Delikatne PG... DE na 2350 by Dmtrij
Re: Delikatne PG... DE na 2350 by Dmtrij
kolejny kolega z problemami w czytaniu?
proponuje lekturę DE AB i przeczytanie zasady Druchi Sorcerry
proponuje lekturę DE AB i przeczytanie zasady Druchi Sorcerry
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Młody Pajak
- Kradziej
Niektórym się nie chce ruszyć siedzenie i zobaczyć tego, no bo po co?
po to by nie wałować?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Młody Pajak
- Kradziej
Nie wiem czy byłoby to wałowanie rzucanie czarów z 6 kości niż na przykład 12.GarG pisze:po to by nie wałować?
nie każdy zna na pamięć wszystkie AB-ki i nie każdy gra DE... a czytanie kilkuset sron PDF-ów wieczorami po to zeby znać WSZYSTKIE zasady do platikowych ludzików mnie nie bawi, mam inne rzeczy do roboty.
Poprostu jak przeczytalem ze poleciał czar z 11 kości, to przeleciało mi przez myśl, że gdzieś w nowym RB było wspomniane o limicie PD na jeden czar. Nie musicie się tak podniecać, to tylko gra
Pozdrawiam. EOT
Poprostu jak przeczytalem ze poleciał czar z 11 kości, to przeleciało mi przez myśl, że gdzieś w nowym RB było wspomniane o limicie PD na jeden czar. Nie musicie się tak podniecać, to tylko gra
Pozdrawiam. EOT
podzieliłem siły na dwie strony...na jedne hydry z gwardia na drugiej kloc spearmenów z lordem kuszami i jednym fastem (drugi wspomagał hydry)
nie było problemów, hydry rozjechały co powinny a czarodziejki omiotaly reszte armii. powaznie w tej edycji da się bitwe w pierwszej turze wygrac magii...chcałbym zobaczyć duze słoneczko w gunline krasnali w pierwszej turze lecące 30''.
pytanie. czy mogę wystawić championa w drugim szeregu? czy wtedy hotek by działa?
nie było problemów, hydry rozjechały co powinny a czarodziejki omiotaly reszte armii. powaznie w tej edycji da się bitwe w pierwszej turze wygrac magii...chcałbym zobaczyć duze słoneczko w gunline krasnali w pierwszej turze lecące 30''.
pytanie. czy mogę wystawić championa w drugim szeregu? czy wtedy hotek by działa?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Przeglądałem booka pod tym kątem ze względu na ikonę i niczego takiego, że przedmioty w drugim szeregu nie działają, nie znalazłem.Dmtrij pisze: pytanie. czy mogę wystawić championa w drugim szeregu? czy wtedy hotek by działa?
Ale musi być zawsze z przodu, więc ciężko byłoby go umieścić w drugim szeregu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
chodzi o to ze chciałbym sobie rzucąć czary w tej jednej konkretnej turze i przenosić championa do tyłu wyłączając hoteka:)...musze poczytac jak to zrobić. Bo wiem, że (jeżeli hotek nie działa w drugim szeregu) wystarczy z ostatniego czaru w shadow sie telepotrnąc chowając do 2 szeregu czarke a do pierwszego herosa z Hotekiem aktywując go tym samym na tur magi przeciwnika. Co wy na to?
Ale rozkmina
Jeżeli nie ma żadnego zapisu o niedziałaniu przedmiotów w drugim szeregu, to chyba jest to wykonalne. A nawet jeśli nie, to brawa za pomysł
Jeżeli nie ma żadnego zapisu o niedziałaniu przedmiotów w drugim szeregu, to chyba jest to wykonalne. A nawet jeśli nie, to brawa za pomysł
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Le finale version (chyba)
niedługo turniej więc taki jest mój zamysł na granie.
W każdym razie bede testował i dawał znać...chociaż już jutro erraty, więc wiele sie moze zmienić
Dreadlord @ 295 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; shield
Hydra Blade [35]
Potion of Strength [20]
Pendant of Khaeleth [35]
Dark Pegasus @ [50] Pts
Supreme Sorceress @ 285 Pts[Lore of Death]
Magic Level 4
Sacrifical Dagger [25]
Sorceress @ 175 Pts [Lore of Shadow]
Magic Level 2
Tome of Furion [15]
Dispel Scroll [25]
Master @ 134 Pts
Halberd; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Ring of Darkness [40]
Death Hag @ 225 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Battle Standard
#Bloodshed of Khaine [0]
#Strength of Khaine [0]
#Fury of Khaine [0]
1 Cauldron of Blood @ [110] Pts
10 Crossbowmen @ 115 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
10 Crossbowmen @ 115 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
21 Warriors @ 162 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician; Lordling
15 Black Guard @ 280 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Murder [25]
Master
Ring of Hotek [25]
1 War Hydra @ 175 Pts
1 War Hydra @ 175 Pts
5 Dark Riders @ 106 Pts
Spear; Light Armour; Musician; Herald
5 Dark Riders @ 106 Pts
Spear; Light Armour; Musician; Herald
odels in Army: 81
Total Army Cost: 2348
niedługo turniej więc taki jest mój zamysł na granie.
W każdym razie bede testował i dawał znać...chociaż już jutro erraty, więc wiele sie moze zmienić
Niestety trzeba Ci zniszczyć wspaniały plan
Miałem taki sam z BSB skaveńskim, coby go trzymać w 2 szeregu, żeby nikt nie mógł go zabić, a przerzuty były dalej...
Looknij sobie na akapit "Position in the unit", to samo z commandami ;/
Miałem taki sam z BSB skaveńskim, coby go trzymać w 2 szeregu, żeby nikt nie mógł go zabić, a przerzuty były dalej...
Looknij sobie na akapit "Position in the unit", to samo z commandami ;/
Nie możesz przenieść czempiona do 2 szeregu... Jako czempion musi być w 1 szeregu. Jedyne co możesz zrobić to reforma po 2 w szeregu i ustawić czarodziejki z przodu pod warunkiem że itemy nie będą działać.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
no taki jest zamiar, by miec herosa (!) w tylnym szeregu...ale wydaje mi się, że itemki działaja w tylnych szeregach, więc lipa straszna i patent nie działa
da sie to zrobic...
jakis reform w głupawą dwu-kolumnową formacje... jest to wykonalne...ale wtedy mym kupił jakichś 6 spearmenów do tego
jakis reform w głupawą dwu-kolumnową formacje... jest to wykonalne...ale wtedy mym kupił jakichś 6 spearmenów do tego