do tego jakis bsb'ek, 30 warriorw z dwurakami, 20 thunderersow, 20 longow, 21 hammerersow i pare innych bajerkow

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
No dobra, ale to nie takie fajne. Jak sobie darujesz kowadla, to ci zostana punkty, co by z innymi bohaterami pokombinowac... moze jakis ME, albo slayer lorda czy ze 3 dragon slayerow... konfiguracje sa rozne. Ja zwyczajnie kowadla nie lubie, ale nie rozumie dlaczego dla wiekszosci graczy jest to jedyna opcja... AB jest obszerny i daje sporo mozliwosci. Warto poczytac pokombinowac.papa-smerf pisze:na 2400 też się da bo 25% wychodzi 600 pkt z czego goły kowal + tarcza chyba 319 czy coś kolo tego wiec mamy 280 około na tarczownika chyba ze gdzieś jest napisane że nie można mieć 2 lordów na te punkty
Nie ma takiej opcji IMHO. Anvil to Warmachine - załoga służy jako znaczniki ran (oprócz bonusów jakie daje sam Runelord i jego ewentualny equipment). Jeśli rana zadana z jakiejś snajperki czy czegoś innego będzie piątą raną to wtedy dopiero ściągnę Runelorda.Rakso_The_Slayer pisze:W momencie gdy np runelord spadnie od snajpery.
(co nie czyni ją podatną na dowolne interpretacje zasad odbiegające od jasno opisanych)Rakso_The_Slayer pisze:anvil jest nietypową maszyną ponieważ ma w sobie bohatera.
Mac, czyli jeżeli na str 50 jest tylko przypomnienie, które nie ma zastosowania to rozumiem, że runelorda też gołego wystawiasz? w końcu na stronie 30 nie ma podanej żadnej zbroi. Od strony 50 mamy rozpisaną armie, co modele mają na wyposażeniu, co mogą dokupić. Pod tym względem zapisy z innych miejsc booka są drugorzędne. Dlatego właśnie Strażnicy mają gromril armour i shieldy.Mac pisze:Zapis ze strony 50 podręcznika jest tylko przypomnieniem .
i 4 Thoughnessu?Rakso_The_Slayer pisze:Dlatego właśnie Strażnicy mają gromril armour i shieldy.
Tak, jeśli to jest wypisane w odnośników, WIELKIMI LITERAMI - tak jak każdy bohater i jednostki z core, special i rare. Ten zapisek jest na marginesie i stanowił dokładną kopię statystyk i zasad ze strony 30. Tam też miałeś wypisany ekwipunek i statystyki Anvil Guards, co zostało zmienione. Zapisek ze strony 50 był więc jedynie przypomnieniem.Rakso_The_Slayer pisze:to rozumiem, że runelorda też gołego wystawiasz? w końcu na stronie 30 nie ma podanej żadnej zbroi. Od strony 50 mamy rozpisaną armie, co modele mają na wyposażeniu, co mogą dokupić.
Zgadzam się. Takie same odczucia ma z krasnoludzkim lordem (goły demoniarz naprawdę się sprawdza? Wiem, że dragon slayer, ale daemonslayer hmm w końcu jest lordem i zawsze uważałem, że warto go jednak trochę przypakować)czytam Waszą dyskusję na temat kowadła i co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że najlepszym wyjściem jest demoniarz- goły ( nie ma dyskusji, co do ekwipunku), ma 3 woundy ( nie ma dyskusji, co kiedy zdejmujemy) i biega sam ( nie ma dyskusji na temat strażników).
teraz mogę ich mieć dwóch. z dłuższymi szarżami i strollazem.
życie jest piękne.
tu jest inna sytuacja. Pojawiają się nowe staty w opisie zasad i są one ważniejsze od starego zapisu. To jest normalne. Tylko, że w przypadku ekwipunku nie został on uwzględniony w opisie zasad tak jak przy opisie lorda, thane'a czy runelorda bo bierze się go z innego miejsca. Gdyby mieli być goli byłby zapis: "Equipment: None" lub "Equipment: hand weapon" tak jak przy każdej jednostce lub przynajmniej "Anvil Guards do not have any equipment". Brak takiego zapisu świadczy o tym, że ważny jest zapis z armylista.Mac pisze:
i 4 Thoughnessu?
tylko, że ja nie pisałem o zasadach a o ekwipunku. Ekwipunek bierzemy z armylista a nie z opisu zasad. Bo jesli z opisu zasad to runelord jest goły.I nie powiedziałbym, żeby zapisy wyjaśniające działanie zasad np. slayer axes, bodyguard, striking runes były drugorzędne. Gdybyś nie znał tych zasad wystawiałbyś slayerów, hammererów czy kowadło?
Zapisek ze strony 50 był więc jedynie przypomnieniem.
sam sobie przeczysz w tym momencie. Bo raz piszesz, że to jest nieistotne, istotny jest zapis ze str 30, a raz że żaden zapis nie jest drugorzędny. Trzeba się zdecydować na cośŻaden zapis nie jest drugorzędny w AB.
Postaram się to przedstawić w sposób obiektywny:Kraggo pisze:Jako że najgorętsze dysputy toczyliście, gdy akurat byłem na wakacjach, chciałbym się dowiedzieć - CO DOKŁADNIE zmieniło się w 8 edycji jeśli chodzi o kowadłoCzy jakaś runa wypadła? Jaki save (wiem tyle, że najlepszy...)?