My o Niemcach

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Janiszek
Masakrator

Re: My o Niemcach

Post autor: Janiszek »

Niemcy to wspaniali ludzie, Polacy mogli by się od nich uczyć.
To samo inne narody germańskie.
Ziemko ma rację. Wypominanie np. Hitlera, jest nie dobre, nawet wtedy było wiele Niemców którzy go nie popierali.

Polacy to Niemcom do pięt nie dorastają, we wszystkim co dobre.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

[-X Nasze piwo przegoniło ich piwo, nasza kiełbasa przegoniła ich kiełbasę :mrgreen:

Awatar użytkownika
Menace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Menace »

Muszę sie do czegoś przyznać: kibicowałem Argentynie [-X

Do boju kto prawdziwy polak ! Na szabelkach roznieść Niemce kutafony ! Nie poddawajcie się !

*a ja się będę przyglądał , kupie popkorn i się pośmieje

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Tyle że w Niemcy to Polska :P Dlaczego mamy się sami roznosić?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nijlor pisze:[-X Nasze piwo przegoniło ich piwo, nasza kiełbasa przegoniła ich kiełbasę :mrgreen:

Powiem Ci, ze ciezka wylonic zwyciezce w tych 2 kategoriach, bo oba te kraje sa imho swiatowa czolowka.

Menace, masz moze ochote sie wylogowac?

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Ich piwo przegoniło nasze piwo!? Polska czołówką w piwie? No niestety nie zgodze sie z tym... Jedynym krajem jaki mógł przebić ich w piwie są Czechy...

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Ziemko pisze:
Nijlor pisze:[-X Nasze piwo przegoniło ich piwo, nasza kiełbasa przegoniła ich kiełbasę :mrgreen:
Powiem Ci, ze ciezka wylonic zwyciezce w tych 2 kategoriach, bo oba te kraje sa imho swiatowa czolowka.
Mmmm, znajomy teraz przywiózł wurst, co w jego stronach jest sprzedawany jako ... kiełbasa polska (coś jak u nas podwawelska, co Krakowa na oczy nie widziała ;) ) Pyszny. W ogóle uwielbiam te wszystkie kiełbachy ichniejsze, zwłaszcza takie karzełki, co to je w wielkich ilościach serwują w Norymberdze.
Ziemko pisze: Menace, masz moze ochote sie wylogowac?
Mam wrażenie, że to ironia była i oka przymrużenie...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja generalnie nie lubie kielbas, jakos za piwem ostatnimi czasy tez nie przepadam za mocno (wole mocniejsze trunki 40%), ale okazje probowac i tu i tu mialem wyrobow miesnych oraz piwowarskich i uwazam, ze generalnie w obu krajach sa wyborne.

Jesli z przymruzeniem oka to bylo to cofam swoje slowa, aczkolwiek ciezko poznac jaki byl "zamysl" autora jesli nie umieszcza emoty, gdy zartuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jedna rzecz, w której Niemiaszki nas nie przebiją to kobiety. Jeszcze nie widziałem ładnej Niemki, nawet w TV! :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Karczmarz pisze:Niemcy to wspaniali ludzie, Polacy mogli by się od nich uczyć.
To samo inne narody germańskie.
Ziemko ma rację. Wypominanie np. Hitlera, jest nie dobre, nawet wtedy było wiele Niemców którzy go nie popierali.

Polacy to Niemcom do pięt nie dorastają, we wszystkim co dobre.
Szczególnie w zaborczym charakterze i wywyższaniu się ;).

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Kalesoner pisze:Jedna rzecz, w której Niemiaszki nas nie przebiją to kobiety. Jeszcze nie widziałem ładnej Niemki, nawet w TV! :wink:
Generalnie Niemki nie sa ladne, a poza tym maja za duzo testosteronu, bo imho sa za malo kobiece, krzykliwe, glosne, no i styl ubierania oraz dbania o siebie to przepasc w porownaniu z klasa Polek.
Choc poznalem jedna na ktora zwrocilem wieksza uwage, ale jest w 1/4 Francuzka, no i wyjatek potwierdza regule ;)

Zaborczy charakter moglbys rozwinac?
Wywyzszanie sie hmmm - pojechaliby Polacy do KAzachstanu czy Mongolii to dopiero bys zobaczyl wywyzszanie.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Nie zgodzę się Ziemko, mieszkałem z Mongołem w akademiku w pokoju, rzekłbym, że w ich przypadku jest odwrotnie, są cholernie dumni ze swego kraju, jego piękna i historii. Zresztą czym góruje Polska nad Mongolią?? No chyba tylko dostępem do morza :P Dla ciekawostki, kolega mówił, że u nich w blokach mieszka biedota, a w jurtach ci bogatsi :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tu chodzilo o jakis przyklad kraju, ktory nie jest jakis mega bogaty, albo o taki, ktory Polacy uwazaja za biedny. Zatem niech bedzie Tadzykistan zamiast Mongolii :D

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Chyba jeszcze nie pojawił się w dyskusji Opinia statystycznego Polaka o Niemaszkach. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Historia historią jednak ten naród musi mieć mentalność antypolską skoro od powstania II Rzeszy jednym z ich priorytetów było zniszczenie Polski, więc nie jest to sprawa jednej wojny. A i dziś Niemcy produkują masę antypolskich filmików w których jesteśmy przedstawiani jako złodzieje, pijacy i chamy, którzy ich (unijne) pieniądze przeznaczają na np. F16. I nie wiem w czym Niemcy mieliby byc od nas lepsi (może poza dyscypliną i organizacją).

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Kurde...ale się masę rzeczy o sobie dowiedziałem. Dawajcie dalej!
P.S. W momencie powstania Drugiej Rzeszy Niemieckiej Polska nie istniała, więc nie bardzo było co niszczyć.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Rilam normalnie you made my day :D :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Chodzi mi o cytaty Bismarcka odnośnie Polaków. Oczywiście, ze wtedy Polska nie istniała. Co jak co, ale na historii się trochę znam.

"Bijcie Polaków, ażeby aż o życiu zwątpili. Mam wielką litość dla ich położenia, ale jeżeli chcemy istnieć, to nie pozostaje nam nic innego, jak ich wytępić."

http://www.youtube.com/watch?v=UjMQkHuQ1ow
http://www.youtube.com/watch?v=4997mBYlUkc
http://www.youtube.com/watch?v=U8lZ57Oh ... re=related

I ciekawy raport Frondy:
http://www.youtube.com/watch?v=KesGRrB_gM8
http://www.youtube.com/watch?v=0NWNt8U6 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=euIMxtoe ... re=related

I to nie czasem Niemcy mówili o "polskich obozach koncentracyjnych" ?
Ostatnio zmieniony 6 lip 2010, o 23:20 przez Rilam, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

Gniewko pisze:P.S. W momencie powstania Drugiej Rzeszy Niemieckiej Polska nie istniała, więc nie bardzo było co niszczyć.
Państwo nie istniało, ale naród polski istniał jak najbardziej więc....
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Bocian
Chuck Norris

Post autor: Bocian »

Jak czytam na polskim forum, że Niemcy są od Polaków we wszystkim lepsi to... po prostu mi smutno. A kląc mi się nawet nie chce.
pzdr

ODPOWIEDZ