8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III
- Młody Pajak
- Kradziej
Re: 8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) III
Jak dla mnie losowe szarże są spoko. Tylko to mierzenie odległości zawsze i kiedy się chce. Autohity z katap i brak deklaracji może ułatwia ogółem grę, ale jest ona mniej przyjemna dla samych graczy... Mało kombinowania i teraz potrzeba dużo mniej skilla by wygrać...
Jak nie trzeba?
Deklarujesz w jaki unit potem mierzysz.
Teraz na odwrót: sprawdzasz zasięg strzału a potem deklarujesz cel.
Deklarujesz w jaki unit potem mierzysz.
Teraz na odwrót: sprawdzasz zasięg strzału a potem deklarujesz cel.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
buhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaMój błąd... śmiejcie sie!
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahahaha
Dobra odwaliło mi
Te całe losowości w szarżach i katapki z laserowym celownikiem jakoś do mnie nie przemawiają
A możliwość mierzenia odległości kiedy się chce to już w ogóle jakiś odpał ze strony GW
Choć od kiedy usłyszałem o latających wszechpotężnych żabach magach i pałających nienawiścią konikom DE głoszę pogląd że goście od GW mają genialnego dilera
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
W erratach skasowali wszystkie dopiski jednostek, które wliczały się do dwóch sekcji (np. lord+heros czy lord+rare). Tym samym smoki wliczają się do puli swego jeźdźca - czyli najczęściej lorda.Aro pisze:Czy ktoś znalazł coś o smokach.
Do jakiej puli się wliczają.
Na chwilę obecną część armii jest udupione ze smokami.
Nawet na 2500k nie idzie się wystawić ;/ ze smokiem.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
A z chariotami dla bohaterów też tak jest, że wliczają się do puli?
No tak, a jak to w końcu jest z tymi procentami, czy to jest ilość jednostek danego typu, czy procent punktów, jakie można na nie przeznaczyć?
Poza tym warhammer zmierza do stania się uber prostą gierką, w której wygrywasz na 4+. Podejrzewam, że te wszystkie uproszczenia i upodobnienie do 40000 jest spowodowane tym, że ta druga gra jest bardziej popularna. No i pewnie chcą żeby dzieci się nie frustrowały, jak ktoś kto ma większego skilla czyści im stół w trzeciej turze. Poza tym zwiększenie losowości jest idiotyczne. Jestem zwolennikiem tego, by możliwie jak najwięcej zależało od gracza. Przy takiej ilości zmiennych ta gra nieomalże toczy się sama. Bezmyślna wyrzynka, w której wygrywa ten kto ma więcej luda. Powinni byli jeszcze wprowadzić takie coś, że rzuca się za każdą jednostkę, żeby ustalić co zrobi, w jakim kierunku się poruszy, na jaki dystans, czy strzeli jeśli tak to do czego . GW pewnie nie zdecydowało na ten krok tylko dla tego, żeby im głowy powybuchały z zajarania nad własną "genialnością".
PS. Nie mogę się doczekać 9. edycji
No tak, a jak to w końcu jest z tymi procentami, czy to jest ilość jednostek danego typu, czy procent punktów, jakie można na nie przeznaczyć?
Poza tym warhammer zmierza do stania się uber prostą gierką, w której wygrywasz na 4+. Podejrzewam, że te wszystkie uproszczenia i upodobnienie do 40000 jest spowodowane tym, że ta druga gra jest bardziej popularna. No i pewnie chcą żeby dzieci się nie frustrowały, jak ktoś kto ma większego skilla czyści im stół w trzeciej turze. Poza tym zwiększenie losowości jest idiotyczne. Jestem zwolennikiem tego, by możliwie jak najwięcej zależało od gracza. Przy takiej ilości zmiennych ta gra nieomalże toczy się sama. Bezmyślna wyrzynka, w której wygrywa ten kto ma więcej luda. Powinni byli jeszcze wprowadzić takie coś, że rzuca się za każdą jednostkę, żeby ustalić co zrobi, w jakim kierunku się poruszy, na jaki dystans, czy strzeli jeśli tak to do czego . GW pewnie nie zdecydowało na ten krok tylko dla tego, żeby im głowy powybuchały z zajarania nad własną "genialnością".
PS. Nie mogę się doczekać 9. edycji
Ostatnio zmieniony 11 lip 2010, o 15:12 przez Klafuti, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróćmy do 7 edycji. Wróćmy do 7 edycji. Wróćmy do 7 edycji. Wróćmy do 7 edycji. Wróćmy do 7 edycji. Wróćmy do 7 edycji. Wróćmy do 7 edycji. Wróćmy do 7 edycji. Wróćmy do 7 edycji. Wróćmy do 7 edycji. Wróćmy do 7 edycji.
Czy wspominałem o tym aby wrócić do 7 edycji?
Czy wspominałem o tym aby wrócić do 7 edycji?
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Tylko wybierz sposób, który nie zagraża otoczeniu, po co komus niewinnemu ma się krzywda stac.