Ale wydaje mi sie dlatego że wprowadzili ten nieszczesny TLoS. Może panowie z GW myśleli że mamy makiety Grzewek na kazdym lasku za którymi można schować figsy
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
@Varinastari
Ogarnij sie
To ja mam pytanie czy exated na nurglingach jest liczony jako on foot? No bo niby to wszystko to jest infantry. Czy taki berserk sword można dać temu exaltedowi.
to akurat jest oczywiste, że wg GW płaski placek wykładziny nie jest laskiemkubon pisze:Lasy teraz nie przysłaniają LoSa ??
Ale wydaje mi sie dlatego że wprowadzili ten nieszczesny TLoS. Może panowie z GW myśleli że mamy makiety Grzewek na kazdym lasku za którymi można schować figsyTaka moja skromna opinia
![]()
efekt czaru jest opisany przy każdym jego opisie w odpowiednim "lorze". a miscast to po prostu miscast.mallaki pisze: Miscast jest efektem czaru? Jest niewatpliwie.
nie w tej edycji ;p ale masz trochę racji: miscast jest zwiazany z rzucaniem czaru a nie jego dzialaniem (do takiej interpretacji zostalem przekonany)kufel007 pisze:Miscast jest efektem nieudanego rzucania czaru nie zaś samego czarumallaki pisze: Miscast jest efektem czaru? Jest niewatpliwie.
Szmyt - opisałeś miscast będący efektem "rollnięcia" dwóch szóstek. Wtedy jak najbardziej czar wychodzi i jest miscast. A co w momencie gdy miscast jest z powodu użycia jakiegoś przedmiotu przez przeciwnika? Wtedy czar nie wychodzi i już miscast nie jest efektem czaru bo go nie rzucono.Szmyt pisze:nie w tej edycji ;pkufel007 pisze:Miscast jest efektem nieudanego rzucania czaru nie zaś samego czarumallaki pisze: Miscast jest efektem czaru? Jest niewatpliwie.
mysle ze GW zrobi podobnego psikusa jak magiczne strzaly z magicznych broni (lifetaker, reaver bow, bow of seafarer itp) i kiedys przyjda FAQ do rulebooka... ale daleko mi do jasnowidzenia
RB, p.33