Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mikusz
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Mikusz »

Remx pisze:Power of Darkness- czar ten znany jest dopiero jak się wybierze Lore Dark Magic ? czy zna się to zawsze ?
Czarodzieje Mrocznych Elfów oprócz wylosowanych czarów znają czar Potęga Mroku - za polskim AB

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

lol :| to ja już 1.5roku gram DE i odkrywam prawdę :|

Cały czas mi mówiono że to czar z Dark Magic i dodatkowo go się zna z wylosowanymi z tego właśnie Lora.... LOL #&%$@! :( :evil:
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Naucz sie czytac a kodexy to moze nie bedziesz walil takich gaf i inni nie beda Cie walowac.

pzdr.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Mirage
Mudżahedin

Post autor: Mirage »

zawsze

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Czy jak mam Assassina i daje mu Touch of Death (dostaje KB) to ja decyduje w momencie cc czy uderzam z trucizny czy z KB? (tak samo z kociołka, gdy oddział z Assassinem dostaje KB to też wybieram czy trucizna czy KB)?
A i jeszcze jedno : jak ujawniam Assassina załóżmy w oddziale 5 Shadów. To czy ja usuwam jeden model Shade czy przesuwam go do tyłu a na jego miejsce wstawiam Assassina?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2010, o 22:05 przez Dreef, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

hypnotic pisze:Jak ci się raz nie uda, to nie tylko nie możesz próbować rzucić tego czaru ponownie, ale w ogóle nie możesz już czarować tym magiem w danej turze.
Hypnotic miał rację. Nie doczytałem, przepraszam za wprowadzanie w błąd :oops:
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Trucizna i KB działają razem jedno podczas hitów drugie podczsa woundów.

Przesówasz do tyłu.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

Rasti pisze:A jakbym nadal nie wiedział, możesz go wykonywać co turę, bo to bound spell.
Jeśli się nie mylę to teraz żeby bound spell wyszedł trzeba rzucić kostką z ogólnej puli PD.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A zaprzeczyłem temu?
Możesz go wykonać = możesz spróbować go wyturlać.

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Blasz pisze:
Rasti pisze:A jakbym nadal nie wiedział, możesz go wykonywać co turę, bo to bound spell.
Jeśli się nie mylę to teraz żeby bound spell wyszedł trzeba rzucić kostką z ogólnej puli PD.
A jak wy-roll-ujesz dublet szóstek to itemek przestaje działać :) i więcej już nie użyje tego bound spella.

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

Nie o to mi chodziło, może się okazać, że są lepsze cele do rzucania czarów i może nie być kostek na latanie, zależy od priorytetów.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Pytanie brzmiało, czy jest to itemek jednokrotnego użycia.
Zanim zaczniecie być tacy cwani, to się wcześniej zastanówcie =D> =D>

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Dzika Owca pisze:O co chodzi dokładnie z płaszczem półcienia dla asasyna?
W fazie ruchu może wykonać ruch lotu czyli 20" co może być szarżą, ale czy jest to jednorazowe użycie czy za każdym razem moge go używać?
Pozdrawiam
Płaszcz daje 10 cali lotu lub 20 calli marszu-latającego, nic nie możesz zaczepić to jest tylko ruch nic więcej, 7edycja minęła!.
:(
Pytanie brzmiało, czy jest to itemek jednokrotnego użycia.
Zanim zaczniecie być tacy cwani, to się wcześniej zastanówcie
No i przecie powiedzieliśmy ze nie jest to jednorazowy item przytaczając zasadę działania "bound spelli" :P

Dreef
Falubaz

Czy łączenie Manbane + Rending Stars, może dac dalej Assassinowi siłę 7 na gwiazdkach? Bo tekst erraty jest dla mnie niezrozumiały :
In combining Manbane and Rending Stars, which ability happens first, the +1 strength from stars or the rising of the basic strength to +1 above the target oughness?
the player whose turn is taking place chooses
Obrazek

Awatar użytkownika
MichalW
Wałkarz

Post autor: MichalW »

Nie mam jeszcze podręcznika do 8mej edycji wiec zadaje pytanie, czy kusze de maja wolley fire?.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

MichalW pisze:Nie mam jeszcze podręcznika do 8mej edycji wiec zadaje pytanie, czy kusze de maja wolley fire?.
Nie, tylko łuki to mają.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Dreef pisze:Czy łączenie Manbane + Rending Stars, może dac dalej Assassinowi siłę 7 na gwiazdkach? Bo tekst erraty jest dla mnie niezrozumiały :
In combining Manbane and Rending Stars, which ability happens first, the +1 strength from stars or the rising of the basic strength to +1 above the target oughness?
the player whose turn is taking place chooses
o tym w jakiej kolejności działa manbane i rending stars decyduje gracz którego to tura - czyli krótko mówiąc w Twojej tak w przeciwnika nie - jak dla mnie to najlepszy FAQ jaki do tej pory GW wypuściło - w sumie to każde pytanie o zasady można tak rozwiązać - ten ma racje czyja tura :lol2: :shock:

miłego,
Ż.

Dreef
Falubaz

Czyli : w mojej turze Assassina może miec s7 :) (Wtedy manbane dziala jako pierwszy i dodaje do siły +1 z gwiazdek)
a co do tury przeciwnika, to wtedy przeciez assassin nie moze używac gwiazdek więc działa tak naprawdę tylko manbane ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Dreef pisze:Czyli : w mojej turze Assassina może miec s7 :) (Wtedy manbane dziala jako pierwszy i dodaje do siły +1 z gwiazdek)
a co do tury przeciwnika, to wtedy przeciez assassin nie moze używac gwiazdek więc działa tak naprawdę tylko manbane ?
Stój i strzelaj :) ?

Familiar ile stopni ma widoczności jak stoi na ziemi ? 360*?
oraz ile jak wejdzie do domku ?

Dreef
Falubaz

A.. o tym nie pomyslalem :) to chyba jedyna mozliwosc right? :)
To powiedzcie mi jeszcze 1: zalozmy ze robie sas i przeciwnik wybiera.. co on moze wybrac? ze bede mial po prostu +1 S albo o 1 wieksza S niz jego T?
Obrazek

Zablokowany