1 Black Orc Warboss @ 208 Pts
General; Choppa; Shield
2+ ward na flaming, heavy armour z 4+ ward, raz na bitwę +3I
1 Orc Great Shaman @ 295 Pts
Magic Level 4; Big Waagh; Choppa
raz na bitwę +3T, DS, -1 to hit w CC
1 Black Orc Big Boss @ 160 Pts
Choppa; Battle Standard
2+ Sv, Collar (monstery etc. trafiają na 6)
1 Orc Shaman @ 150 Pts
Magic Level 2; Big Waagh; Choppa
Feedback Scroll (za każdą kość, jaką mag użył rzucamy d6, na 5+ dostaje ranę)
23 Orc Big 'Uns @ 295 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician
Morks Spirit Totem [50]
29 Orc Arrer Boyz @ 210 Pts
Choppa; Normal Bow; Light Armour; FCG
49 Night Goblins @ 205 Pts
Netters; Shield; FCG
5 Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician
5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
2 Snotlings @ 40 Pts
1 Boar Chariot @ 80 Pts
1 Boar Chariot @ 80 Pts
1 Wolf Chariot @ 60 Pts
1 Wolf Chariot @ 60 Pts
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 80 Pts
Bully
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Lords: 20%
Heroes: 12%
Core: 36%
Special: 23%
Rare 6%
Models in Army: 156
Total Army Cost: 2450
Kombinowałem jeszcze, żeby wsadzić trolle, ale nie mam co wyrzucić, żeby mi weszła 6.
Orcs And Goblins 2450 8 edycja
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Za silne strzelanie, za słaba magia Teraz te rydwany nie mają takiej siły przebicia, ponieważ wszyscy zawsze odpowiadają.
Według mnie za mało tu CC, ponieważ taki WoCh nic Sobie nie zrobi z takich katapult <siły 3 to nawet Elfy się nie boją>. Balisty są nie celne, a w dodatku teraz jednostki ustawia się w formacji Horde więc balisty zabiją MAX 3-5 gości... straszne.
Takie imperium, czy krasie skotlecą tą rozpiskę w zasadzie na każdy możliwy sposób zaczynając od cannonów czy czołgu...
Według mnie za mało tu CC, ponieważ taki WoCh nic Sobie nie zrobi z takich katapult <siły 3 to nawet Elfy się nie boją>. Balisty są nie celne, a w dodatku teraz jednostki ustawia się w formacji Horde więc balisty zabiją MAX 3-5 gości... straszne.
Takie imperium, czy krasie skotlecą tą rozpiskę w zasadzie na każdy możliwy sposób zaczynając od cannonów czy czołgu...
Paskudny uśmiech power gamera
- Król Goblinów
- Wodzirej
Rozpa ciekawa , interesujące złożenie Lordów.. tylko ze IMHO, oczywiście , nie masz się czym przebijać. wszystkie oddziały mięciutkie strasznie. N.gobliny w tej formacji wydaje mi się sie sprawdzą- wielki nie manewrowalny kloc, z aktualną animozją ( brak starego quell..) i który w końcu stopnieje i zgine, blokując wroga moze na 2 tury- nie lepiej rozbić ich na dwa po 25 z muzykiem i bowami? . wilcze rydwany chyba nie ( jak zrozumiałem ich zniszczenie będzie powodować panikę w 6'?) co do characterów - małego maga z staff of sneaky stillin mi brakuje ( i okaznolanego D6 No Ar.Sv ) i tak jak pisał Jab, era bolców sie chyba skończyła (przynajmniej goblińskich)
uff, rozpisałem się..
pzdr.KG
ps. nie rozważałeś 25 B.orków z Flameing bannerem?
uff, rozpisałem się..
pzdr.KG
ps. nie rozważałeś 25 B.orków z Flameing bannerem?