Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Nie dotyczą nas limity duplikowania speciali i rarów.
booyah!Bestialski_Brokuł pisze:O kurde, ale jaja. Wejdzcie sobie jeszcze raz na stronę GW i otwórzcie erratę- pojawiło się Elite Army
gamezone się na mnie obłowi, nie ma to tamto
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Mam ale dwa a chyba zacznę grać na 6Bestialski_Brokuł pisze:To jeszcze ich nie masz? Wstyd
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
- Młody Pajak
- Kradziej
no to co? 6 orełków i 2 bolce do wspomagania?
4 orly w zupelności stykną. Bolce nie potrzebne. Zastanawiam się jednak na 5 shadow warriorsami, z nowym wystawianiem scautów mogą być przydatni. A może nawet 2x5 SW +3/4 orly oraz 5 DP i to co nas boli czyli gunline już nie powinien być aż tak wielkim zagrozeniem. Szczególnie katapki. Jak zaczniemy bitwę to wystawiamy się blisko nich, potem schodzimy z 12 cala podchodząc blisko katapult i strzelą w nas tylko raz. Do tego nalot orlów. Poważnie nad takim zestawieniem się zastanawiam, gdyż inne rzeczy nie są zagrozeniem.
Magię stopujemy smoczą szmatą i PG z wardem na 3+, do tego calkiem dobry dispel dzięki krysztalowi. W walce to jestesmy teraz kozaki Pozostaje jeszcze tylko spam strzelców, ale jeśli takowy będzie to malo jest walki i jakoś może się doczlapiemy, a piechote mamy bardzo szybką, 10 cali marsz praktycznie zawsze, szarża przecietnie 12-13 cali. No i w miarę dobry save lionów oraz PG, jest dobrze
Zastanawiam się jeszcze nad vortexem czyli wywalanie wrogiej tury magi, ale ksiazke jest zbyt fajna aby z niej rezygnować
Magię stopujemy smoczą szmatą i PG z wardem na 3+, do tego calkiem dobry dispel dzięki krysztalowi. W walce to jestesmy teraz kozaki Pozostaje jeszcze tylko spam strzelców, ale jeśli takowy będzie to malo jest walki i jakoś może się doczlapiemy, a piechote mamy bardzo szybką, 10 cali marsz praktycznie zawsze, szarża przecietnie 12-13 cali. No i w miarę dobry save lionów oraz PG, jest dobrze
Zastanawiam się jeszcze nad vortexem czyli wywalanie wrogiej tury magi, ale ksiazke jest zbyt fajna aby z niej rezygnować
Z tego co widzę to WL dzięki zasadzie hordy wystawieni 3x10 maja 30/31 ataków z siłą 6 z ASF i przerzutem! Ten oddział dzięki np. AoL na czempionie i SoB przyjmie na klatę wszystko a orłami i Fastami(teraz zapewne ogromną iloscią orłów ) w tym czasie można odganiać kontrę innego oddziału o mocnym przyłozeniu.
Koszmarnie jest być kucharzem na służbie bogów chaosu:
- Nurgl je tylko ser pleśniowy i kiszoną kapustę
- Khorne uwielbia posiekane na plasterki, krwiste steki
- Slaanesh kocha babeczki przygotowywane w ogniu namiętności
- Tzeenth jest za zmianami więc ogłosił strajk głodowy
- Młody Pajak
- Kradziej
Czy teraz przypadkiem nie rzuca się po rozstawieniu kto zaczyna?
Zelgadis Pod warunkiem, że cały pierwszy szereg będzie się stykał. Horda oznacza, że można atakować z dodatkowego szeregu, ale nie że atakują wszyscy.
Młody Pajak Wg. podręcznika już w siódmej edycji tak było, ale na turniejach przyjął się inny system. Tak więc teraz pewnie też będzie tylko jeden rzut na wybór strony lub zaczynania.
Młody Pajak Wg. podręcznika już w siódmej edycji tak było, ale na turniejach przyjął się inny system. Tak więc teraz pewnie też będzie tylko jeden rzut na wybór strony lub zaczynania.
Oczywiście ,ze nie zawsze będzie się stykały wszystkie jednostki z wrogiem, ale w VIII edycji erze piechoty dosyć często będziemy spotykać duże klocki np. skaveńskich slavów, a ataki z siłą 6 z 3 ranków to masakra.bercik pisze:Zelgadis Pod warunkiem, że cały pierwszy szereg będzie się stykał. Horda oznacza, że można atakować z dodatkowego szeregu, ale nie że atakują wszyscy.
Koszmarnie jest być kucharzem na służbie bogów chaosu:
- Młody Pajak
- Kradziej
Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz bercik
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Nie wystawisz sobie bo DoW przestały istniec, a zapis o braniu DoW został wykasowany z 6 ed podr. No chyba, że w domu z kolegami
Jak by się dało, to nie ruszałbym się z domu bez pięciu canonówSzymon pisze:W końcu wystawie sobei na 2350 3 bolce i 2 cannont DOW (d6W)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Heffe vel Mikołaj
- Wałkarz
- Kontakt:
chciałem się zapytać, co wnosi zmiana wpisu o spearmenach?
nuda.
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego. (Marek Aureliusz)
Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego. (Marek Aureliusz)
a ja tak sobie myślę, że jednak na moim arcym będzie shadow. Ni ma jak zabić czolg, 6 z shadowa i nawet luki w combacie go kiereszują nie mówiąc o tym jeśli ktoś będize mial spearelfów, hehe