6 z Shadowa jest dobrym rozwiązaniem, ale już przy modyfikacji AS Steam Tanka, będzie trzeba polegać na sile własnych jednostek (przynajmniej na razie tak wynika z opisu czaru - LD=S tylko dla woundowania). Po drugie jeśli myślisz tu o powiększaniu siły elfom z czarów i używaniu spear'ów... nie chciałbym rozczarować, ale (również jak na razie wynika z zasad RB) speary mają zapisek "Strength: as user" co oznacza, że używają niemodyfikowanej siły jednostki do ataku.Kosa pisze:a ja tak sobie myślę, że jednak na moim arcym będzie shadow. Ni ma jak zabić czolg, 6 z shadowa i nawet luki w combacie go kiereszują nie mówiąc o tym jeśli ktoś będize mial spearelfów, hehe
Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
@Mac
no tak, nie będizemy modyfikować sava z S9, ale w takim razie warto rzucić to na WL, poleci tych pare ataków a save spada do 4+. Chyba, ze tez się nie da
co do drugiej częsci wypowiedzi, przeczytaj dobrze opis tego czaru, bronie ignorują tylko dodatkowe bonusy dla S, nie wszystkie, a skoro mamy S9 do woundowania to czemu nie? więc napierdzielamy te 20 ataków ;]
no tak, nie będizemy modyfikować sava z S9, ale w takim razie warto rzucić to na WL, poleci tych pare ataków a save spada do 4+. Chyba, ze tez się nie da
co do drugiej częsci wypowiedzi, przeczytaj dobrze opis tego czaru, bronie ignorują tylko dodatkowe bonusy dla S, nie wszystkie, a skoro mamy S9 do woundowania to czemu nie? więc napierdzielamy te 20 ataków ;]
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Jakie zastosowanie ma w takim razie Potion of Strenght, który jakby na to nie patrzyc modyfikuje siłę? Każda bron jest strenght of user albo bonus (ale on też dodaje się do strenght of user) czyli jest bezużyteczny bo pięsciami bic się nie da. Dalej Curse of th Lepper- obniży mi siłę z 3 na 1 ale dalej mam przy ataku siłę 3? Bez sensu. Moim zdaniem nie można tego tak interpretowac, chodzi o niemodyfikowaną, czyli że sama bron nie modyfikuje siły tego który ją nosi w opozycji do 2 pozostałych grup broni z których 1 daje bonus a 2 ma własną siłę.Mac pisze:6 z Shadowa jest dobrym rozwiązaniem, ale już przy modyfikacji AS Steam Tanka, będzie trzeba polegać na sile własnych jednostek (przynajmniej na razie tak wynika z opisu czaru - LD=S tylko dla woundowania). Po drugie jeśli myślisz tu o powiększaniu siły elfom z czarów i używaniu spear'ów... nie chciałbym rozczarować, ale (również jak na razie wynika z zasad RB) speary mają zapisek "Strength: as user" co oznacza, że używają niemodyfikowanej siły jednostki do ataku.Kosa pisze:a ja tak sobie myślę, że jednak na moim arcym będzie shadow. Ni ma jak zabić czolg, 6 z shadowa i nawet luki w combacie go kiereszują nie mówiąc o tym jeśli ktoś będize mial spearelfów, hehe
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
W sensie ten ustęp 'ignoruj ostatnie zdanie w Martial Prowess'? IIRC idzie o to, że teraz mogą bić z czterech szeregów nawet w szarżyHeffe vel Mikołaj pisze:chciałem się zapytać, co wnosi zmiana wpisu o spearmenach?
Po co gryf w starterze (chyba że to była wielka ściema) skoro nie mozna go dać poniżej 2k?
Nie widzę nigdzie tego w erracie, chyba że jestem ślepy
Co daje zasada Forest Strider? Również nie mogę znaleść nigdzie wyjaśnienia.
Nie widzę nigdzie tego w erracie, chyba że jestem ślepy
Co daje zasada Forest Strider? Również nie mogę znaleść nigdzie wyjaśnienia.
Wisła Kraków.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Sevi. Forest Strider daje to że nie rzucasz na dangerous terrain będąc w lesie jeśli jesteś do tego zobligowany.
Gryfa możesz wystawić na poniżej 2k w nowej edycji. Pamiętać trzeba by pula herosów lub pula lordów nie przekroczyła 25%
Gryfa możesz wystawić na poniżej 2k w nowej edycji. Pamiętać trzeba by pula herosów lub pula lordów nie przekroczyła 25%
Dzięki, wszystko jasne
Wisła Kraków.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
A jednak kloc 30 white lionsów i pheniż guardów jest do d..py:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 09#p592109
Jak dla mnie ten system został całkowicie zniszczony przez panów z gw
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 09#p592109
Jak dla mnie ten system został całkowicie zniszczony przez panów z gw
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Jak dla mnie jęczysz jak stara baba. A o oddawaniu było od dawna wiadomo- na tym polega cała nowosc, że nie da się już wyrżnąc przeciwnika tak żeby ci nie oddawał, chyba że wybijesz oddział do nogi. Niejako też na otarcie łez dostalismy rerollkę hitów. Poza tym zagraj najpierw parę bitew, poobserwuj, bo takie teoretyzowanie jest guzik warte. Zresztą niektórzy już grają i testują i jakos nie widac strasznych historii o klockach slavów wielkich na pół stołu, z którymi biedne elfiaki nie mogą sobie dac rady.
dokladnie,
ględzisz jak stara baba. Już widze te setki slavów, glębokie jak dupa 50 letniej prostytutki lamane od boku przez 10-15 luczników HE...
Z resztą zawsze jest 50 spearelfów na przeciwwagę
HE teraz są tak mocne, że trochę nie na miejscu jest takie narzekanie...
ględzisz jak stara baba. Już widze te setki slavów, glębokie jak dupa 50 letniej prostytutki lamane od boku przez 10-15 luczników HE...
Z resztą zawsze jest 50 spearelfów na przeciwwagę
HE teraz są tak mocne, że trochę nie na miejscu jest takie narzekanie...
WL w formacji hordy zabijają 16 slavów na turę. Slavy w odpowiedzi zabijają jednego WL. Jak dla mnie to spoko deal. Dwie tury walki i nie ma 32 slavów i zaczynają się normalnie brejkować.turalyon pisze:A jednak kloc 30 white lionsów i pheniż guardów jest do d..py:
50 slavów zjadam w dwie-trzy fazy walki, 25 w jedną. Czyli w trzy tury zdobywam aż 300 pkt. SpokoPretor pisze:moj znajomy gra na 150 slejwach
2x50+2x25
calosc kosztujego smieszne 300pkt...
Poza tym pomyślcie, jak w takie oddziały wchodzi słoneczko albo płomienie feniksa! Kto jak kto, ale my naprawdę nie mamy prawa narzekać
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
poprawka: zjadasz 150pkt [(50+25)x2=150 ]
a teraz powiedz mi ile kosztuje twoj oddzial i sobie to porownaj ja nie twierdze ze to jest nie do zabicia. bo jest, ale tracisz sporo czasu na cos co jest praktycznie gowno warte, a dodatkowo jest niebezpieczenstwo kanapki\innego syfu. pamietaj ze skavy moga strzelac do swojego combatu.
a teraz powiedz mi ile kosztuje twoj oddzial i sobie to porownaj ja nie twierdze ze to jest nie do zabicia. bo jest, ale tracisz sporo czasu na cos co jest praktycznie gowno warte, a dodatkowo jest niebezpieczenstwo kanapki\innego syfu. pamietaj ze skavy moga strzelac do swojego combatu.