DotA oraz LoL
Moderator: Zaklinacz Kostek
DotA oraz LoL
elo!
Gra ktoś w dotę albo lola? Ja nieskromnie powiem, że w Dotę jest pro playah ;] a w lola jeszcze nie znam wszystkich postaci
Chętnie pocisnę z Wami / Was w arso, apso czy cokolwiek innego. Chętnie pogram jakieś ligówki i turnieje.
Nick na bnet i lolu to Furion89. To jak, ktoś jeszcze oprócz mnie w to pyka?
pozdrawiam
Furion
Gra ktoś w dotę albo lola? Ja nieskromnie powiem, że w Dotę jest pro playah ;] a w lola jeszcze nie znam wszystkich postaci
Chętnie pocisnę z Wami / Was w arso, apso czy cokolwiek innego. Chętnie pogram jakieś ligówki i turnieje.
Nick na bnet i lolu to Furion89. To jak, ktoś jeszcze oprócz mnie w to pyka?
pozdrawiam
Furion
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Ja swego czasu dużo grałem w Dotę na Garenie (na Batku mnie wyrzucało z gier), ale od jakiegoś pół roku nie grałem ani razu pewnie sporo się pozmieniało od tego czasu
Mógłby ktoś wrzucić linka do jakiegoś poradnika dla początkujących? Chce zacząć grać w DoTę, ale na razie tylko wyzywają mnie od noobów i kickują
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Mnie już męczy DotA , parę ładnych lat się w to bawiłem. Teraz w erze HoNa , LoLa i Bloodline Champions nie warto męczyć się z grą o archaicznej grafice i ograniczoną silnikiem W3. W LoLa LukeSkyworker na EU. Ekipa BC nie obdarzyła mnie łaską uczestniczenia w becie mimo mojego kosmicznego sprzętu. Grę w HoNa na jakiś czas zostawiłem , może jeśli nasza rodzima scena się rozwinie i zacznie się tam coś dziać wrócę do tyrania ;D
You're better than drugs
Your love is like wine
You're better than drugs
Addicted for life
Your love is like wine
You're better than drugs
Addicted for life
Grałem w dotę, ale na prawdę HoN jest 100 razy lepszy. LoL jest dla kasuali, do tego postacie nie są zbalansowane.
Z tym się nie zgodzę. LoL jak na razie nie wkroczył jeszcze na scenę e-sportu w pełnym tego słowa znaczeniu , ale pamiętajmy , że dopiero zaczął się pierwszy sezon. Scena comp rozwija się tam o wiele mnie dynamicznie niż w HoNie. Co do postaci , imo jest lepiej niż w HoNie. Jeśli się zna swoją postać , i jako tako ogarnia lasthit to każdym herosem można coś zdziałać. Nie ma tam takich akcji , że przez okres patcha musimy się użerać z jakimiś przesadnie dopakowanymi herosami , wychodzi nowy (patch) poprzednie imby dostają po twarzy a powstają nowe ;/ANtY pisze:LoL jest dla kasuali, do tego postacie nie są zbalansowane.
You're better than drugs
Your love is like wine
You're better than drugs
Addicted for life
Your love is like wine
You're better than drugs
Addicted for life
gram w lola juz calkiem sporo (na serwerach us 26lvl ale sie wkurwilem na pingi i przenioslem na eu gdzie mam 22) i musze powiedziec ze balans jest b. dobry-jest w sumie tylko jedna naprawde slaba postac na ponad 50. jak tylko team ma sensowny sklad (tanka, maga, melee dps itd) a nie jakis mega z dupy, to jest w stanie powalczyc z kazdym. jedyne co mnie wkurwia to to, ze jak w late gamie na planszy 3v3 przegrasz jakis teamfight z kretesem to praktycznie juz przegrales gre, bo przeciwnik ma spokojnie 50s na zniszczenie Ci bazy, co z latwoscia robi.
ogolnie polecam, moge tez pomoc poczatkujacym jak co, wskazac dobre postacie, poradniki. gram na razie glownie 3v3 nick:Fojtu
ogolnie polecam, moge tez pomoc poczatkujacym jak co, wskazac dobre postacie, poradniki. gram na razie glownie 3v3 nick:Fojtu
Niby jak, skoro masz 1lvl i grasz na midzie z przeciwnikiem na 20 lvlu to masz ZEROWE szanse na cokolwiek, ze względu na jakieś śmieszne runki, czy masteries.Romeo pisze:Z tym się nie zgodzę. LoL jak na razie nie wkroczył jeszcze na scenę e-sportu w pełnym tego słowa znaczeniu , ale pamiętajmy , że dopiero zaczął się pierwszy sezon. Scena comp rozwija się tam o wiele mnie dynamicznie niż w HoNie. Co do postaci , imo jest lepiej niż w HoNie. Jeśli się zna swoją postać , i jako tako ogarnia lasthit to każdym herosem można coś zdziałać. Nie ma tam takich akcji , że przez okres patcha musimy się użerać z jakimiś przesadnie dopakowanymi herosami , wychodzi nowy (patch) poprzednie imby dostają po twarzy a powstają nowe ;/ANtY pisze:LoL jest dla kasuali, do tego postacie nie są zbalansowane.
Pograłem sobie trochę w LoL i jest to całkiem fajna gra, choć strasznie czasożerna
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Jak grasz z kumplami, albo u przeciwnika w teamie jest 3 kumpli, lvle mają np 20,20,1 to się zdażają takie rzeczy (wam wtedy do teamu też takiego 1levelowca dobierają)Fojtu pisze:jeszcze ani razu nie gralem z taka dysproporcja?
system pilnuje zeby nie bylo czegos takiego i nie jest to zaden realny problem. jedynie gdy masz 19 a przeciwnik 21, co moze sie zdarzyc to jest lekka dysproporcja ale nie jakas razaca
Zresztą, nawet gdyby w lolu wszystko było zbalansowane, to i tak hon jest lepszy. A tak btw to pracują właśnie nad DotA 2 (icefrog) i mapką dota do sc2