsze maszyny, najlepszą antymagię i jedne z lepszych klocków. Super opłacalnych śmiecio - herosów w dodatku.
Chcialbym zauwazyc, ze zawsze to mielismy. A mimo to krasnale sredniawo sobie dawaly rade. I tak nagle z powodu limitowanych scrolli stalismy sie topowa armia? No prosze Cie... :wink: Jedyne co nam sie realnie zmienia to dluzsze szarze.
Duży kloc slayersów + duży kloc longbeardów + duże kloce core'owej piechoty? Flame cannony?
No super, zamiast tankow wystawie innych tankow, a zamiast maszyn inne maszynki :D

Gwoli scislosci nie narzekam, bardzo mi sie podobaja zmiany, ale bardzo dziwia mnie posty ktore twierdza, ze nagle krasnale beda super hiper mega nowe i wykoksane ;) Bedziemy miec wiecej mozliwosci skladania rozpisek, no i moze w koncu zobaczymy ofensywne dwarfy, osobiscie z checia pobiegalbym sobie troche na polowie przecwnika.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

taaa... niedługo w top10 na masterach będa 6 razy Krasnoludy, w końcu to teraz taka wykoksowana armia ;) i zacznie się napływ nowych graczy, którzy "zawsze lubili tą armię i zawsze im się podobała" :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

No i będziecie mieli kolejny powód do zrzędzenia, że kiedys to była wyjątkowa armia dla prawdziwych twardzieli, a teraz każdy gimnazjalista zaopatruje się w dwarfy. Czyż życie nie jest piękne? :wink:

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Rakso_The_Slayer pisze:i zacznie się napływ nowych graczy, którzy "zawsze lubili tą armię i zawsze im się podobała"
Jak na razie widzę, że będzie to sama banda hipokrytów, od których zawsze słyszałem, że krasie to zawszone kurduple, brudne karły itp. Jak tak się stanie, to specjalnie dla nich z dedykacją utworzę temat w dziale Dyskusji Ogólnej.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Arqueek pisze:
tomekjar pisze:Macie najlepsze maszyny, najlepszą antymagię i jedne z lepszych klocków. Super opłacalnych śmiecio - herosów w dodatku.
Chcialbym zauwazyc, ze zawsze to mielismy. A mimo to krasnale sredniawo sobie dawaly rade. I tak nagle z powodu limitowanych scrolli stalismy sie topowa armia? No prosze Cie... :wink: Jedyne co nam sie realnie zmienia to dluzsze szarze.
E.e
teraz możesz wziąć
3x klopy i 3x armaty które mają D6 ran + np slayerów czy coś innego oraz
2x żyrki i organki czy coś w tym tonie
;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

tedzio pisze:
E.e
teraz możesz wziąć
3x klopy i 3x armaty które mają D6 ran + np slayerów czy coś innego oraz
2x żyrki i organki czy coś w tym tonie
;)
jak mi to zmieścisz w rozpie na ok 2500 to Ci pogratuluje.
Obrazek

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

3 działa (gołe, i tak są tak dobre jak te z Empire), 3 klopy (siłka i acc), 2 organki, 2 Flame Cannony to 1180 pkt.
Kowadło dopakowane 2x DS, kradnięcie PD i dodawanie DD, jakieś tam preservation, stone, shield, BSB na standardzie, Dragon Slayer to 653 pkt.

Zostaje Ci ponad 650 pkt na resztę. Owszem, wszystko pójdzie w Core, ale to chyba nie problem, żeby wystawić Longów, 2x strzelców oraz Warriorów?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Tyle, że taka rozpa jest słaba. Sensowny klocek longów to jest 300 punktów, trzeba warriorów (90-250 punktów w zależności od opcji). Wejdzie jeszcze jeden oddział strzelców lub dwa jak weźmiemy 10 warriorów. Ale wtedy nie mamy nic do bicia. Sorry ale ja swoim WoChem bym się cieszył jakbym takie krasnoludy spotkał Bo fakt, że by mi wystrzelały ponad połowę armii ale tym czym bym dojechał bym rozwalił krasnoludy bez większego problemu. Z dupy rozpa i tyle.

No i nie ma kloca slayerów o którym pisał tedzio :P
Obrazek

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Co za spammmm!!! Ja tu chciałem sobie poczytać o DOW a ostatnie kilka stron jest poswiecone przykurczom... dajcie sobie siana... .

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Jankiel pisze: Elfy dalej mogą wystawić 4 maszyny, krasnale kilkanaście. Gdzie sprawiedliwość?
No niekoniecznie Jankielu...
Znikają sloty i obawiam się że będziesz się musiał cieszyć z 2 bolców IMHO...
Mac pisze:Jak na razie widzę, że będzie to sama banda hipokrytów, od których zawsze słyszałem, że krasie to zawszone kurduple, brudne karły itp. Jak tak się stanie, to specjalnie dla nich z dedykacją utworzę temat w dziale Dyskusji Ogólnej.
[-X
Mam nadzieję że jestm wyłączony z tego grona, gdyż nigdy nie twierdziłem że dwarfy to łatwy przeciwnik dla mnie...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Pasiak, co do hellstorma się zgadzam :) Z ostrzału tegoż w 1szej turze z 20 warriorów zostało mi 6 :P

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Znikają sloty i obawiam się że będziesz się musiał cieszyć z 2 bolców IMHO...
IMHO RTFM :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Zobaczymy choć obawiam się tego po ścięciu slotów...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zobaczymy
Muszę wyrazić się jaśniej - przeczytaj na stronie 135 akapit "Two units for one choice". Naprawdę, zachęcam do sprawdzenia rulebooka przed zabraniem głosu w dyskusji. Co prawda licznik postów wolniej rośnie, ale wartość informacyjna wypowiedzi wyraźnie wzrasta
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Czytałem to przed napisaniem posta jednak wizja errat jest... jakby to powiedzieć, deprymująca...
Slotów dalej nie ma a patrząc na HE to albo coś im dodadzą albo Tobie przytną dlatego pisałem to co wcześniej...

Abandoned

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Seeing as it's both rumour and potentially news, it seems that GW Italy will be reloading the Dogs of War and Chaos Dwarfs Ravening hordes lists (unchanged) onto their site, with 8th ed errata.
:mrgreen:

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

uhuhuhuhu! To byłaby moc :D!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Virgo pisze:
Seeing as it's both rumour and potentially news, it seems that GW Italy will be reloading the Dogs of War and Chaos Dwarfs Ravening hordes lists (unchanged) onto their site, with 8th ed errata.

Fishu :badgrin:

Abandoned

ODPOWIEDZ