Czarodzieje Mrocznych Elfów oprócz wylosowanych czarów znają czar Potęga Mroku - za polskim ABRemx pisze:Power of Darkness- czar ten znany jest dopiero jak się wybierze Lore Dark Magic ? czy zna się to zawsze ?
Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Naucz sie czytac a kodexy to moze nie bedziesz walil takich gaf i inni nie beda Cie walowac.
pzdr.
pzdr.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Czy jak mam Assassina i daje mu Touch of Death (dostaje KB) to ja decyduje w momencie cc czy uderzam z trucizny czy z KB? (tak samo z kociołka, gdy oddział z Assassinem dostaje KB to też wybieram czy trucizna czy KB)?
A i jeszcze jedno : jak ujawniam Assassina załóżmy w oddziale 5 Shadów. To czy ja usuwam jeden model Shade czy przesuwam go do tyłu a na jego miejsce wstawiam Assassina?
A i jeszcze jedno : jak ujawniam Assassina załóżmy w oddziale 5 Shadów. To czy ja usuwam jeden model Shade czy przesuwam go do tyłu a na jego miejsce wstawiam Assassina?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2010, o 22:05 przez Dreef, łącznie zmieniany 1 raz.
Hypnotic miał rację. Nie doczytałem, przepraszam za wprowadzanie w błądhypnotic pisze:Jak ci się raz nie uda, to nie tylko nie możesz próbować rzucić tego czaru ponownie, ale w ogóle nie możesz już czarować tym magiem w danej turze.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
Trucizna i KB działają razem jedno podczas hitów drugie podczsa woundów.
Przesówasz do tyłu.
Przesówasz do tyłu.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
A jak wy-roll-ujesz dublet szóstek to itemek przestaje działać i więcej już nie użyje tego bound spella.Blasz pisze:Jeśli się nie mylę to teraz żeby bound spell wyszedł trzeba rzucić kostką z ogólnej puli PD.Rasti pisze:A jakbym nadal nie wiedział, możesz go wykonywać co turę, bo to bound spell.
Daemons, X-Wing & Black Tea
Płaszcz daje 10 cali lotu lub 20 calli marszu-latającego, nic nie możesz zaczepić to jest tylko ruch nic więcej, 7edycja minęła!.Dzika Owca pisze:O co chodzi dokładnie z płaszczem półcienia dla asasyna?
W fazie ruchu może wykonać ruch lotu czyli 20" co może być szarżą, ale czy jest to jednorazowe użycie czy za każdym razem moge go używać?
Pozdrawiam
No i przecie powiedzieliśmy ze nie jest to jednorazowy item przytaczając zasadę działania "bound spelli"Pytanie brzmiało, czy jest to itemek jednokrotnego użycia.
Zanim zaczniecie być tacy cwani, to się wcześniej zastanówcie
Czy łączenie Manbane + Rending Stars, może dac dalej Assassinowi siłę 7 na gwiazdkach? Bo tekst erraty jest dla mnie niezrozumiały :
In combining Manbane and Rending Stars, which ability happens first, the +1 strength from stars or the rising of the basic strength to +1 above the target oughness?
the player whose turn is taking place chooses
In combining Manbane and Rending Stars, which ability happens first, the +1 strength from stars or the rising of the basic strength to +1 above the target oughness?
o tym w jakiej kolejności działa manbane i rending stars decyduje gracz którego to tura - czyli krótko mówiąc w Twojej tak w przeciwnika nie - jak dla mnie to najlepszy FAQ jaki do tej pory GW wypuściło - w sumie to każde pytanie o zasady można tak rozwiązać - ten ma racje czyja turaDreef pisze:Czy łączenie Manbane + Rending Stars, może dac dalej Assassinowi siłę 7 na gwiazdkach? Bo tekst erraty jest dla mnie niezrozumiały :
miłego,
Ż.
Stój i strzelaj ?Dreef pisze:Czyli : w mojej turze Assassina może miec s7 (Wtedy manbane dziala jako pierwszy i dodaje do siły +1 z gwiazdek)
a co do tury przeciwnika, to wtedy przeciez assassin nie moze używac gwiazdek więc działa tak naprawdę tylko manbane ?
Familiar ile stopni ma widoczności jak stoi na ziemi ? 360*?
oraz ile jak wejdzie do domku ?