Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
quidamcorvus pisze:Bo łatwiej jeść bez hełmu na głowie.nindza77 pisze:A czemu oni mają hełmy przy bagażach zamiast na pyskach?
IMO wygląda to dobrze i ciekawie.nindza77 pisze:Dość dziwnie to wygląda i wcale niefajnie
Tego słowa nie ma w orczym słowniku.nindza77 pisze:I jest przede wszystkim ostro niepraktyczne
Nawet orkowie nie są na tyle tępi żeby iść się bić bez czegoś na łbie Ale to tylko moje widzimisię, że ja bym chciał żeby każdy ork był jak najlepiej dozbrojony^ I tak mi się podobają...
tylko te hełmy..
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Thx
Rydwan, czterech orków na dzikach, sztandarowy i muzyk, fanatyk i jeszcze kilku stronnikówRakso_The_Slayer pisze:Coś jeszcze do bandy będzie czy wreszcie podstawki?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
tedzio, da się, tylko trzeba uważać.
quidamcorvus - no to powodzenia. Czekam z niecierpliwością na skończoną band bo czuje że będzie w pyte
quidamcorvus - no to powodzenia. Czekam z niecierpliwością na skończoną band bo czuje że będzie w pyte
Ostatnio zmieniony 20 lip 2010, o 23:25 przez Rakso_The_Slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Można pomalować piasek przed przyklejeniem go na podstawki. Wystarczy rozpuścić trochę farby plakatowej w pojemniku i z wodą i zasypać to piachem (proporcje zależnie od intensywności koloru jaki chcemy osiągnąć) a następnie mieszać do kilkanaście godzin, aż do wyschnięcia. Po tym zwykle trzeba rozgnieść kilka zbrylonych kawałków piasku i już mamy gotową posypkę. Zwykle barwię piasek na zielono, brązowo i czarno. Metoda bardzo wydajna, bo taka posypka starczy na wiele figurek.tedzio pisze:ej, ale jak malowac piasek na podstawkach, mając pomalowane modele? da się to zrobić nie brudząc reszty?
Bardzo fajne orki, jak juz kiedys pisałem w tym temacie genialny odcień skóry. Czerwone elementy mi jakoś nie leżą nie, że technicznie po prostu jakoś mi nie pasują. Co do szachownicy jest bardzo ok i nie krzywdź jej żadnymi washami itp. Czekam na resztę bandy no i na podstawki
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Orczy stronnicy wyposażeni w "artefakty":
I tradycyjnie, zdjęcie dotychczas pomalowanych modeli:
I tradycyjnie, zdjęcie dotychczas pomalowanych modeli:
1. głowa chyba-tyranida od spodu nienaturalnie okrągła i gładka, nie wygląda to dobrze
2. tarcza bretońska świetnie współgra z orkami, mega pomysł
3. co to za miecz na plecach pana z prawej? z jakiego setu?
4. podstawki do mnie nie przemawiają
2. tarcza bretońska świetnie współgra z orkami, mega pomysł
3. co to za miecz na plecach pana z prawej? z jakiego setu?
4. podstawki do mnie nie przemawiają
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Była na ten temat mowa. Sam się przyczepiłem do podstawek. Założenie jest, że jak pomaluje całą zgraję to wtedy zrobi podstawki
Głowa Tyranida - trzeba podciąć żeby nie było tej kuli do wklejania :/
Głowa Tyranida - trzeba podciąć żeby nie było tej kuli do wklejania :/
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Kurde wrzucisz jeszcze kilka tak zarąbiście zrobionych i pomalowanych orkasów to zamiast malować swoją armię na DMP zacznę sklecać bandę Mordheimową
Najbardziej podoba mi się klimat - wszyscy w bandzie wyglądają, jakby zaraz mieli dać komuś w mordę
No i czerwony "maźnięty" metalikiem zgodnie z radą Bem wygląda o niebo lepiej. Jednak czasem warto Baby słuchać :P:P
Najbardziej podoba mi się klimat - wszyscy w bandzie wyglądają, jakby zaraz mieli dać komuś w mordę
No i czerwony "maźnięty" metalikiem zgodnie z radą Bem wygląda o niebo lepiej. Jednak czasem warto Baby słuchać :P:P
Ostatnio zmieniony 21 lip 2010, o 11:35 przez Yahoo82, łącznie zmieniany 1 raz.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Havelock pisze:1. głowa chyba-tyranida od spodu nienaturalnie okrągła i gładka, nie wygląda to dobrze
Głowa z kolcami to oryginalny bits, GW takie cóś zrobiłoDaw pisze:Głowa Tyranida - trzeba podciąć żeby nie było tej kuli do wklejania :/
Dla ścisłości to tarcza z TK.Havelock pisze:2. tarcza bretońska świetnie współgra z orkami, mega pomysł
Chyba z Wojowników Chaosu.Havelock pisze:3. co to za miecz na plecach pana z prawej? z jakiego setu?
WarheimowąYahoo82 pisze:Kurde wrzucisz jeszcze kilka tak zarąbiście zrobionych i pomalowanych orkasów to zamiast malować swoją armię na DMP zacznę sklecać bandę Mordheimową
No Waaagh!!!Yahoo82 pisze:Najbardziej podoba mi się klimat - wszyscy w bandzie wyglądają, jakby zaraz mieli dać komuś w mordę
Cicho bo nasze Księżniczki jeszcze to usłysząYahoo82 pisze:No i czerwony "maźnięty" metalikiem zgodnie z radą Bem wygląda o niebo lepiej. Jednak czasem warto baby słuchać
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Czy będę używał tego "cyrkla"? Wątpię Ale będzie świetnie wyglądał na półce obok dioramy z kompanią inżynierów z Nuln - jak już ją kiedyś pomaluję i napiszę do niej zasadybem pisze:Na serio będziesz tego używać? Bo mi by się znudziło po dwóch bitwach
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Kolejny update.
Fanatyk:
Orki, które miały spełniać rolę filera w regimencie w końcu doczekały się pomalowania:
Ponieważ w Warheim wiele jest możliwe, być może kiedyś uda mi się wystawić do gry taki model :
Zdjęcie rodzinne:
Fanatyk:
Orki, które miały spełniać rolę filera w regimencie w końcu doczekały się pomalowania:
Ponieważ w Warheim wiele jest możliwe, być może kiedyś uda mi się wystawić do gry taki model :
Zdjęcie rodzinne: