Errata 2010 - Dark Elves [8 edycja]
Moderator: Yudokuno
Nasza magia jest wypasiona. Przecież black horror robi podobne spustoszenie w klockach piechoty co purple sun czy dwellers below. A czwartopoziomowej czarodziejce wychodzi na 7+, a nie na 15 czy 20. Wszystkie czary można praktycznie rzucić na jednej kości i dorzucić sobie kolejną z sacrifical dagger, jak by coś nie wyszło.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Tylko ze FAQ wyjaśnia nam co miał na myśli twórca opisu Hoteka, zapisek w FAQ jest nowy nie skopiowany z 7ed.Jankiel pisze:Nie bardzo. W sumie nic nie wiadomo - choć ściśle według zasad, nie działa już, jeśli cel jest w 12" (sorry, ale erraty są ważniejsze od FAQ).Hotek działa tak samo jak wcześniej
Druga sprawa wyjaśnienie działania Hoteka jest opisane stronę dalej w tej samej erracie czyli z automatu owe wyjaśnienie można obrać za słuszne do czasu aż nie wypuszczą dodatkowych errat lub FAQ.
Podsumowując, Hotek działa po staremu z tym że na parze 6-tek mamy Mistcsta+IFke
Co do opisów rezist kiedyś też nie miał nic napisanego o czarach obszarowych i każdy z miejsca mógł użyć kostki do dispelowania tego ale jakoś nie bylo to możliwe z racji FAQ
Co mi się nie podoba to, to że Druczii Sourcery tak powiem gó#no daje, i tak wszyscy magowie mogą rzucać czary z 6 kostek.
Interesuje mnie słowo Ignore w opisie Lore of Dark Magic czy można zignorować te ignore ?
chodzi mi że wystawie Supreme 4lvl i małego maga 2lvl i chciałbym znać wszystkie czary :/
Daemons, X-Wing & Black Tea
mówisz ze gówno daje? a rzuciłes kiedys czar z 11 kosci (wyszło 41) bez ifki na goscia co mu zostały 4DDRemx pisze:
Co mi się nie podoba to, to że Druczii Sourcery tak powiem gó#no daje, i tak wszyscy magowie mogą rzucać czary z 6 kostek.
??
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
ja również poproszę erratę koranksiegaa@gazeta.pl
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
no i usunęli zapis o hoteku z faq więc raczej dziala tylko w 12'' od czarodzieja
czyli prewentuje nasze wojsko od castów czy musze podleciec smokiem?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
też bym poprosił erratę albo linka do niej dinin92@gmail.com
możemy 2
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
To są dwa różne przedmioty ponieważ jeden jest w naszym AB a drugi tańszy jest w RB, nie nakładają się na siebie bo niby jakim prawem?