BoH a 8ed
- Młody Pajak
- Kradziej
Tak jak mówi Żaba trzeba poczekać do errat. Na tą chwilę BoH ifkę i miscast ma na 2x6 lub więcej, na innych parach nie ma.
- Młody Pajak
- Kradziej
Jest wszystko dokładnie wyjaśnione w podręcznikach...
mogę się mylić, ale z tego co wiem to na 2x6 jest if-ka i miscast, ale nie ma zapisku "każda ifka to także miscast" więc na dzień dzisiejszy boh ma ifki na dubletach, ale nie ma miscsastów, może to zostać zmienione w erracie, w co wątpię....
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
Na razie jest taki jak był, więc nie wiem co się tak podniecacie. Nadal trzeba wylosować TEN czar i nadal nie ma nic poza książką. Tak więc spokojnie, poczekajmy do erraty.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Forumowi wojownicy
Jak nie wiecie o czym mówicie, to nic nie piszcie lepiej...
Podręcznik wyraźnie mówi, że jeśli jakiś przedmiot powoduje IF w określonych okolicznościach (np Book of Hoeth), to czar rzucony jest z IF, ale nie ma Miscasta. I odwrotnie, jeśli jakiś przedmiot powoduje wystąpienie Miscasta (np Ring of Hotek), to nie powoduje to rzucenia czaru z IF.

Podręcznik wyraźnie mówi, że jeśli jakiś przedmiot powoduje IF w określonych okolicznościach (np Book of Hoeth), to czar rzucony jest z IF, ale nie ma Miscasta. I odwrotnie, jeśli jakiś przedmiot powoduje wystąpienie Miscasta (np Ring of Hotek), to nie powoduje to rzucenia czaru z IF.
Forumowy wojownikutomekjar pisze:Forumowi wojownicyJak nie wiecie o czym mówicie, to nic nie piszcie lepiej...

Cały ten topic nie powinien istnieć bo ta kwestia jest już poruszana z 4 raz...
Paskudny uśmiech power gamera
też się nad tym zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że teraz magia jest dużo potężniejsza i nawet jak nie trafisz 6 to będzie co rzucać...Andrzej pisze:Na razie jest taki jak był, więc nie wiem co się tak podniecacie. Nadal trzeba wylosować TEN czar i nadal nie ma nic poza książką. Tak więc spokojnie, poczekajmy do erraty.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
A jak się chce mieć "6" na lore of death na dużym magu? To proste! Bierzesz małego maga z lore of death i najpierw losujesz jego czary i jak wypadnie "6" to zmieniasz na "0" a następnie rzucasz czary arcymaga i proszę mamy nie mal 100% pewność że taki arcymag ma "6"
<to jest joke bo nikt chyba nie byłby tak poroniony żeby to zrobić
>

<to jest joke bo nikt chyba nie byłby tak poroniony żeby to zrobić

Paskudny uśmiech power gamera
Niestety na 0 możesz zamieniać dopiero wtedy, jak już wylosujesz wszystkie normalne czary. Czyli możesz trafić 6 na pierwszolewelowcuA jak się chce mieć "6" na lore of death na dużym magu? To proste! Bierzesz małego maga z lore of death i najpierw losujesz jego czary i jak wypadnie "6" to zmieniasz na "0" a następnie rzucasz czary arcymaga i proszę mamy nie mal 100% pewność że taki arcymag ma "6"

Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Zróbcie "na wszelki wypadek" 10 stron tematu. Bo przecież piątkowe Faq, które podobno są stanowczo zbyt duże żeby opublikować w WD, na pewno nie ruszą tak zawoalowanej kwestii jak działanie BoH w nowej edycji, bo przecież skupiać się mają tylko głównie na dopasowaniu starszych AB do nowej edycji.
Uerph.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
punkt 3. Nie przerzucasz - wybierasz.tomekjar pisze:Jankiel, Jab ma rację, procedura wygląda tak:
1. Wybierasz maga
2. Rzucasz tyle kostek ile ma lvli magii
3. Przerzucasz te czary, które już w armii są
4. W przypadku otrzymania dubletu sam wybierasz czar
5. Po zakończeniu losowania czarów danym magiem możesz jeden z jego czarów wymienić na "0"
Strna 490, prawa belka, drugi akapit.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Racja, my bad!szafa@poznan pisze:punkt 3. Nie przerzucasz - wybierasz.tomekjar pisze:Jankiel, Jab ma rację, procedura wygląda tak:
1. Wybierasz maga
2. Rzucasz tyle kostek ile ma lvli magii
3. Przerzucasz te czary, które już w armii są
4. W przypadku otrzymania dubletu sam wybierasz czar
5. Po zakończeniu losowania czarów danym magiem możesz jeden z jego czarów wymienić na "0"
Strna 490, prawa belka, drugi akapit.