Zabójcy Trolli, Gigantów, Smoków i Demonów.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Re: Zabójcy Trolli, Gigantów, Smoków i Demonów.

Post autor: Grazbird »

sobie wrzuce 1x30 i 1x20 :D
powinno starczyć

Awatar użytkownika
cirdan10
Plewa

Post autor: cirdan10 »

O co chodzi z tym zabójcom gigantów . Bo wystepuje on jako bohater do osobnego kupienie jako slayer daemon , a w oddziale jako slayer gigant ... O co z tym chodzi ?
Ten co zniszczył tuzin orków

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

To taki wałek;) zresztą każdego zabójce możesz mianować na zabójce demonów, wygląd nie ma tu znaczenia, a kupując osobno zabójcę demonów po prostu zrobiłbyś się w konia.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

A propo zabójców. W przypadku walki z jednostkami posiadającymi T7-T10, umiejętności "Slayer" działa i zwiększa siłę do S6 (choć w efekcie nie można osiągnąć poziomu na którym rani się na 4+)? Czy może ta umiejętność po prostu jest w takim przypadku ignorowana?
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

działa do 6

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

i pamietaj, ze najpierw jest dodawana sila z dwuraka a dopiero pozniej umiejetnosc slayerow.
tak wiec, imho, nie oplaca sie uzywac 2h weaponow na jednostki z T 6+, bo ta sile i tak bedziemy mieli podniesiona do 6 (lacznie z troll slayerami. czego nie osiagnelo by sie uzywajac dwurakow) i dodatkowo mamy jeszcze jeden atak.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Post autor: Moczul »

Gogol pisze:działa do 6
To znaczy przeciw T7-10 masz S6 czy S3? Bo się trochę zgubiłem...

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Przeciwko t7-10 masz s6. Obojętnie czy slayer używa gw, hw, wali z dyńki, czy też powala oddechem. :)

Awatar użytkownika
cirdan10
Plewa

Post autor: cirdan10 »

pingu pisze:To taki wałek;) zresztą każdego zabójce możesz mianować na zabójce demonów, wygląd nie ma tu znaczenia, a kupując osobno zabójcę demonów po prostu zrobiłbyś się w konia.
Czyli kazdy zabójca niezależnie od wyglądu może być trolów, smoków , demonów lub gigantów ? :P
Ten co zniszczył tuzin orków

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

nie słuchaj. poszukaj modeli w necie- zobacz chociażby na stronach GW jak wygląda zabójca smoków i demonów.
zabójców trolli już nie robią- jakiś czas temu gw przemianowało figurki dawnych zabójców gigantów na zabójców trolli.

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

Czyli kazdy zabójca niezależnie od wyglądu może być trolów, smoków , demonów lub gigantów ? :P
wyjątkowo nie zgodzę się z Grazbirdem i powiem że tak. to kim będzie zależy od tego jakim go wykupisz w trakcie budowania rozpy. sam używam zwyklaków (zabójców trolli) jako dragonów i wszystko jest git. nie żebym na nich oszczędzał, ale szeregowcy bardziej mi odpowiadają, są bardziej "surowi", zwłaszcza 7 ed. troll slayer z dwurakiem.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

toć ja mówiłem tylko o samych figurkach.
a że jestem staromodny to u mnie każdy slayer ma odpowiednią figurkę :D
no i mam ich trochę,

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Też do tego dążę(armia zabójców):)
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
SiersciucH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SiersciucH »

Witam tak jak w temacie gram na zasadach z 7 ed
Czy opłaća się wystawiać cmd group w slayersach, i ewentualnie czy opłaca się wystawić większą ilość zabójców gigantów, czy lepiej pozostać przy zwykłych zabójcach?
Czy jak walczę dwoma toporami (para broni) dostaję jeden atak dodatkowo czy zasada zabójców dalej działa tj. czy podnoszę siłę do wytrzymałości przeciwnika przy dwóch broniach?

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

O ile pamiętam zasada działa niezależnie od używanej broni. W skrócie - jeśli Twoja postać (uwzględniając modyfikator z posiadanej broni) posiada mniej siły niż WT przeciwnika, wtedy podciągasz S do WT wroga, ale maksymalnie do 6. Jeśli natomiast po zsumowaniu S postaci (uwzględniając modyfikator z posiadanej broni) masz ją wyższą od WT wroga, wtedy nie dostajesz jakiegokolwiek bonusu do siły. Mam nadzieję, że nic nie przekręciłem. Szczegóły znajdziesz w księdze.

W 7 edycji sztandar kosztuje 100 punktów, więc będzie dotkliwszą stratą niż w obecnej. Z tego co pamiętam, niektórzy gracze wystawiali sporo zabójców gigantów i jednego zabójcę trolli. O co w tym chodzi? Zapytaj ich ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

SiersciucH pamiętaj, że zanim założy się nowy temat warto się rozejrzeć czy już coś takiego nie istnieje. Nie róbmy bałaganu na forum.

W 7ed muzyk w slayerach był totalnie bez sensu, sztandarowego też rzadko się wystawiało, za to Zabójców Gigantów przynajmniej 3-4 na oddział to takie minimum.
Obrazek

Awatar użytkownika
SiersciucH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SiersciucH »

Odnośnie zabójców gigantów koszt jednego to chyba 11 punktów za model zabójcy trolii plus 15 za podniesienie do rangi zab. gigantów w sumie 26 to strasznie dużo jak za model który nie ma ochrony pancerza, w czym tkwi ich przydatność w 3 atakach (gdy walczą bronią dwuręczną) ? bo wydaje mi się że będą bardzo szybko schodzić. I kiedy przeciwnik nie ma jakiegoś smoka albo coś w tym stylu to ich podnoszenie siły na za wiele się nie zda chyba

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Jeśli ustawisz ich w tzw. kresce, czyli po jednym slayerze na szereg, to w pierwszych szeregach stoją własnie Giant Slayerzy. Dzięki temu wróg w walce z takim oddziałem może zabić tylko tego jednego championa na turę, bo rany z championów nie przechodzą na inne modele. I w ten sposób trzymasz najgorszy oddział wroga unieruchomiony przez pół gry :twisted: .
Dodatkowo, Jeśli zaszarżuje Cie jakiś hero wymiatacz lub na potworze, możesz wyzywać go na pojedynek co ture tracąc tylko po jednym Giant Slayerze.

A tak na marginesie, to moim zdaniem w nowym booku będziemy mieli możliwość dawania run na championach, jak w 5 edycji co pozwoli nam dać im np. runę ognia (lub kamienia na innych niż slayerzy), przyda się na abomkę, zwłaszcza, że ona nie może kierować swoich ataków w konkretne modele 8)

PS.
Widzieliście BIG STABBA u nowych Savage Orków? Już widzę naszych Irokezów zasuwających z z*$#%&@#$m toporem do ubijania smoków itp :lol2:

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

@Robo

Aż się rozmarzyłem co do tego topora.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

oby nie... big stabba jest żenująca. Każdy slayer ma swoje topory i nimi walczy. I tak być powinno.

EDIT: To pisałem ja, Rakso. Nie zauważyłem, że Ignis jest zalogowana.
Obrazek Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ