Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
DZIK
Oszukista

Re: Mistrzostwa Świata - RPA 2010

Post autor: DZIK »

Ingen175 pisze:David Villa nie jest wcale taką gwiazdą, przynajmniej nie na tych mistrzostwach - robi się z niego wspaniałego strzelca bo:
- strzelił na pustą bramkę, fakt z 47 metrów ale np. R. Carlos z połowy boiska strzelił gola i to wtedy gdy był obecny w bramce bramkarz
Villa to świetny zawodnik ale robi się z niego Z. Zidane czy L. Figo a do takich gwiazd to mu daleko.
bo przez tyle czasu nie gral w Realu czy Barcelonie? w Azji koszulek nie sprzedawal?
najlepszy strzelec mistrzostw Europy, teraz najlepszy strzelec mistrzostw swiata
125 bramek dla Valencii, ponad 70 dla Sportingu Gijon i Zaragozy, w lidze hiszpanskiej najczesciej strzelajacy z pierwszej pilki napastnik
juz teraz w wieku zaledwie 28 lat Villa to legenda i najlepszy strzelec reprezentacji Hiszpanii, wyprzedzil Raula Gonzaleza, Emilio Butragueno, Michela, Chendo, R. Gomeza, Mendiete spokojny, skromny czlowiek bez manier C. Ronaldo czy Ronaldinho
Villa dawno zdeklasowal Figo, bedzie mial okazje wyprzedzic i Zidane - obaj staruszkowie miewali wzloty i upadki, Villa - high level all the time

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zgodze sie z Dzikiem, ze Villa to imho klasa sama w sobie. Nawet trener Niemcow o tym niedawno wspomnial.

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

No i Oranje idą na miszczunia :D Planowo zresztą ;)
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

No i Oranje idą na miszczunia :D Planowo zresztą ;)
Jeśli będą wpuszczać takie bramy jak wczoraj z Urusami, to Niemcy ich po prostu przemielą. Kurde zauważyłem, że oni jednak znowu mają problem czysto psychologiczny, strzelą jedną bramę, coś im wyjdzie, to od razu lecą z kolejnymi akcjami i kolejne bramy wbijają (tak było wczoraj w drugiej połowie, strzelili gola trochę z przypadku i wypracowali w bardzo krótkim czasie jeszcze z 3 okazje i wbili bardzo ładną bramę). Jednakże, gdy oni sami wpuszczą to już są naprawdę osrani, np. we wczorajszym spotkaniu, jakby jeszcze było 5min. do końca meczu od stanu 3:2 a nie 2 min. to diabli wiedzą jakby się to skończyło, IMO byłaby potrzebna dogrywka.

Grają fajnie, ale nie są najlepsi jako drużyna.

Pozdrawiam
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

mogłobyć i 5:1 dla nibylandii, tylko ze Roben za bardzo pajacował, ten jego strzał sam na sam to był żal. Niemcy wygrają ze 3:0 i finał raczej też ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Robson pisze:mogłobyć i 5:1 dla nibylandii, tylko ze Roben za bardzo pajacował, ten jego strzał sam na sam to był żal.
Mi się bardziej podobał ten strzał co poszedł w aut i to bynajmniej nie bramkowy :mrgreen:
Urugwaju szkoda, lubię drużyny, które niekoniecznie mają skilla ale nadrabiają wypluwając płuca. Mam nadzieję, że w sobotę wygrają z Hiszpanią :)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jak to napisał jakiś komentator sportowy – wynik był taki a nie inny z powodu znanej asymetrii Robbena – tzn.” lewą nogą mógłby obierać 7 pomarańczy naraz a prawą kopie jak rurą od odkurzacza…”

Szkoda trochę Urugwaju. We wcześniejszej fazie kibicowałem Ghanie bo podobała mi się ich gra(szczególnie ze Stanami), teraz właśnie Urugwajowi(jako kopciuszkowi). Patrząc na piłkarzy z Urugwaju biegających jak oszalali byłem pewien że w drugiej połowie padną, nie wiem co oni wzięli ale oni tak biegali cały mecz – naprawdę rispect.

Holandia, którą zawsze lubiłem(od 1992) w tym turnieju gra bardzo nie po holendersku, nie gra efektownie, wygrywa psim swędem, całkowicie zgadzam się z Gullitem – mają niesamowicie wiele szczęścia. Jedyny wymagający mecz rozegrali z Brazylią która jednak gdzieś się zgubiła w drugiej połowie (i Holendrzy mieli szczęście…).

Mam nadzieję że Niemcy zdobędą tytuł – absolutnie im się należy, całą fazę pucharową grają świetnie, mają wymagających przeciwników i przejeżdżają po nich aż miło.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ja też kibicowałem ghanie, urodzeni sportowcy, pod wzgledem motorycznym, silowym i wogole straszne koty :D mieli pecha... w meczu z urugwajem to oni dominowali wydolnościowo, wygraywali wszystkie gorne piłki, swietnie sie zastawiali i grali presingiem. kazdy z nich ma chyba z 11 do setki, zabraklo nieco skilla w ofensywie by zdobyc wiecej bramek i zimnej krwi w 121 minucie.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Żal mi strasznie Ghany i Urugwaju. Urugwaj ostatnim golem pokazał, jak można przegrać z klasą.
Co do dzisiejszego: mam nadzieję, że wygrają Niemcy.Hiszpania gra cholernie nierówno. Niemcy przez cały mundial szli naprawdę pięknie. Mimo, że nigdy nie była to drużyna z fantazją, nie mają takiej lekkości gry, jak np. argentyńczycy, nie potrafią się bawić tym, co robią, to jednak widać świetne przygotowanie, autentyczną grę zespołową i ogrom pracy.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

No mecz poki co wyrownany. Hiszpanie graja jak zwykle - ladnie, ale nieskutecznie, a Niemcy troche sa zagubieni mocnym presingiem przeciwnikow.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Hiszpanie ładnie grają, ale ze dwa gole im Niemcy strzelą w drugiej, na moje ślepe oko :wink:
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

jacek o browara ze nie strzela?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Reino de España - jak zawsze klasa. Czuję co najmniej dogrywkę.
Queek.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Ku...już za Argentynę 6 przegrałem. Ale co mi tam niech będzie. :)
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

ja mam nadzieje na dogrywke po stanie 1:1 bo sporo piniedzy postawiłem :D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

TAK!
Queek.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

OOOLLLLEEEEEEEEEEEE !!!!!
Obrazek