bestie 8ed. nowa era 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: bestie 8ed. nowa era 2350

Post autor: Khuman »

właśnie psy zaliczają się do min pkt. corów?

lubię małe ungory jakoś... zobaczymy zagram pierw tak...

1shami to mało, już w 2 turze jest krucho jak za dużo rzuci i już jest bez DS...

nie wiem jakoś podoba się koncepcja dużego klocka minosków z tym bsb...

może na większe pkt. 2 gorgonki kto wie... 5 minosków też fajnie wygląda i nawet look out jest na początku

jeszcze mamy czas by coś ustalić w tej nowej ed. nasz beastmeński standard ;)

ps. w tej koncepcji jest o 100 pkt. za dużo :( niestety bo pomysł fajny

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

No właśnie też mnie to zastanawia z tymi psami. Teraz już nie ma "slotów" core wiec wydaje mi sie że jednak liczą sie normalnie. Pewnie to uściślą.
O antymagie bym sie nie bał. Liczba shamanów nie zwiększa ilości kostek dispela i jeden shaman ze scrollami spokojnie wystarczy. Pamiętaj ze czary teraz są trudniejsze do rzucania, boudspelle nie są automatyczne a całkowita pula magi nie może wynieść więcej niż 12 kostek na ture.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jest wyraźnie napisane, że jednostki typu psy i furie nie liczą się do min. core.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Wiem że jest taki zapis ... ale oczywiście masz racje. Rzeczywiście nie ma sie jak tego przyczepić. Wydawało mi sie że to zdanie inaczej brzmi i można to jakoś nagiąć. No trudno :P
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

to lipnie trza zmienić psy na ungory :/

albo więcej rywdanów :mrgreen:

dzśaj grałem z DE... pomijam rozpiskę ( maga czarka, lord na pegazie, mała czarka, 2 hydey kocioł gwardia ma 6I?... i śmieci )

nie nie ile było pkt w BP ale to nie istotne magia miżdzy jak wyjdzie do tego jest ciężko dispelować... a w CC bestie nie mają za dużo I ale miażdżą impaktami i mnustwem ataków potem... myślem nad wiekim magu caddym zobaczymy

8ld na generale masakra, a test I na 5 BSB jak zaszwe oblana już 4 raz z kolejny w bitwach :(

ODPOWIEDZ