My o Niemcach

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Re: My o Niemcach

Post autor: amadeus »

Klafuti pisze:
Niemcy to nasi odwieczni wrogowie. My im w dupę włazimy, a oni nas oczerniają. Dobre chociaż to, że przynajmniej rozwijamy się teraz ich kosztem.

hmm a to zabawne bo mnie na politologii uczyli ze gdyby nie Niemcy to bysmy mieli gorzej teraz jak na Bialorusi pomijajac to ze sa jedna z najpotezniejszych gospodarek swiata i nasza jest od nich po czesci uzalezniona

chyba musze odwiedzic swojego profesora za gadanie glupot bo nie wiedzialem ze jestesmy wrogami
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Awatar użytkownika
Pictus
Wałkarz

Post autor: Pictus »

Nie, żebym był czyimś adwokatem, czy coś, ale to mnie uderzyło po oczach jak czytałem temat ;)

Humanistyczna interpretacja posta :mrgreen:
Niemcy mają lepiej z tej przyczyny, że po II wojnie mieli u siebie pełno skarbów, które w międzyczasie zrabowali (między innymi od nas).
Fakt, aczkolwiek lwią część tych kosztowności przejęli Amerykańce.
Ponadto większe i bogatsze RFN wyciągnęło NRD na wyższy poziom, jak się zjednoczyli, a RFN wcześniej skorzystało jeszcze z planu Marshalla.
To też fakt.
Więc właściwie mieli wszystko na gotowca.
Opinia. Aczkolwiek nieobraźliwa i bliska prawdy, nie zapominając jednak o de facto ciężkiej pracy włożonej w odbudowę najpierw RFN, a potem NRD które ucierpiało dużo bardziej w skutek

a\ przejścia przez jego tereny frontu sowieckiego
b\ okupacji radzieckiej
c\ socjalu
Jak widać wojna im się opłaciła, a nam nie.
Patrząc z perspektywy czasu - fakt.
Bo nas to jeszcze Ruscy doili. Rubel tranzytowy to jedna z rozlicznych zniewag, jakich od nich doznaliśmy.
To fakt niezaprzeczalny :P

I teraz 3 końcowe, wysoce subiektywne opinie :
Niemcy to nasi odwieczni wrogowie.
Cedynia

Zjechanie Królestwa Polskiego do spółki z Brzetysławem

Grunwald

Traktat w Radnot

Rozbiory

Germanizacja

II WŚ

Gazociąg Północny

No tak, jakby nie patrzeć... :wink: Nasze ułożenie geopolityczne powoduje, że jak na razie przez cały okres trwania ( lub czasem nie trwania ;)) naszego państwa mamy z Niemcami zatargi.
My im w dupę włazimy, a oni nas oczerniają. Dobre chociaż to, że przynajmniej rozwijamy się teraz ich kosztem.
Do tego nie mam komentarza, ponieważ nie wiem doprawdy, co autor miał na myśli.

I za te 3-4 subiektywne opinie w całym poście, wjazdy w stylu
No k*rrrwa, lepiej zniknij z forum, człowieku, bo naprawdę przeginasz. Nie mówię tego jako mod, admin, tylko jako normalny obywatel.
Idz sie leczyc, ale przed tym sie wyloguj. Tak byla to celowa obraza.
Tak go zjechaliście, jakby na forum fanek Biebiera napisał, że osobnik ów jest !@!*%& oraz nie umie śpiewać :lol2: (Z góry sorry za porównanie, ale akurat takie naszło mi na myśl ;))

IMHO lekka przesadka... :P

pozdro, i sorry za moralizatorski ton wypowiedzi xDD

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

To ja się czepnę traktatu w Radnot - tam z "Niemców" był tylko elektor brandenburski Fryderyk Wilhelm :wink: :wink:
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
amadeus
Mudżahedin

Post autor: amadeus »

@Pictus
Ciagle przypominanie im ze byli naszymi odwiecznymi wrogami napewno nie bedzie wspomagac polityki miedzynarodowenj naszego kraju w tej chwili
ja osobiscie jeszcze nie odczulem wrogosci Niemcow w zaden sposob - ba wielu moich znajomych skonczylo studia dzieki wyjazdom do pracy w ich kraju, znam takze rodziny ktore jezdza tam na pol roku do pracy a w Polsce wypoczywaja
rozumiem miec cos do wladzy niemieckiej ale do poszczegolnych obywateli? ja tam uwazam ze powinnismy trzymac sie Niemiec jezeli poza nimi mamy tylko Rosje jako wyjscie alternatywne
Nie ma głupich pytań są tylko głupi ludzie...

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

A ja uważam, że szkoda życia na nienawiść.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jacek_Azael pisze:A ja uważam, że szkoda życia na nienawiść.
Zdecydowanie.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

+1 Make PIS :P Not War Wogóle skupmy się może na 8 ed i problemach z niej wynikających, o takich rzeczach piszcie na NK czy innym fejsbuku.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Nijlor pisze:+1 Make PIS :P Not War
NIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

A ja byłem w tym roku na wymianie w niemczech i powiem Wam, że to są całkiem spoko ludzie. Co prawda zbyt wiele nie rozmawialiśmy, bo moja znajomość niemieckiego ogranicza się jedynie do aspektów drogowych, szczególnie zakrętów :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Yudokuno, to taka ironia była :P

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Ludzie jak ludzie, miejsce urodzenia nie jest wyznacznikiem cech wewnętrznych - wszędzie są ludzie na + i wszędzie na - :wink:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Chodzi o to, żeby te plusy nie przesłonily Wam minusów :mrgreen:

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

Post autor: Asgharoth »

W niemczech jestem średnio raz w roku, jeszcze nigdy nie spotkałem się z agresją, pretensjami, zarzutami,wyrzutami. Wręcz przeciwnie. Naród nad wyraz gościnny, ludzie życzliwi aczkolwiek posiadający własne zasady. Osobiście uważam wasze teorie spiskowe za conajmniej śmieszne. Polityka polityką, ale każdy kto był w niemczech wie jak jest. A Ci co nie znają/ nie byli osobiście raczej mają niewiele prawdy do powiedzenia. :)

bartek podaj mi te minusy... nie historyczne !! od razu mówię. ;P

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

#-o Kacper, to cytat był :P

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

Post autor: Asgharoth »

chyba cycat :) nie widziałem cudzysłowia ;P 8)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Asgharoth pisze:W niemczech jestem średnio raz w roku, jeszcze nigdy nie spotkałem się z agresją, pretensjami, zarzutami,wyrzutami. Wręcz przeciwnie. Naród nad wyraz gościnny, ludzie życzliwi aczkolwiek posiadający własne zasady. Osobiście uważam wasze teorie spiskowe za conajmniej śmieszne. Polityka polityką, ale każdy kto był w niemczech wie jak jest. A Ci co nie znają/ nie byli osobiście raczej mają niewiele prawdy do powiedzenia. :)

+ milion

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

http://www.tvp.pl/wroclaw/aktualnosci/s ... ow/2073111

Hm? Rzeczywiście możemy się od nich wiele nauczyć.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Eh to i u nas się zdarza, podczas wigilijnej zbiórki w parafii (paczki dla dzieci z ubogich rodzin) mimo próśb o rzeczy nowe ludzie przynosili żywcem wzięte z lumpexów.... A może panie z MOPSU w Jelczu sobie coś zabrały a dały syf?? Albo ktoś na granicy??

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Rilam pisze:http://www.tvp.pl/wroclaw/aktualnosci/s ... ow/2073111

Hm? Rzeczywiście możemy się od nich wiele nauczyć.

MAsz racje po takiej akcji zapewne nic nie mozemy sie od nich nauczyc, a caly ich kraj to jedno wielkie gowno... OMFG... :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

Nie, chodzi mi o tym, ze taki Karczmarz gada jacy to Niemcy wspaniali i nie spotyka się aktów antypolskości.

ODPOWIEDZ