JAJO BAZYLISZKA 10.07 Single Warszawa 2350
Re: JAJO BAZYLISZKA 10.07 Single Warszawa 2350
Na stronie macie 200 pkt. progi a na miejscu były 235pkt. Jak przegrałem liczyliśmy po 200 a jak wygrałem po 235.
Wstępnie
1 Tomek Tutaj 2967 WE
2 Robert Mrozek 1614 VC
3 Michał "Shino" Rusinek 1787 TK
4 Tomasz Jardzioch 1302 WoCh
5 Michał "Matej" Matejuk 1576 VC
6 Adam "Varden" Marciniak 1560 VC
7 Piotr "Marian" Fąfara 1177 DoCh
8 Jacek Kaczmarski 1332 VC
9 Krzysztof Fischer 1186 DoW
10 Paweł "Grichalk" Krauze 2392 Dwarf
11 Marcin Zakrzewski 2072 TK
12 Piotr Wald 3113 EMP
13 Adam Zielony 2898 VC
14 Manfred Gronowski 1254 EMP
15 Kacper Bucki 1076 O&G
16 Jacek Jedynak 1315 DE
17 Aleksander "Rince" Jaworowski 2201 DE
18 Rafał Macias 3329 DOW
19 Bartłomiej "Bartys" Lewandowski 1499 Dwarf
20 Tomasz "Grolshek" Drogosiewicz 3212 WoCh
21 Maciej "Pedros" Kawończyk 1360 DE
22 Piotr Kozłowski 3120 DE
23 Przemek Niedzielski 3464 Woch
24 Adam "Voodoo" Staniszewski 3482 Emp
25 Daniel "Arbiter Elegancji" Moczulski 1607 Dwarf
26 Mateusz Pudzianowski 3089 WE
27 Olek Krupski 2299 EMP
28 Bartek "Młody" Białowąs 1035 WoCh
29 Maciek Wysocki 3431 OK
30 Dariusz Kochanowski 1383 EMP
31 Marcin Sommer 1857 HE
32 Tomek Paziewski 3121 HE
33 Sasza Mindżija 2788 Woch
34 Przemek Zalewski EMP
35 Stanisław LajoN Urbaniak 3643 DE
36 Marek Kępa "Marulin" 3593 Dwrf
37 Konrad Urban Urbański 2149 WE
1 Tomek Tutaj 2967 WE
2 Robert Mrozek 1614 VC
3 Michał "Shino" Rusinek 1787 TK
4 Tomasz Jardzioch 1302 WoCh
5 Michał "Matej" Matejuk 1576 VC
6 Adam "Varden" Marciniak 1560 VC
7 Piotr "Marian" Fąfara 1177 DoCh
8 Jacek Kaczmarski 1332 VC
9 Krzysztof Fischer 1186 DoW
10 Paweł "Grichalk" Krauze 2392 Dwarf
11 Marcin Zakrzewski 2072 TK
12 Piotr Wald 3113 EMP
13 Adam Zielony 2898 VC
14 Manfred Gronowski 1254 EMP
15 Kacper Bucki 1076 O&G
16 Jacek Jedynak 1315 DE
17 Aleksander "Rince" Jaworowski 2201 DE
18 Rafał Macias 3329 DOW
19 Bartłomiej "Bartys" Lewandowski 1499 Dwarf
20 Tomasz "Grolshek" Drogosiewicz 3212 WoCh
21 Maciej "Pedros" Kawończyk 1360 DE
22 Piotr Kozłowski 3120 DE
23 Przemek Niedzielski 3464 Woch
24 Adam "Voodoo" Staniszewski 3482 Emp
25 Daniel "Arbiter Elegancji" Moczulski 1607 Dwarf
26 Mateusz Pudzianowski 3089 WE
27 Olek Krupski 2299 EMP
28 Bartek "Młody" Białowąs 1035 WoCh
29 Maciek Wysocki 3431 OK
30 Dariusz Kochanowski 1383 EMP
31 Marcin Sommer 1857 HE
32 Tomek Paziewski 3121 HE
33 Sasza Mindżija 2788 Woch
34 Przemek Zalewski EMP
35 Stanisław LajoN Urbaniak 3643 DE
36 Marek Kępa "Marulin" 3593 Dwrf
37 Konrad Urban Urbański 2149 WE
Bardzo fajny turniej
Zagrałem 3 fajne wyluzowane bitewki z zajebistymi przeciwnikami
1 Bitwa Sasza Woch 12:8
Na początku zdjąłem artylerie chaośników i myślałem że będzie łatwo ;P
NIestety moje strzelanie się obsrało ze strzelania zabiłem tylko 1 z 3 rydwanów w dodatku strzelałem z czołgów. Pod koniec Saszowy mag rzucał Gatewaye jak szalony. Fajna bitewka momentami mocno śmieszna
2 Bitwa Mati.com DoW 16:4
Dogsy z paymasterem Mati nie przeczytał chyba zbyt dokładnie BP i nie wiedział że paymaster nie jest obecnie wymagany
Wkońcu canony coś pokazały zabiły paymastera który siedział w Mengelach( a smok oblał panikę)
Nie udało mi się wykończyć Mengili których zostało 4, ani małego maga na 1 ranie do którego strzelał czołg ze wszystkiego co ma Również bardzo spoczko bitwa, tym razem to Mati miał pecha, bo ostatnio to jakoś mnie ten pech nie opuszcza
3 Bitwa Varden VC 6:14
Był smoczek to myślę spoko , niestety to Varden zaczął. 3 Canony nie ubiły Varghulfa i chyba to głównie mnie zgubiło
Varghulf wpadł w 6 kawalerii i niestety zabił 2, oblałem breja o 1, Varg zamiótł działo.
Nie mogłem wykończyć piątki wraciaków, jak zostały 2 to cały czas kończyła mi się faza magii .
Piątka kawy oblała terror od owych wraciaków, kawaleria spanikowała 5 pistolierów którzy chronili działa przed batami.
Varghulf na spółkę z 2 wraciakami wpadli w kawalerie z 2 magami :/ no ale padł tylko 1 mag ja klepnąłem rane varhulfowi i o dziwo wygrałem Combat czołg później zamiótł varga a wraty się sypnęły.
Ta sama kawaleria turę później dostaje 20 zombi od przodu i 4 baty od boku, combat trwał 2 tury walki zanim truposze zaczęli znowu wąchać kwiatki od spodu .
Z bardzo słabej początkowo sytuacji zaczynał wychodzić remis Dopiero pod koniec duży mag oblał terror nie dość że 460 punktów poleciało za stół to jeszcze straciłem całą antymagie. W dodatku czołg rzucił o 1 mniej statystycznie na ilość impaktów ;P w walce z resztką GG gdyby rzucił statystycznie sypnąłbym klocek a tak zostało 2 a czołg dostał smoczura :] Ale bitwa również jak 2 pozostałe bardzo fajna
Dzięki Arbitrowi i Vudu za pożyczenie figurek a przeciwnikom za bitwy
Zagrałem 3 fajne wyluzowane bitewki z zajebistymi przeciwnikami
1 Bitwa Sasza Woch 12:8
Na początku zdjąłem artylerie chaośników i myślałem że będzie łatwo ;P
NIestety moje strzelanie się obsrało ze strzelania zabiłem tylko 1 z 3 rydwanów w dodatku strzelałem z czołgów. Pod koniec Saszowy mag rzucał Gatewaye jak szalony. Fajna bitewka momentami mocno śmieszna
2 Bitwa Mati.com DoW 16:4
Dogsy z paymasterem Mati nie przeczytał chyba zbyt dokładnie BP i nie wiedział że paymaster nie jest obecnie wymagany
Wkońcu canony coś pokazały zabiły paymastera który siedział w Mengelach( a smok oblał panikę)
Nie udało mi się wykończyć Mengili których zostało 4, ani małego maga na 1 ranie do którego strzelał czołg ze wszystkiego co ma Również bardzo spoczko bitwa, tym razem to Mati miał pecha, bo ostatnio to jakoś mnie ten pech nie opuszcza
3 Bitwa Varden VC 6:14
Był smoczek to myślę spoko , niestety to Varden zaczął. 3 Canony nie ubiły Varghulfa i chyba to głównie mnie zgubiło
Varghulf wpadł w 6 kawalerii i niestety zabił 2, oblałem breja o 1, Varg zamiótł działo.
Nie mogłem wykończyć piątki wraciaków, jak zostały 2 to cały czas kończyła mi się faza magii .
Piątka kawy oblała terror od owych wraciaków, kawaleria spanikowała 5 pistolierów którzy chronili działa przed batami.
Varghulf na spółkę z 2 wraciakami wpadli w kawalerie z 2 magami :/ no ale padł tylko 1 mag ja klepnąłem rane varhulfowi i o dziwo wygrałem Combat czołg później zamiótł varga a wraty się sypnęły.
Ta sama kawaleria turę później dostaje 20 zombi od przodu i 4 baty od boku, combat trwał 2 tury walki zanim truposze zaczęli znowu wąchać kwiatki od spodu .
Z bardzo słabej początkowo sytuacji zaczynał wychodzić remis Dopiero pod koniec duży mag oblał terror nie dość że 460 punktów poleciało za stół to jeszcze straciłem całą antymagie. W dodatku czołg rzucił o 1 mniej statystycznie na ilość impaktów ;P w walce z resztką GG gdyby rzucił statystycznie sypnąłbym klocek a tak zostało 2 a czołg dostał smoczura :] Ale bitwa również jak 2 pozostałe bardzo fajna
Dzięki Arbitrowi i Vudu za pożyczenie figurek a przeciwnikom za bitwy
Nom, bardzo przyjemny turniej. 2 pierwsze bitwy vs podobnie zlozone empire, na papie, 3 malych magach i z mortarem, ktory karcil mi shadow i gwardie Ostatnia bitewka z barabaska i jego w pytke zlozonymi orasami. Nie wygralem ani jednego rzutu o zaczynanie, wiec wlasciwie w kazdej bitwie musialem bardzo zachowawczo grac bolcami i shadami. Paringi raczej biedne. 13 11 i 10.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Hehe, baaardzo przyjemny turniej, mimo słabej na końcu pozycji
szybki skrót
1 bitwa
moje Emp vs. DE Rinca 7:13
wygrałem na zaczynanie, delikatne ruchy do przodu i osłanianie lewej flanki (tank, outriders, 2x5ko), na której czaił się smok, 2 unity scoutów, Dark ridy , czarownica w warriorach i harpie. w środku dość ciekawie w drugiej turze z magii ściągnąłem część harpii przez co maszyny zaczęły coś widzieć, mortar ściągnął połowę gwardii, działo jedno się zblokowało, drugie bez znacznego efektu
BSB z wardem ściągnięty z Cannona, co zakrawało na cud, a drugie się wysadziło
smok od 3 tury zaczął rozkręcać mi jednostki, jedna kawa z magiczką na skrajnej prawej flance wykończyła bolca, oraz zdjęła kilku gwardzistów, straciłem z bolców furmankę księdza, czołg bez zadrapania przetrwał, ogry nie spisały się kompletnie, najpierw spanikowały, potem jeszcze raz uciekły, zebrały się na samym końcu stołu
2 bitwa z Wochem Grolshka 10:10
cała bitwa to czajenie się na siebie, straty u mnie to jedynie połowa ogrów, cała furmanka z księdzem, działa i mortar, ja ściągnąłem helenę, rydwan, jakieś śmieci dzięki magom i zająłem 3 ćwiartki
godne zauważenia, że jedno z dział strzelało przez 3 tury w Dragon ogry, zadając tylko jedną ranę (deklarowanie było idealne) a w 4 turze wysadziło się , różnica na małe zaledwie 14pts.
3 bitwa z DoW Matiego 3:17
złe wystawienie oraz trochę na głupiego wyjście do przodu skarciło mnie, Asarnil oraz Mag z książką załatwili mi sporą część armii, na koniec pozostał czołg i ksiądz....mówi się trudno
dzięki wszystkim za niezły turniej
szybki skrót
1 bitwa
moje Emp vs. DE Rinca 7:13
wygrałem na zaczynanie, delikatne ruchy do przodu i osłanianie lewej flanki (tank, outriders, 2x5ko), na której czaił się smok, 2 unity scoutów, Dark ridy , czarownica w warriorach i harpie. w środku dość ciekawie w drugiej turze z magii ściągnąłem część harpii przez co maszyny zaczęły coś widzieć, mortar ściągnął połowę gwardii, działo jedno się zblokowało, drugie bez znacznego efektu
BSB z wardem ściągnięty z Cannona, co zakrawało na cud, a drugie się wysadziło
smok od 3 tury zaczął rozkręcać mi jednostki, jedna kawa z magiczką na skrajnej prawej flance wykończyła bolca, oraz zdjęła kilku gwardzistów, straciłem z bolców furmankę księdza, czołg bez zadrapania przetrwał, ogry nie spisały się kompletnie, najpierw spanikowały, potem jeszcze raz uciekły, zebrały się na samym końcu stołu
2 bitwa z Wochem Grolshka 10:10
cała bitwa to czajenie się na siebie, straty u mnie to jedynie połowa ogrów, cała furmanka z księdzem, działa i mortar, ja ściągnąłem helenę, rydwan, jakieś śmieci dzięki magom i zająłem 3 ćwiartki
godne zauważenia, że jedno z dział strzelało przez 3 tury w Dragon ogry, zadając tylko jedną ranę (deklarowanie było idealne) a w 4 turze wysadziło się , różnica na małe zaledwie 14pts.
3 bitwa z DoW Matiego 3:17
złe wystawienie oraz trochę na głupiego wyjście do przodu skarciło mnie, Asarnil oraz Mag z książką załatwili mi sporą część armii, na koniec pozostał czołg i ksiądz....mówi się trudno
dzięki wszystkim za niezły turniej
Ostatnio zmieniony 12 lip 2010, o 05:45 przez #helion#, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dzięki wszystkim za turniej a w szczególności przeciwnikom za super przyjemne bitwy
Szkoda tylko że tak mało osób zostało sprzątać i pomagać nosić blaty, szczególnie przy takim upale
Szkoda tylko że tak mało osób zostało sprzątać i pomagać nosić blaty, szczególnie przy takim upale
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..