Ogry-2500
4 Byki -166
Druga broń, Muzyk
6 Byki -244
Druga broń, Muzyk
44 Gnoblarów-88
44 Gnoblarów-88
8 Traperów-48
3x Złomiarka-495
4 Ludożercy-360
Katany, Ciężka zbroja
2x Pożeracze-150
Pięściarz-188
BSB
Gnoblar-Uwaga
Runa trzewi ( przekierowanie na 2+, wrogiego czaru na zaprzyjaźniony oddział)
Wielka broń
Pięściarz- 187
Wielka broń
Ciężka zbroja
Wielka Czaszka( czary skierowane na odział miscastują na dubletach 2,3,6)
Ironcouse Icon
Dragon bane Gem
Rzeźnik-180
Serce Piekieł ( w danej turze przeciwnik miscastuje na każdym dublecie)
Tyran-306
Generał
Ciężka zbroja
Gnoblar-maskotka
Enchanted Shield
Potion of Strenth
Sword of Swift Slaying
Talizman of Preserwation
2500/2500
Założenia są następujące; wszyscy bohaterowie idą do ludożerców i tworzą tam 1 rankę. Dzięki przedmiotom przeciwnik raczej nie będzie czarował w ten odział. Bolą słoneczko, pitka ale one bolą prawie wszystkich. W walce cała pierwsza ranka ma T5 , jako, że to bohaterowie ataki trzeba będzie deklarować w konkretny model więc tak szybko nie padną. Dzięki ilości i sile ataków są w stanie zmielić mniejszy odział piechoty. Tak naprawdę boję się maszyny, ale na nie nie ma rady w tej armii, jakoś kontrą są pożeracze może a nuż się wykopią w odpowiedniej chwili.
Czekam na uwagi i sugestie.
Ogry 2500 8ed.
- Król Goblinów
- Wodzirej
podejście jest dość.. ciekawe. ciągle nie mogę uwierzyć jak na te punkty jest tak mało modeli tak naprawdę to ( i to duze IMHO) zazwyczaj przeciwnik zje wszystko poza tym oddzialem z bohatermi ( btw. 8 w szeregu? łatwo cię poblokuje..) a i tak nie jestem pewien czy ten oddział wytrzyma abomkę / hydrę .. zagraj i powiedz jak ci poszło
z moich przemyśleń - stubborn na Tyrancie i Maw seeker, bezwzględnie- dodatkowo sword of swift slaying - jezeli daje tylko ASF ( bo nie pamiętam ) to masz generała z 5 siły - zaczyna mieć problem z niektórą lepszą piechotą , a co dopiero z herosami ..hm..( wiem ze jest Potion , ale tylko na 1 turę..)
pzdr.KG
z moich przemyśleń - stubborn na Tyrancie i Maw seeker, bezwzględnie- dodatkowo sword of swift slaying - jezeli daje tylko ASF ( bo nie pamiętam ) to masz generała z 5 siły - zaczyna mieć problem z niektórą lepszą piechotą , a co dopiero z herosami ..hm..( wiem ze jest Potion , ale tylko na 1 turę..)
pzdr.KG
Jako, że się znamy Kamilu pozwolę sobie skomentować
Nie masz magii, ale w porównaniu z tym co nam oferuje nowa edycja magia ogrow wypada bardzo blado, wiec sie nie dziwie.
Ale dziwie sie czemu nie dajesz strzelb maneaterom, sa w tylnym szeregu co prawda, ale strzelac mogą. Masz wtedy mniejsza I (tak, wiem teraz to dużo) i WS ale Ap pozostaje. No i masz stand and shoot reaction. Obecnie kiedy szarza jest bardzo losowa, stand and shoot moze pomóc, zwlaszcza ze to brace of handguns wiec ma zasade quick to fire.
Nie wierzysz juz w olowiomiotaczy?
Chetnie bym sie zmierzyl DE z tym, rozpiske podalem na forum, mozesz looknac- w czwartek niestety nie będę
Nie masz magii, ale w porównaniu z tym co nam oferuje nowa edycja magia ogrow wypada bardzo blado, wiec sie nie dziwie.
Ale dziwie sie czemu nie dajesz strzelb maneaterom, sa w tylnym szeregu co prawda, ale strzelac mogą. Masz wtedy mniejsza I (tak, wiem teraz to dużo) i WS ale Ap pozostaje. No i masz stand and shoot reaction. Obecnie kiedy szarza jest bardzo losowa, stand and shoot moze pomóc, zwlaszcza ze to brace of handguns wiec ma zasade quick to fire.
Nie wierzysz juz w olowiomiotaczy?
Chetnie bym sie zmierzyl DE z tym, rozpiske podalem na forum, mozesz looknac- w czwartek niestety nie będę
Ironi obecnie nie są dla mnie priorytetem. Bule pozwalają mi wziąć więcej gnoblarów, a te z kolei potrzebne mi są do złomiar.MAĆKO pisze:A gdzie są Iron'i?
Planuje wystawiać ich w 2 szeregach z przodu wystawiam bohaterów z tyłu Ludożerców. Głupota na tyranie nawet z przerzutem to IMO zbędne ryzyko jako że i tak jest nieźle zabezpieczony. Stubborn mam od oddziału. W przypadku walki z abominacja hydrą to wypłacam 18 ataków z WS5 S5 oraz 4 ataki z S7 więc powinienem raczej sobie poradzić. Piechoty się nie boję 29 ataków z siła 5-7 ap, +stomp+ ewentualne impakty.Król Goblinów pisze:podejście jest dość.. ciekawe. ciągle nie mogę uwierzyć jak na te punkty jest tak mało modeli tak naprawdę to ( i to duze IMHO) zazwyczaj przeciwnik zje wszystko poza tym oddzialem z bohatermi ( btw. 8 w szeregu? łatwo cię poblokuje..) a i tak nie jestem pewien czy ten oddział wytrzyma abomkę / hydrę .. zagraj i powiedz jak ci poszło
pzdr.KG
Jak słusznie zauważyłeś wszystkie wydane punkty na magie ogrów to teraz strata punktówCrane pisze:Nie masz magii, ale w porównaniu z tym co nam oferuje nowa edycja magia ogrow wypada bardzo blado, wiec sie nie dziwie.
Chce wypróbować katany jednak 5WS i I4 kusi i to bardzo.Crane pisze:Ale dziwie sie czemu nie dajesz strzelb maneaterom, sa w tylnym szeregu co prawda, ale strzelac mogą. Masz wtedy mniejsza I (tak, wiem teraz to dużo) i WS ale Ap pozostaje. No i masz stand and shoot reaction. Obecnie kiedy szarza jest bardzo losowa, stand and shoot moze pomóc, zwlaszcza ze to brace of handguns wiec ma zasade quick to fire
Na razie zwątpiłem pewnie przerobię ich na bulliCrane pisze:Nie wierzysz juz w olowiomiotaczy?
- Król Goblinów
- Wodzirej
ha, teoria wybroniona zapomniałem ze meneaterzy stubborna mają- jeszcze tylko moja mała dygresja - ten ogrzy deahstar nie ma muzyka ( czyli brak wszystkich fikuśnych reformów ).. a tak to rozpa spoko. jedyne co cię boli to multum lekkiego strzelania, ale się tego nie uniknie.
Ironi są słabiej opłacalni teraz. Bullom można dac +1 albo +2 do S i maja AP1 więc w zupełności wystarczy.
Dla mneir ozpiska spoko tylko nie wiem cyz możemy na ogrowych herosach shieldy. Nie mogliśmy w 7 ed to nie wiem czy możemy teraz. Ogólnie mi się rozpiska podoba, choć ja osobiście ciągle mam mieszane uczucia co do ludojadów i nie wiem czy coś poza gorgerami wystawię na rare.. Wole mieć jednak więcej modeli.
Dla mneir ozpiska spoko tylko nie wiem cyz możemy na ogrowych herosach shieldy. Nie mogliśmy w 7 ed to nie wiem czy możemy teraz. Ogólnie mi się rozpiska podoba, choć ja osobiście ciągle mam mieszane uczucia co do ludojadów i nie wiem czy coś poza gorgerami wystawię na rare.. Wole mieć jednak więcej modeli.
Co do magii to się nie zgodzę - zawsze jej używałem i rzadko mnie zawodziła. Dlaczego nagle miałaby nie działać?
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5