DoW w 8 edycji

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Re: DoW w 8 edycji

Post autor: Barbarossa »

FAQ do WE:

Page 59 – Dogs of War
Ignore this army list entry.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Rzeczywiście, nie doszedłem jeszcze do WE :( Ale co z CHD, czy dopuścicie INDY ??

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Tak jak pisze Oni no Maćko:
Dogs of War
Ignore all references to Dogs of War.
Taki wpis pojawił się w erracie do Ogrów...
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Osobiście mam nadzieję, że errata nie zakończy dyskusji nad sensem czystego DoW na polskiej scenie turniejowej. Mamy kilku graczy DoW i można stworzyć coś na kształt AL do DoW by Border Princes. Jak wspomniałem, niewiele trzeba, aby ta armia była grywalna i dostosowana do 8 edycji.

Za aprobatą LS chętnie bym się zajął koordynacją działań w tej mierze.
Obrazek

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Jedno jest pewne: nie będzie brania dział ani niczego innego w normalnych, armybookowych armiach...
Obrazek

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

chyba najlepsze miejsce zeby zapytać- pytnie będzie gł do LS- Jak się mają Rhinox Riders w Armii Ogrów? zapis w jednostce niestety wskazuje ze startują z pozycji Dogs of War, nie mniej jednak , czy będzie opcja ich wystawiać?

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Page 59 – Dogs of War
He.
Hehehehehehehehehehehehehehe.

Piękny dzień dzisiaj mamy :D
Pozdro Pasiak.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Król Goblinów pisze:chyba najlepsze miejsce zeby zapytać- pytnie będzie gł do LS- Jak się mają Rhinox Riders w Armii Ogrów? zapis w jednostce niestety wskazuje ze startują z pozycji Dogs of War, nie mniej jednak , czy będzie opcja ich wystawiać?
Nie ma już DoW. Nie istnieje taka opcja jak branie oddziałów z innych armii w ramach najemników. NIE!

teraz jedyna opcja w sumie to dopuścić w jakiś sposób lekko odświeżony Armylist: DoW na turniejach i tyle. Podobnie jak grało się przez ultra-długi czas na Chadecji z RH...
Obrazek

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

tomekjar pisze:Nie ma już DoW. Nie istnieje taka opcja jak branie oddziałów z innych armii w ramach najemników. NIE!
Nie ma to jak udupianie i tak juz niegrywalnej armii 8)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Varinastari pisze:
Page 59 – Dogs of War
He.

Pozdro Pasiak.
Pożyjemy zobaczymy 8) :mrgreen:

Hellcannon z monster reaction po stracie obsługi

intrygujący 8)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

A do teraz nie miał?? Znaczy w INDY GT do CHD wszystkie demonic engines (w tym helka) mają M&H, w "normalnym" Chaosie nie miał??

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

:-k

Szczerze powiem, że nigdy nie widziałem gracza WoCH aby to robił nawet jak helka zjadała sobie obsługę...
:-k
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Hmm rzeczywiście w AB Woch nie jest to M&H....

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

bigpasiak pisze:
Varinastari pisze:
Page 59 – Dogs of War
He.

Pozdro Pasiak.
Pożyjemy zobaczymy 8) :mrgreen:

Hellcannon z monster reaction po stracie obsługi

intrygujący 8)
Ok, mamy MR test po stracie obsługi, ale mamy też zapis o rampage i 4LD. :mrgreen: Nawet bez obsługi może to być fajna zabawka. :mrgreen:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

co do DoW, to mówienie o tym, że nie grywalna, to mówić o tym mogą pewnie ci, co nią nie grali ....
mam nadzieję, że jako armia będzie w AL, a co do DoW w innych armiach, to dobrze i jak ktoś powiedział, skończą się działa w WoCh czy w WE oraz inne mengile
Obrazek

Zyt
Warzywo

Post autor: Zyt »

Mnie też jakoś nie przeszkadza, że ktoś miałby grać RoRem na turniejach. Tak samo jak Kislev i Chadecja są to ciekawe armie więc nie widze problemu, żeby ktoś sobie nimi pośmigał na turniejach. Problemem jest to, że każdy rozwiązuje problem niewygodnych jednostek przeciwnika biorąc działa i hot poty. Zastanawia mnie tylko dlaczego, skoro nie ma ani słowa o DoW, podniesiono siełe i obrażenia tego działa? Czyżby planowali wydać 8 ed DoW?

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Zyt pisze:Zastanawia mnie tylko dlaczego [...] podniesiono siełe i obrażenia tego działa?
Bo chociażby krasiaki mają takie same armaty? Znaczy "małe".

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Witam,

Miałem dzisiaj przyjemność grać z Jankielem na Draconie i chwilkę porozmawialiśmy na temat uaktywnienia armii DoW w 8 edycji. Jankiel stwierdził, że sensownym by było opracowanie przez graczy DoW .pdfa podobnego do listu Chaos Dwarfs, a następnie przedstawienie go do oceny członkom Ligi do jego ewentualnych poprawek, a później aprobaty. Przy czym Jankiel zaznaczył, że raczej widziałby przeniesienie jednostek DoW i RoR z obecnych .pdfów (a więc trzymanie się zasad GW, a nie własnoręczne przerabianie RoR'ów, czy tworzenie całkowicie nowego kodeksu) + może jakieś drobne dodatki (osobiście mam nadzieję, że potanienie command group i modyfikacja paymastera nie będzie uznana za członków Ligi za przegięcie).
Rozmawiałem już też z Fishem - mówił, że mógłby przygotować takiego .pdfa.

Czy pozostali członkowie Ligi mogliby się ustosunkować do powyżej przedstawionej opini Jankiela ? Gdybyście dali zielone światło, zapewne szybko uda się doprowadzić tę pracę do końca.
Liczę na pozytywne rozpatrzenie kwestii - w końcu do dzieki Wam i Balancig Patch'owi ta zapomniana armia stała się grywalna i zyskała swoich sympatyków (w tym moją osobę). Teraz możecie okazać się konsekwentni i poprzeć taki projekt, a dzięki temu gracze DoW nie musieliby się już dłużej zastanawiać, czy muszą wystawić swoją armię na sprzedaż, tylko dlatego, że GW o nich zapomniało.

pozdrawiam
-ism

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

podpisuje się pod postem Ismaela.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

jeśli ChD dostaną to DoW tez powinny na tych samych prawach ; ] ( oby)
ale jesli pokurcze nic nie dostaną to DoW też nie powinien istnieć
Obrazek
T

ODPOWIEDZ