KULTOWY TUR NA 8smą
Re: KULTOWY TUR NA 8smą
Hejka ja już zagrałem na nową ed. chadekami INDY(vs imperium). Nie znalazłem jakichś wielkich kontrowersji. Demonsmithowie mają boundy na itemce bazowej (miscast i nara
więc wiadomo jak czarują. Ponadto demonic enginy z zasadą monster and handlers jak helka też klarowne.

TLOS - True Line of Sight z ang. prawdziwa linia wzroku. Linię wzroku mierzymy patrząc z perspektywy figurki. Trzeba zobaczyć część ciała. Bannery, bronie hełmy - to się nie liczy. Jeśli połowa jednostki jest schowana ma "covera". Tak mi powiedziano.
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Mam taką małą propozycje co do problemu TLOS. Nie wiem czy propozycja jest do przyjęcia, ale być może rozwiązuje część problemów i przyśpiesza rozgrywkę.
Proponuję taką tabelę wielkości oddziałów
1 - swarms
2 - infantry, war beast, war machines
3 - cavalry, chariot
4 - monstrus infantry, monstrus beast, monstrus cavalry
5 - monsters, unique
Gdzie bez sprawdzania wiemy, że łucznik WE na wypasionej podstawce Tomka Tutaja nie jest większy od miniaturowego Asarnila Fisha. Driada jest mniejsza od ironguta, a chaos knight na koniu od great eagla.
Proponuję taką tabelę wielkości oddziałów
1 - swarms
2 - infantry, war beast, war machines
3 - cavalry, chariot
4 - monstrus infantry, monstrus beast, monstrus cavalry
5 - monsters, unique
Gdzie bez sprawdzania wiemy, że łucznik WE na wypasionej podstawce Tomka Tutaja nie jest większy od miniaturowego Asarnila Fisha. Driada jest mniejsza od ironguta, a chaos knight na koniu od great eagla.
tak mniej więcej :
TLOS układamy w oparciu o schemat wielkości podstawek.
od najmniejszego do największego czyli co zasłania co :
swarms - nic nie zasłaniają
20x20 base ( piechota ludzka i elficka)
25x25 base ( driady , Chaos warriors itd)
25x50 base ( psy i flesh hounds)
25x50 base ( kawaleria )
40x40 base ( ogry i monstery typu orzeł, dyski )
50x100 base( charioty )
50x50 /50x100 (smoki / LT)
jeśli będą pytania to ja jestem głółwnym sędzią i jeśli będziecie mieli jakieś pytania to przed bitwą ustalicie ze sobą lub spytajcie mnie
TLOS układamy w oparciu o schemat wielkości podstawek.
od najmniejszego do największego czyli co zasłania co :
swarms - nic nie zasłaniają
20x20 base ( piechota ludzka i elficka)
25x25 base ( driady , Chaos warriors itd)
25x50 base ( psy i flesh hounds)
25x50 base ( kawaleria )
40x40 base ( ogry i monstery typu orzeł, dyski )
50x100 base( charioty )
50x50 /50x100 (smoki / LT)
jeśli będą pytania to ja jestem głółwnym sędzią i jeśli będziecie mieli jakieś pytania to przed bitwą ustalicie ze sobą lub spytajcie mnie

T
- Barbarossa
- Mniejsze zło
1) Weźta mi zarezerwujta miejsce
Rozpę muszę przetestować jeszcze
2) VLoS zrobi LS w ciągu paru dni - wbrew pozorom pracujemy nad tym, tylko na tajnym forum. Dajcie nam szansę

2) VLoS zrobi LS w ciągu paru dni - wbrew pozorom pracujemy nad tym, tylko na tajnym forum. Dajcie nam szansę

ach zapomniałem dopisać do pierwszego posta.
WSPÓŁORGANIZATOREM TURNIEJU JEST SKLEP FABER & FABER. SZCZĘŚCIARZOM, KTÓRZY ZAJMĄ MIEJSCA NA PODIUM ZOSTANĄ WRĘCZONE MEDALE ORAZ NAGRODY (najprawdopodobniej związane z nową edycją wfb)
z losem zobaczymy co LS wymyśli zanim się wypowiemy ostatecznie
WSPÓŁORGANIZATOREM TURNIEJU JEST SKLEP FABER & FABER. SZCZĘŚCIARZOM, KTÓRZY ZAJMĄ MIEJSCA NA PODIUM ZOSTANĄ WRĘCZONE MEDALE ORAZ NAGRODY (najprawdopodobniej związane z nową edycją wfb)
z losem zobaczymy co LS wymyśli zanim się wypowiemy ostatecznie

Kalesoner pisze:Macie zamiar zrobić jakikolwiek ograniczenia? Może zmienicie format na 2399 to przynajmniej 2 czołgi się nie zmieszczą...
Rozumiem, że połówek za oddziały nie ma?
myśle że to świetny pomysł
Bartłomieju zmień proszę format na 2399 : ] póki ludzie jeszcze rosp nie posłali (nowy standard? ;] )

T
- swieta_barbara
- habydysz
Lepsze 2 czolgi niz czolg i 2 duze placki.