FIGURKI MARCELLE'a - Black Ork
Moderator: Kołata
FIGURKI MARCELLE'a - Black Ork
Witam
To moj pierwszy post na tym forum i od razu sie chwale
Pokazywalem ja juz na cytadeli, ale tutaj tez sie nia pochwale.
Moja - w pelni ulepiona przeze mnie , bez odciskow i gotowych elementow figurka black orka.
Mysle ze fajny.
Black Ork
Black Ork zdj 1
Black Ork zdj 2
Black Ork zdj 3
Black Ork zdj 4
Black Ork zdj 5
Black Ork zdj 6
Czekam na opinie i pozdrawiam
To moj pierwszy post na tym forum i od razu sie chwale
Pokazywalem ja juz na cytadeli, ale tutaj tez sie nia pochwale.
Moja - w pelni ulepiona przeze mnie , bez odciskow i gotowych elementow figurka black orka.
Mysle ze fajny.
Black Ork
Black Ork zdj 1
Black Ork zdj 2
Black Ork zdj 3
Black Ork zdj 4
Black Ork zdj 5
Black Ork zdj 6
Czekam na opinie i pozdrawiam
Pysk za duzy troche, korpus za szczuply
ale tak to fajniutki orczas
ale tak to fajniutki orczas
Byłby fajny, gdyby był wymiarowy. Nie wygląda na black orca, tak jak TruePunk napisał - za duży łeb a za małe ciałko. Zbyt mało masywne. Gdybyś zrobił bardziej pakerny korpus, to byłby duzo lepszy. Technicznie jest świetny, ale zbyt wątły w klacie
Wiec tak...
Wizja jest taka, ze ma to byc warboss, ktory nie jest chodzaca szafa, tylko ma miesnie. Dlatego jest taki wlasnie w klacie, a nie wiekszy.
Nie ma tez wielkiego, wypchnietego do przodu brzucha i generalnie rozni sie od tych z GW.
Glowa - jak zapewne zauwazyliscie - posiada helm, dlatego jest duza.
Jest wymiarowa - byz moze przyzwyczailiscie sie do tych z GW, gdzie warrior w helmie ma mniejsza glowe niz czaszka wiszaca ja jego szyi, albo to wina zdjec. W kazdym razie tak wyglada prawda - figurka jest moja wizja orka i tak wlasnie mial wygladac.
Ale to jest wolne forum i mozna pisac co sie chce. I ja to przyjmuje bez zastrzezen.
Wizja jest taka, ze ma to byc warboss, ktory nie jest chodzaca szafa, tylko ma miesnie. Dlatego jest taki wlasnie w klacie, a nie wiekszy.
Nie ma tez wielkiego, wypchnietego do przodu brzucha i generalnie rozni sie od tych z GW.
Glowa - jak zapewne zauwazyliscie - posiada helm, dlatego jest duza.
Jest wymiarowa - byz moze przyzwyczailiscie sie do tych z GW, gdzie warrior w helmie ma mniejsza glowe niz czaszka wiszaca ja jego szyi, albo to wina zdjec. W kazdym razie tak wyglada prawda - figurka jest moja wizja orka i tak wlasnie mial wygladac.
Ale to jest wolne forum i mozna pisac co sie chce. I ja to przyjmuje bez zastrzezen.
Marcelle, Twoja praca jest NIESAMOWITA !!! Swietna technika, super pomysl. Widac, ze znasz sie na dlubaniu w GS. Jestem pod mega wrazeniem. Wyobrazam sobie, jak wiele pracy musialo Ci kosztowac zrobienie tego cudenka... Respect.
Ale... glowa jest faktycznie za duza. Zauwaz, ze wysokosc od czubka glowy do brody odpowiada calej dlugosc nog tego orkasa. Wlasciwie to i nogi i korpus i glowa maja te sama dlugosc. Proporcje sa niewatpliwie zachwiane w tym wypadku.
Masz jednak ogromny potencjal. Bardzo chetnie zobacze Twoje kolejne prace. Juz jest swietnie, ale mysle, ze bedzie jeszcze lepiej.
Ale... glowa jest faktycznie za duza. Zauwaz, ze wysokosc od czubka glowy do brody odpowiada calej dlugosc nog tego orkasa. Wlasciwie to i nogi i korpus i glowa maja te sama dlugosc. Proporcje sa niewatpliwie zachwiane w tym wypadku.
Masz jednak ogromny potencjal. Bardzo chetnie zobacze Twoje kolejne prace. Juz jest swietnie, ale mysle, ze bedzie jeszcze lepiej.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
super praca ja tez chce tak umiec...
myśle, że ta głowa wcale nie jest za duża. Na ostatnim zdjęciu wygląda normalnie. Może ten efekt na poprzednich to po prostu wina robienia zdjęc z pewnego miejsca, a tym samym wyeksponowanie głowy i jej optyczne powiekszenie...ale zawsze moge się mylic
myśle, że ta głowa wcale nie jest za duża. Na ostatnim zdjęciu wygląda normalnie. Może ten efekt na poprzednich to po prostu wina robienia zdjęc z pewnego miejsca, a tym samym wyeksponowanie głowy i jej optyczne powiekszenie...ale zawsze moge się mylic
1)szczegoly dlubanka-ekstra,widac ze masz potencjal i checi
jak bless napisal-respect
2)orc to orc...ma byc raczej masywny
twoj jest jakis taki "wiotki",za malo masywne cielsko...wyglada tak elficko
za to lepetyne ma za wielka,szczegolnie ze ma uzebienie rodem z parku jurajskiego
i co najwazniejsze-chwal sie nastepnymi pracami
bo jak zachowasz proporcje to potencjal bedzie potezny
jak bless napisal-respect
2)orc to orc...ma byc raczej masywny
twoj jest jakis taki "wiotki",za malo masywne cielsko...wyglada tak elficko
za to lepetyne ma za wielka,szczegolnie ze ma uzebienie rodem z parku jurajskiego
i co najwazniejsze-chwal sie nastepnymi pracami
bo jak zachowasz proporcje to potencjal bedzie potezny
Jeszcze jedno zdjecie - bardzo robocze.
zobacz
Tutaj widac troche lepiej niz na pierwszym zdjeciu, ktore rzeczywiscie moze troche znieksztalac.
Jezeli wezmiecie figurke Grimgora i dorobicie mu helm grubosci pancerza na ramionach, zobaczycie, ze glow bedzie wtedy mniej wiecej wielkosci nog - tym bardziej ze obie postacie wrzeszcza.
Jak ktos jest z Wroclawia, to bedzie mogl zobaczyc tego figsa w Ogrynie - zapraszam - najpewniej pod koniec przyszlego tygodnia bedzie u Krisa.
Za wszystkie opnie bardzo dziekuje. Nowosci beda systematycznie ujawniane.
zobacz
Tutaj widac troche lepiej niz na pierwszym zdjeciu, ktore rzeczywiscie moze troche znieksztalac.
Jezeli wezmiecie figurke Grimgora i dorobicie mu helm grubosci pancerza na ramionach, zobaczycie, ze glow bedzie wtedy mniej wiecej wielkosci nog - tym bardziej ze obie postacie wrzeszcza.
Jak ktos jest z Wroclawia, to bedzie mogl zobaczyc tego figsa w Ogrynie - zapraszam - najpewniej pod koniec przyszlego tygodnia bedzie u Krisa.
Za wszystkie opnie bardzo dziekuje. Nowosci beda systematycznie ujawniane.
WOW
Wypas!
I to samemu zrobione z gs'u.. nie pomyślałbym że się da aż tak dobrze figurke "ulepić"!
A proporcje dobre moim zdaniem, może inne niż te GW ale dobre
Czyli ogólnie: FANTASTYCZNE!
P.S.
Zrób jeszcze zdjęcia i wrzóć na forum jak już go pomalujesz
Wypas!
I to samemu zrobione z gs'u.. nie pomyślałbym że się da aż tak dobrze figurke "ulepić"!
A proporcje dobre moim zdaniem, może inne niż te GW ale dobre
Czyli ogólnie: FANTASTYCZNE!
P.S.
Zrób jeszcze zdjęcia i wrzóć na forum jak już go pomalujesz