Galeria Bayarda- Różności 27.05.2014
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Dwarf & Empire
Ten wash (chyba, pewności nie mam) kiepsko się na metalikach rozlał. Zbroje wyglądają na zaniedbane, a przecież krasnoludy dbają o swoje puszki
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Oto pierwszy Ranger do mojej armii. Zainspirowałem się tym: http://www.games-workshop.com/gws/conte ... 27&start=3
Podstawka, oczywiście na końcu, z resztą armii. Wszelkie niedociągnięcia, które zobaczyłem dopiero na zdjęciach (plamka na latarni, but) zostały natychmiast poprawione. Większość zdjęć jest niestety dosyć ciemna, bo aparat mi padał i tylko jedno jest robione z lampą Zapraszam do oglądania i komentowania
Podstawka, oczywiście na końcu, z resztą armii. Wszelkie niedociągnięcia, które zobaczyłem dopiero na zdjęciach (plamka na latarni, but) zostały natychmiast poprawione. Większość zdjęć jest niestety dosyć ciemna, bo aparat mi padał i tylko jedno jest robione z lampą Zapraszam do oglądania i komentowania
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Właśnie siedzę nad BSB, więc przy okazji poprawię tego rangersa. Dzięki za uwagi
Oto i zapowiedziany BSB. Zdjęcia wyszły ciemne, bo i światło nie najlepsze, ale generalnie jestem zadowolony Wiem, że takich BSB jest od groma, ale podoba mi się ta konwencja. Poprawiłem też wczorajszego Rangersa, faktycznie wygląda lepiej, chociaż zdjęcia pewnie tego nie oddadzą Zapraszam do oglądanie i komentowania
Na sztandarze, oczywiście, runami wypisane widnieje prastare zaklęcie krasnoludów. Kto czytał Wiedźmina, ten wie, o co chodzi
Na sztandarze, oczywiście, runami wypisane widnieje prastare zaklęcie krasnoludów. Kto czytał Wiedźmina, ten wie, o co chodzi
Można by rozjaśnić runy na sztandarze, żeby się bardziej wybijały. Ogólnie ok, choć jeszcze trochę brakuje łosza na toporach na sztandarze
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
wiesz, ze majac nabita kusze wiszaca na plecach, zgubilby tego belta po chwili, przeciez on tam nie jest przyklejonyRasti pisze:A po co mu nie nabita kusza ?
Drugiego ataku w hth nie dostanie, to nie pistol
nie chodzi mi o to, ze jest nabita, czy na plecach, tylko o to, ze jest i nabita i na plecach
wiem, ze nie powinno sie doszukiwac realizmu w fantastyce, ale to wyglada zwyczajnie glupio
też się wzdrygałem przed wrzuceniem mu nabitej kuszy na plecy, ale po prostu nie miałem już tych "nie nabitych" końcówek Następne modele z tego oddziału będą już pozbawione podobnych idiotyzmów
No jak by nie patrzeć, o bełciku kompletnie zapomniałem.DawiZharr pisze:wiesz, ze majac nabita kusze wiszaca na plecach, zgubilby tego belta po chwili, przeciez on tam nie jest przyklejonyRasti pisze:A po co mu nie nabita kusza ?
Drugiego ataku w hth nie dostanie, to nie pistol
nie chodzi mi o to, ze jest nabita, czy na plecach, tylko o to, ze jest i nabita i na plecach
wiem, ze nie powinno sie doszukiwac realizmu w fantastyce, ale to wyglada zwyczajnie glupio
Jak dla mnie bardzo fajnie i schludnie pomalowane, beczka przy BSB rządzi . Mam nadzieje że zrobisz coś z podstawkami jeszcze, jakieś takie łyse (chyba że to nie koniec pracy przy tych modelach). No i troszkę bym brody im poprawił, w końcu broda to duma każdego krasnoluda .
pozdrawiam
pozdrawiam
Bandit: podstawki będą robione później, dla całej armii na raz, więc o to się nie martw
A teraz mały upload i odpoczynek od krasnoludów: Imperialny Rajtar! Siedziałem nad tym modelem prawie cały dzień i ogólnie jestem z niego zadowolony, tylko konia będę musiał poprawić, bo wogóle nie widać na nim 5 warstw cieniowania Jak widzicie, na prawdę się przyłożyłem, bo nawet podstawka jest zrobiona
Zapraszam do komentowania, wszelkie rady jak zwykle mile widziane
P.S.
Przepraszam za marną jakość zdjęć, ale akurat nie mam lustrzanki pod ręką i musiałem się zadowolić zwykłym idioten camera. Jak tylko będę mógł, wrzucę lepsze zdjęcia
A teraz mały upload i odpoczynek od krasnoludów: Imperialny Rajtar! Siedziałem nad tym modelem prawie cały dzień i ogólnie jestem z niego zadowolony, tylko konia będę musiał poprawić, bo wogóle nie widać na nim 5 warstw cieniowania Jak widzicie, na prawdę się przyłożyłem, bo nawet podstawka jest zrobiona
Zapraszam do komentowania, wszelkie rady jak zwykle mile widziane
P.S.
Przepraszam za marną jakość zdjęć, ale akurat nie mam lustrzanki pod ręką i musiałem się zadowolić zwykłym idioten camera. Jak tylko będę mógł, wrzucę lepsze zdjęcia
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Dlatego ja się już nauczyłem, że nie ma sensu robic wielu subtelnych warstw, których potem i tak nie widac Lepiej 3-4, ale za to widoczne.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Bluźnierstwo po to jest tyle warstw, żeby właśnie nie było widać chamskich przejść. Nie robimy ich żeby się pochwalić 15 warstwami ale żeby wyglądałoBestialski_Brokuł pisze:Dlatego ja się już nauczyłem, że nie ma sensu robic wielu subtelnych warstw, których potem i tak nie widac Lepiej 3-4, ale za to widoczne.
Choć oczywiście 3-4 też potrafią wyglądać ładnie, jeśli się je zrobi dobrze.
Co do figurki: fajna, koń wyszedł dobrze, ale lepiej byłoby go widać, gdyby światło się od niego nie odbijało. Fotka go po prostu nie upiększa zbytnio
Fajna czerwień.
Metaliki przydałoby się zwashować.