VIII Edycja WFB + WoCh

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Re: VIII Edycja WFB + WoCh

Post autor: jurak »

Khumanor pisze:
jurak pisze:no i na banak jugger nie ma los'a od DO, bo ma troop type MCavalry.
tak tak jagger się ni opłaca... khornowcy będą jeździć na konikach :twisted: o zgrozo
o co ci chodzi? nic nie pisalem o nieoplacalnosci, tylko ze nie ma LoS'a.
nauczysz ty sie w koncu?

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Panowie, czy dobrze rozumiem, że teraz Heluchna robi monster raection test po stracie karasi?
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Zgadza się

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Teraz to tak nie bardzo będzie się opłacała kawaleria. Więc khornowcy nie pojeżdżą na konikach :wink:
A jak się zapatrujecie na swoje Lory? < slanesh dalej do bani, ponieważ nie można było w erracie poprawić paru czarów tak aby działał na ITP #-o > Tęcza wydaje się naprawdę dobra <głównie pandemonium, gateway, ale i call to glory nie wydaje się takie głupie skoro już nie ma 100 ptk za zabicie tego herosa a można castować i podtrzymywać RIP jednocześnie> zgnilizna przy tych małych castach i plusach do castowania za poziom < regenka na 7+ czy RGR na 12+ na obecne reali wydają się śmieszne.>
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Jab pisze:Teraz to tak nie bardzo będzie się opłacała kawaleria. Więc khornowcy nie pojeżdżą na konikach :wink: ...
Oczywiście, że się opyla. Taka 6 rycerzy nurgla z banner of rage i do przodu. :mrgreen:
Jab pisze:... call to glory nie wydaje się takie głupie skoro już nie ma 100 ptk za zabicie tego herosa ..
Jeżeli dobrze zrozumiałem zapis to jest te 100 punktów jeżeli go zabijesz, nie dostaniesz ich jeżeli przestanę podtrzymywać czar. :wink:
Jab pisze:...jednocześnie> zgnilizna przy tych małych castach i plusach do castowania za poziom < regenka na 7+ czy RGR na 12+ na obecne reali wydają się śmieszne.>
W jakim sensie śmieszne?
Waldi pisze:Zgadza się
Skoro tak, to jak będzie z rampage, gdy na tabelce wylosujemy, że Hela stoi w miejscu, a rampage zdajemy co ture? Zasady z AB są ważniejsze od RB? Nie mam obecnie dostępu do AB i RB. Jakby ktoś był tak miły i mnie uświadomił. :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Jugger, robal, palanquin i dysk są wciąż mountami tylko mają określone typy, które są potrzebne do określania konkretnych bonusów i zasad:
- Jugger to Mounstrous Beast ze wszystkimi tego konsekwencjami - ma stompa, a jeśli jest mountem używa zasad mountów dotyczących mounstrous cavalery (która używa zasad cavalery, poza tą że używa się największego współczynnika wound w profilu). Rank raczej nimi robić nie będziecie, no ale liczą się w przypadku juggera od 3 modeli.
- Robal to War Beast ze wszystkimi tego konsekwencjami - ma zasade swiftstrider i jako mount, używa zasad mountów dotyczących cavalery.
- Dysk to War Beast - czyli te same zasady co Robal.
- Palanquin to Infantry ze wszystkimi tego konsekwencjami - nie dodaje w tym przypadku AS i nie ma żadnych specjalnych zasad jako mount tego typu. Bonusem jest posiadanie LoS! w jednostkach Infantry. Aktualnie w grze są dwa rodzaje takich mountów - Palanquin i szczurzy War Litter.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Mac pisze:- Palanquin to Infantry ze wszystkimi tego konsekwencjami - nie dodaje w tym przypadku AS i nie ma żadnych specjalnych zasad jako mount tego typu. Bonusem jest posiadanie LoS! w jednostkach Infantry. Aktualnie w grze są dwa rodzaje takich mountów - Palanquin i szczurzy War Litter.
pokaz mi w RB taka kategorie!
i zacytuj AB!

btw wow (lol dalej sa mountami? no co ty :roll: ), to co napisales odnosnie zasad WB to kazdy wie, wazne jest odniesienie sie do rodzaju jednostki jakim staje sie mount po zalapaniu jezdzca na grzbiet.
Jab pisze:... call to glory nie wydaje się takie głupie skoro już nie ma 100 ptk za zabicie tego herosa ..
Jeżeli dobrze zrozumiałem zapis to jest te 100 punktów jeżeli go zabijesz, nie dostaniesz ich jeżeli przestanę podtrzymywać czar. :wink:
tu sie nic nie zmienilo, oprocz zasad rzucania/podtrzymywania RiP'ow

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

jurak pisze: pokaz mi w RB taka kategorie!
i zacytuj AB!
Nie pokaże i nie zacytuje... Nie jest moim marzeniem wykłócanie się z Tobą do końca tego dnia, na temat zasad, które trzeba przyjąć tak jak teraz wyglądają. Czy bycie Infantry daje Ci +1AS? Nie. Czy mounty tego typu mają jakieś specjalne zasady odnośnie ich roli wierzchowców? Nie, gdyż nie ma ich wypisanych.

Tyle ode mnie - i nie zamierzam kontynuować tej dyskusji. Znam Cię, Jurak. Jak się już czegoś uczepisz, to nie ma nadziei na to, że przekonasz się do innego punktu widzenia. Ty wiesz lepiej, to sobie wiedz.

A tak poza tym:
jurak pisze:wazne jest odniesienie sie do rodzaju jednostki jakim staje sie mount po zalapaniu jezdzca na grzbiet.
Jest na odwrót. Ważne czym staje się jeździec, po tym jak wsiądzie na swego wierzchowca.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Mac pisze:
jurak pisze: pokaz mi w RB taka kategorie!
i zacytuj AB!
Nie pokaże i nie zacytuje... Nie jest moim marzeniem wykłócanie się z Tobą do końca tego dnia, na temat zasad, które trzeba przyjąć tak jak teraz wyglądają. Czy bycie Infantry daje Ci +1AS? Nie. Czy mounty tego typu mają jakieś specjalne zasady odnośnie ich roli wierzchowców? Nie, gdyż nie ma ich wypisanych.

Tyle ode mnie - i nie zamierzam kontynuować tej dyskusji. Znam Cię, Jurak. Jak się już czegoś uczepisz, to nie ma nadziei na to, że przekonasz się do innego punktu widzenia. Ty wiesz lepiej, to sobie wiedz.

A tak poza tym:
jurak pisze:wazne jest odniesienie sie do rodzaju jednostki jakim staje sie mount po zalapaniu jezdzca na grzbiet.
Jest na odwrót. Ważne czym staje się jeździec, po tym jak wsiądzie na swego wierzchowca.
to odpowiedz mi na jedno pytanie jaki troop type ma polacznie MB + I?
Nie pokaże i nie zacytuje...
bo nie masz AB, wiec podziekujemy!
RB tez pewnie nie masz oprocz pdf'a :roll:

wiem wiem, wg ciebie pistol to hwp i pistol + shild daje parry sv (och i daje jeszcze + 1A) ;P

lol
- Robal to War Beast ze wszystkimi tego konsekwencjami - ma zasade swiftstrider i jako mount, używa zasad mountów dotyczących cavalery.
kon to tez war beast wg podrecznika ;)
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, o 17:34 przez jurak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

jurak pisze:bo nie masz AB, wiec podziekujemy!
Może i pdf gorszy, bo szarobiały i brzydka, lekko rozmazana czcionka. Bez kolorowych obrazków, fluffu, sekcji modelarskiej i malarskiej. Nie jest to coś co fan WFB, używałby i chwalił się jego użyciem. Jest użyteczny - tyle. Jednak przynajmniej go przeczytałem. Ty też nie miałbyś problemu z tym pytaniem, gdybyś przeczytał uważnie wiedziałbyś, że model zyskuje ten troop type na jakim jeździ (str. 104-105 RB).

PS. AB WoCH mam. Oczywiście też w pdf-ie, ten jednak jest fajny i kolorowy.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Mac pisze:
jurak pisze:bo nie masz AB, wiec podziekujemy!
Może i pdf gorszy, bo szarobiały i brzydka, lekko rozmazana czcionka. Bez kolorowych obrazków, fluffu, sekcji modelarskiej i malarskiej. Nie jest to coś co fan WFB, używałby i chwalił się jego użyciem. Jest użyteczny - tyle. Jednak przynajmniej go przeczytałem. Ty też nie miałbyś problemu z tym pytaniem, gdybyś przeczytał uważnie wiedziałbyś, że model zyskuje ten troop type na jakim jeździ (str. 104-105 RB).

PS. AB WoCH mam. Oczywiście też w pdf-ie, ten jednak jest fajny i kolorowy.
gdybys dobrze przeczytal to bys wiedzial ze zasada tyczy sie Mon. i chodzi tu o troop type Mon.
cavalry mounts sa objasnione osobno, jak bys przeczytal kawalek o Cavalry bys tez co nieco wiecej wiedzial

pg 82 /The term cavalry refers to roughly man-sized riders mounted on war beast - commonly warhorses, or similiar creatures./
sam ten kawalek ,pomimo iz mozna go nie traktowac jako zasada daje nieco do myslenia, to strona 104 juz powinna rozwijac wszelkie watpliwosci.

B. twierdziles ze palanquin nie daje bonusu za mounta, a na stronach (podanych przez ciebie) w rb jest napisane ze mounty jednak daja bonus, wiec?
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, o 17:45 przez jurak, łącznie zmieniany 1 raz.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Klawo. Zatem która wersja jest poprawna?

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Varinastari pisze:Klawo. Zatem która wersja jest poprawna?
dopoki nie wyjda nowe faq'i i erraty
palanquin / cycek /dysk sa traktowane jako cavalry troop type
a jugger i deamonic mount jako mounstrous cavalry
smok / mantysia jako monster
Ostatnio zmieniony 10 lip 2010, o 17:57 przez jurak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

jurak pisze:dopoki nie wyjda nowe faq'i i erraty
smok mantysia jako monster
Jak sobie życzysz, mistrzu.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Mac pisze:
jurak pisze:dopoki nie wyjda nowe faq'i i erraty
smok mantysia jako monster
Jak sobie życzysz, mistrzu.
ty nie masz forum swojej armii, czy cie tam niechca?

btw czempion cincza z pistolem bedzie mial +1 Atak i parry sv? ;)

:lol2:

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Bez pojazdów....proszę :wink:

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Varinastari pisze:Bez pojazdów....proszę :wink:
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Szybciutkie ostrzeżenie. Tu nie onet. Natychmiast kończycie wjazdy na siebie.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

to na uspokojenie zdjecia nowych plastikowych mountow :d i princiaka :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mamy spokoj widze ze mac sie przeniosl na forum TK :D

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

jurak pisze:
Khumanor pisze:
jurak pisze:no i na banak jugger nie ma los'a od DO, bo ma troop type MCavalry.
tak tak jagger się ni opłaca... khornowcy będą jeździć na konikach :twisted: o zgrozo
o co ci chodzi? nic nie pisalem o nieoplacalnosci, tylko ze nie ma LoS'a.
nauczysz ty sie w koncu?
hmm.. a wiesz już że będziemy grać bez tlos? z chęcią bym dał głos by był

i czemu jesteś taki agresywny? wyluzuj nikogo nie obrażam przecież

@ Jpg. ładne bitsy nie ma co

@ magia slaanesha... wydaję się być bardziej potrzebna bo:

1. może zmusić jednostkę żeby nie maszerowała

2.paniki trudno żeby zmienili żeby działało na ITP ale z giftem... robić będzie dużo kuku na większości grywalnych teraz armii np.: krasie, imperium, DE, HE, Lizaki

3. frenzy jest spoko i ładnie będzie można wyciągać tym maszynki ( o ile uściślili że warmashin team nie może szarżować ) no i na warriorsów czy maruderów s sam raz

4. tak samo jak z 3 na maszynki, oddziały nie ITP i lordów na smokach którzy najczęściej nie będą ITP

5. aura i tak działą na ITP więc luz u nie jest taka tragiczna w szczególności że na 9+ i warrioży nie mają feara.. zawsze jeden test mniej albo więcej dla przeciwnika

6. fajne do zdejmowania elfów, imperialistów, lizaków tym bardziej, czy wielkie kloce zombi.. no na coś z t4 mniej ale nie jest tragicznie

ODPOWIEDZ