Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Mistrzostwa Świata - RPA 2010

Post autor: Ziemko »

Rekord chyba w liczbie zoltych kartek. Generalnie slaby mecz, chociaz w drugiej polowie przynajmniej sie cos dzialo.
Gratulacje dla Hiszpanii!!!
Nie grali jak w Euro 2008, ale zagrali wystarczajaco skutecznie.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Ehh Kibicowałem z całych sił Holandii ale to co zrobił Robben o pomstę do nieba woła, 2 razy sam na sam. No kurcze, nie tego się oczekuje od zawodnika tej klasy. Lobować nie umie ?
Hiszpanie wygrali zasłużenie, grali lepiej. No i te faule. Trzeba być id.. żeby tak faulowac mając już 1 żółtą. Nie tędy droga Holandio ...

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Visca Espana! Visca La Roja! :mrgreen:
Ale mecz słaby.. za dużo fauli.. :?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

też kibicowałem holandii ale za tą brutalność to im nie należy mistrzostwo bo oczywiste jest że robili to na chama i celowo, nie tak powinien wyglądać football.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

: C

Amsterdam przegrał
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Hiszpanie wygrali zasłużenie, grali lepiej. No i te faule.
What?? Chyba inny mecz oglądaliśmy. Rzygam tą drużyną, ich pokładaniem się, chamstwem, gwiazdorstwem i tym pieprzonym wyrachowaniem. Holandia w ciągu 90 min grała IMO porównywalnie do Hiszpani, z tymże ci pierwsi mieli sporo lepsze okazje do strzelenia gola.

Web (nie wiem czy dobrze napisałem nazwisko) znowu się popisał. Ewidentnie był po stronie Hiszpanii, nic dziwnego że się cieszyli przed meczem, że to on sędziuje :roll:
żeby tak faulowac mając już 1 żółtą.
Obejrzyj jeszcze raz sobie ten "faul". Ten mały, wyrachowany gnojek się położył, choć prawie nie było kontaktu fizycznego. Omg i oczywiście decydującego gola musiał wbić praktycznie największy cham na boisku :roll:

Całe mistrzostwa podobały mi się, wyłączając te mecze, w których grała reprezentacja Hiszpanii. Przed tym turniejem darzyłem ich nawet pewną sympatią, teraz ze względu na swój obrzydliwy styl gry, po prostu mam ich dosyć. Najgorszy jest fakt, że tego typu team, tak brzydko grający, wygrywa tak znaczącą imprezę :roll: To już chyba bym wolał, żeby brazule były mistrzami...

Pzdr
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dzidzia pisze:
Hiszpanie wygrali zasłużenie, grali lepiej. No i te faule.
What?? Chyba inny mecz oglądaliśmy. Rzygam tą drużyną, ich pokładaniem się, chamstwem, gwiazdorstwem i tym pieprzonym wyrachowaniem. Holandia w ciągu 90 min grała IMO porównywalnie do Hiszpani, z tymże ci pierwsi mieli sporo lepsze okazje do strzelenia gola.

Web (nie wiem czy dobrze napisałem nazwisko) znowu się popisał. Ewidentnie był po stronie Hiszpanii, nic dziwnego że się cieszyli przed meczem, że to on sędziuje :roll:
żeby tak faulowac mając już 1 żółtą.
Obejrzyj jeszcze raz sobie ten "faul". Ten mały, wyrachowany gnojek się położył, choć prawie nie było kontaktu fizycznego. Omg i oczywiście decydującego gola musiał wbić praktycznie największy cham na boisku :roll:

Całe mistrzostwa podobały mi się, wyłączając te mecze, w których grała reprezentacja Hiszpanii. Przed tym turniejem darzyłem ich nawet pewną sympatią, teraz ze względu na swój obrzydliwy styl gry, po prostu mam ich dosyć. Najgorszy jest fakt, że tego typu team, tak brzydko grający, wygrywa tak znaczącą imprezę :roll: To już chyba bym wolał, żeby brazule były mistrzami...

Pzdr
Chyba rzeczywiscie inne mecze ogladalismy, bo to jak zachowywali sie Holendrzy wola o pomste do nieba. Totalne chamy i buraki...

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Ośmiornica Paul jak zwykle okazała się nieomylna. Jestem pod wrażeniem tego głowonoga-wieszczka :).

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

A tak bardzo chciałem Holandii, zasłużyli na mistrzostwo, to było 3 podejście. Hiszpanie i tak sukces osiągnęli.
Ale cóż, za 4 lata może zobaczymy Wielką Holandię.
A na razie martwiłbym się o euro.

Najgorsze jest to ,że kupiłem sobie specjalnie na tę okazję dość drogie piwo + skrzynkę budweisera i ową skrzynkę przegrałem.
No cóż ,przynajmniej specjał smakował ( Guinness Extra Foreign Stout).

Odp.
Dzidzia, może rzeczywiście coś innego oglądałeś ....
Wiesz, Hiszpanie grali lepiej ale nie neguje tego że aktorzą i pokładają się jak diabli (też mi się wydawało ,że nie było kontaktu na tyle by się tak majestatycznie przewrócił ale mimo to, sama chęć jest już zła).
Nie mniej Holendrzy też grali ostro, zwłaszcza wejście De Jonga (czy jak to się pisze) w klatę ... chyba Xavi'ego

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ale co by nie bylo puyol powinien wyleciec jako pierwszy, mial juz zolta i faulowal robena ( w jego drugiej akcji sam na sam), mimo przywileju sedzia moze wrocic do wczesniejszej sytuacji i dac kartke, druga zolta byla ewidentna, a to byla jeszcze wczesna faza meczu.
podobnie bramka padla po ewidentnym bledzie web-a, mianowicie po strzale sneidera z wolnego powinien byc rozny... a z kontry padl gol. ;)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Kurw, jak sedzia mogl nie zauwazyc faulu puyola w ok. 80minucie na RObbenie wychodzacym na sam-na-sam.

Czerwien i wolny przed polem.
Tyle, ze RObben si enie przewrocil, w przeciwienstwie do iniesty.

Ogolnie, Hiszpanie wiecej akcji, ale 2x100% mieli Holendrzy. Potem dyskusyjna czerwien i srodek obrony zkrewil bez Heitingi.

Szkoda.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Czerwona powinien najpierw dostac ten Holender, ktory wjechal papciem w klate Hiszpanowi... Bez jaj to nie mortal kombat...
Chociaz tez uwazam, ze Puyol powinien wyleciec.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Dla mnie mecz żenada. Tyle fauli kartek i symulacji to kurwa mać nie widziałem od roku choć racja, rzadko oglądam. Mi szkoda Paragwaju Urugwaju i Kamerunu. Te drużyny miały swoje ostatnie mecze w najwyższej klasie (Kamerun Dania najlepszym meczem mundialu wg mnie). A ta radość kupiona i w ogóle sztuczne toto wszystko... Webb ssie pałe i kompormitacja... Ech pieprze spać idę bo szkoda mi czasu na ten mecz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

obie druzyny powinny konczyc jakos w 9
nie wiem co sie wszyscy dojebuja Webba, dla mnie totalnej tragedii nie bylo xD

VIVA ESPANA :mrgreen: :!:

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Totalne chamy i buraki...
Nie wiem, dla mnie Hiszpanie wykazali się większym buractwem i chamstwem od Oranje (widać było, że prowokują Holendrów w sposób bezczelny, pokładali się, a sami też kilka brzydkich fauli zaliczyli). Chociaż faktem jest, że Holendrom nerwy puściły (czemu się nie dziwie :lol2: ) i grali bardzo, bardzo brutalnie. Ale jednak nie chamsko i nie buracko (?).
Kurw, jak sedzia mogl nie zauwazyc faulu puyola w ok. 80minucie na RObbenie wychodzacym na sam-na-sam.

Czerwien i wolny przed polem.
Tyle, ze RObben si enie przewrocil, w przeciwienstwie do iniesty.

Ogolnie, Hiszpanie wiecej akcji, ale 2x100% mieli Holendrzy. Potem dyskusyjna czerwien i srodek obrony zkrewil bez Heitingi.

Szkoda.
Zgadzam się co do joty. Mam identyczne przemyślenia, gdyby to Holendrzy się tak pokładali, a sędzia im sprzyjał to Hiszpanie by załapali prawie tyle samo kartek.
Czerwona powinien najpierw dostac ten Holender
True, aczkolwiek oprócz puyola jeszcze iniesta mógł się załapać na czerwoną również..
Dla mnie mecz żenada. Tyle fauli kartek i symulacji to kurwa mać nie widziałem od roku choć racja, rzadko oglądam.
+1, sam też rzadko oglądam, bo mecze o wysokie stawki charakteryzują się dużą ilością wyrachowania, chamstwa i gwiazdorzenia, a z kolei mecze niższej klasy też nie przedstawiają sobą zbyt wiele. Wolę grać w piłkę, niż ją oglądać w TV, zdecydowanie.

Pzdr
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Webb kilka błedów IMO popełnił
- czerwona za front Kick
- błedna decyzja z Heitinga
- brak czerwonej dla Puyola

ale prawda taka, ze przegiął z żółtymi na początku (choć rozumiem dlaczego) i potem efektem tego było dokończenie meczu w taki sposób

szkoda Oranje, zdecydowanie w całym turnieju zdawali sie byc lepsi

@dzidzia... a włosi jak wygrali poprzedni Mundial??
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

słaby mecz....
Oczekiwałem czegoś zupełnie innego.
I jedna i druga drużyna zagrała ,,nieelegancko'' .

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

uroki europejskiej szkoły gry :D kolejny taktyczny finał
wygrał lepszy, najfajniejszy europejski chcący grać kraj - Hiszpania
nietypowo być po tej samej stronie co Ziemko :D
zamiast drugiego zespołu mógł i powinien tam grać Urugwaj
z korzyścią dla widowiska
Holandia - IMHO - i proszę tu o brak modowania -
to banda troglodytów tkwiąca w zamierzchłej dawnej włosko - niemieckiej epoce łamania nóg
nigdy żadna drużyna na tym etapie nie była tak bliska walkoweru za totalne chamstwo
i jest to recydywa - tak samo grali z Portugalią i też niezbyt skończyli
Niemcy zmienili pozytywnie swój dawny styl
holandia nie i dlatego nie będzie mistrzem świata

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

@dzidzia... a włosi jak wygrali poprzedni Mundial??
Nie zastanawiałem się nad tym do tej pory, ale rzeczywiście, wręcz uderzające podobieństwo gry poprzednich i obecnych mistrzów. Bardzo podobne dawki chamstwa i udawania.

Niemcy strzelili bodaj 16 bramek, a Hiszpanie 7 czy 8. A kto zajął pierwsze miejsce w turnieju? :roll: #-o
Parravon pisze:

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

PO PIERWSZE I NAJWAŻNIEJSZE HISZPANIA NIE WYGRAŁABY W DOGRYWCE GDYBY NIE BŁĄD SĘDZIEGO LINIOWEGO!!!!

Ludzie czy tylko ja zauważyłem tam spalonego w akcji po której padł gol?
pierwsze podanie do hiszpana, które zostało zablokowane było spalonym!!! piłka odbiła się od obroścy drugie podanie i gol!

obejrzyjcie powtórke pierwsze podanie do napastnika z drózyny hiszpańskiej było SPALONYM!!!!
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

ODPOWIEDZ