2x scrapluncha , gregory i 1-2 duze oddziały ogrów + ludożercy z herosami do rozkręcania tego co trzymaja gnoblary, jak dla mnie w tej edycji plus dla Ogre

Moderator: Afro
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
jedyne co wiemy o nowym podręczniku, to że ma nie wprowadzać nowych modeli do armi. Ja nad tym bardzo ubolewam, bo brakuje mi czegoś w stylu oficjalnej kawalerii ogrów, herosów gnoblarów, fast cavalry ala koty huntera czy jakiś monster wykopujący się lub latający (a co, w jaskinich na terytorium ogrów nic takiego nie ma ? Nawet czegośala fell baty ? ) itp. Jakiekolwiek teraz by nie wyszły plotki na temat naszego nowego AB, poza terminem jego wydania, będą wyssane z palca (przekonaliśmy się o tym boleśnie już ostatnioGrodzio pisze:Za wcześnie na plotki. Przed naszym AB będzie AB do TK, wioęc jeszcze nic, nawet oficjalnie 8 ed nie ma także spokojnie
tak, ale mimo wszystko sami nie wygrywają bitew. Kiedyś przynajmniej można było takim herosem/lordem tanka rozkręcić. A teraz ? no commentKamil.Sz pisze:IMO bohaterowie w Ograch to jedno z niewielu rzeczy w tej armii warta swojej ceny.
ja bym jednak chyba wolał maga z dostępem do basic lorów z podręcznika i mniej wygórowanymi kosztami i statystykami. Choć cieszy mnie to, że jednym butcherem jesteśmy w stanie sporo namieszaćprzy braku ograniczeń w ilości czarów na oddziale i naszych czarach wychodzących na 3+Kamil.Sz pisze:Czy Oprawca jest taki drogi? 200 punktów za 4 lewelowca z T5 i W5 i niezłym uderzeniem to IMO niewiele.
+1 i nawet 8 ed tego nie zmieni bo max 2 na małe pkt możemy wystawić.Kamil.Sz pisze:Mnie gorgery nie przekonują, rzadko mi wychodzą i jest ich za mało żeby powodowały realne zagrożenie dla przeciwnika. Jak by były 2 na slot to by było co innego.
boję się, że GW nie wyda tej jednostki, nad czym bardzo ubolewam, bo sam poczyniłem kilka zakupów bull rhinoxów z forge worlda i uwielbiam te modeleGrodzio pisze:Odejdą do czasu wydania nowego booka, ale i tak model przedni więc warto mieć chociaż 1 w swojej
no i tu, im dłużej o tym myślę, tym większego mam "zonka". Ze screenem jest problem, bo dają tylko covera, a to już nie to samo. Można przerzucać animozję z BSB, ale przy nowym strzelaniu wleczenie się ogrami za screenem, przez który klopy i armaty wszystko widzą to wtopa i tak. Jedyne zastosowanie jakie bezproblemowo dla gnoblarów widzę to faktycznie "łapanie" przeciwnika dużymi (40+) klockami. Ale to nadal wymaga sporego kombinowania.Król Goblinów pisze:tanie- w czym widzicie taką przydatność gnoblarów? tzn jako support pewnie, ale jakoś nie wykminić ich niezbędności.. rozwiniecie?
no i niestety bez BP to my musimy te 6+ cala mieć i minimum 3 modele by impakty były.Grodzio pisze:Normalnie, wpadasz i zadajesz impacty, tu sie nic nie zmienia. Chyba, że w RB coś inaczej jest.
No to fakt.. ale i tak bedą mocne na blokowanie maszyn itp. To tylko 150 ptkOni No Maćko pisze:+1 i nawet 8 ed tego nie zmieni bo max 2 na małe pkt możemy wystawić.Kamil.Sz pisze:Mnie gorgery nie przekonują, rzadko mi wychodzą i jest ich za mało żeby powodowały realne zagrożenie dla przeciwnika. Jak by były 2 na slot to by było co innego.
i szczęścia niestety. Przede wszsytkim szczęścia. Ja nawet nie będę komentował co się stało z ogrami w potyczce z imperium. Jestem oficjalnie załamany.Grodzio pisze:Będzie cięzko ale i kombinacji potrzeba sporo.
Serio.. no to przeciwknik widąc nieograny z tymi zasadami.debelial pisze:Ale przecie katapy są słabsze niż były, multiple wound jest tylko pod dziurą w templacie, więc jak dla mnie wolę obecne klopy niż te z poprzedniej edycji.