Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Mam dwa pytania. . .
. . .pierwsze - jak się "rozjaśnia" ?? (w sęsie: nałóż kolor X i rozjaśnij kolorem Y)
. . .drugie - jak robi się drzewka (najprościej)??
. . .pierwsze - jak się "rozjaśnia" ?? (w sęsie: nałóż kolor X i rozjaśnij kolorem Y)
. . .drugie - jak robi się drzewka (najprościej)??
"JOIN OR DIE"
Jest mnóstwo gotowych kolorów które po nałożeniu na siebie dają zadowalający efekt.Proponowałbym samemu pokombinować, dodawaj do koloru już nałożonego odrobinę jasnej farby (np.skull white, choć można też użyć żółtych, zielonych, beżowych) a maluj coraz bardziej wysunięte elementy.Milo pisze:jak się "rozjaśnia" ?? (w sęsie: nałóż kolor X i rozjaśnij kolorem Y)
Zwijasz drut, najgrubszy pień + trzy lub więcej gałęzi. Całość obwijasz taśmą malarską i malujesz.Jako liście zielona gąbka, drobne kawałki w kolorze zielonym naklejasz na gałęzie.Metoda najprostsza jaką znam.Mam nadzieję że pomogłem, powodzenia.Milo pisze:jak robi się drzewka (najprościej)??
Ja zawsze mam problem z określeniem tego, w jakim to ma być stosunku. Popularne jest określenie 'konsystencja mleka' W zależności od tego, jakiej techniki używasz, wody powinno być mniej więcej tyle samo co farby, lub nawet kilkukrotnie więcej.Przemcio251 pisze:pytanko do malowania używam wyłącznie farbek cytadeli w jakim stosunku je rozwadniać???
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
W związku z budową magnesowej walizki na figurki mam kilka pytań:
1. Jakiej średnicy magnesiki neodymowe są najlepsze do podklejania figsów.
2. Ile magnesów potrzeba by podkleić katapulte na podstawce rydwanowej i figsy ba podstawkach 4x4 i 5 x5( liczba sztuk na podstawkę)
3. Jak umiejscowić magnesy by metalowe traye umocować w walizce.
2. Ile magnesów potrzeba by podkleić katapulte na podstawce rydwanowej i figsy ba podstawkach 4x4 i 5 x5( liczba sztuk na podstawkę)
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE
CANS FOR THE CANS THRONE
1. Ja do piechociarzy plastikowych i metalowych zastosowałem 5x2. Cięższe metale dostały po 2 magnesiki. Do tego, kawaleria plastikowa również dostała po jednym i trzyma się bardzo solidnie.kotson pisze:W związku z budową magnesowej walizki na figurki mam kilka pytań:
2. Katapulta metalowa? Moim zdaniem to raczej brałbym na 1-2 10x2. Najpierw można podkleić jeden, potem zobaczyć, czy się trzyma.
3. Nie do końca rozumiem, ale oddziały na trayach mocuje się do skrzynki na kolejnych magnesach. Walizkę wykładasz metalową płytką, i potem między płytką a trayem ze 2 magnesiki i się trzyma.
Bardzo przydatny link podawany już gdzieś wcześniej: http://colors.silicon-dragons.com/full_line.phpGoglem pisze:jak się nazywa odpowiednik farb citadel: Mechrite Red i Desert Yellow z palety vallejo ?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Przecież Mechrite Red dalej jest produkowany przez GW. To jest farba z palet GW Fundation która to paleta również znajduje się na stronie z linku powyżej.Goglem pisze:Świetny program i za to dziękuje, ale nie ma tam kolorów których GW już nie produkuje (min. Mechrite Red którego odpowiednika potrzebuje)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Jak ja takimi malowałam, to dały się bardzo łatwo zeskrobać paznokciem.Krzyżu pisze:Zejdę nieco z tematu figurkowego, ale czym zmyć farby witrażowe (z szyby oczywiście)?