Myślałem o great swordach
Moderator: #helion#
 Niestety były to małe klocki więc stosunkowo ciężko dużo zdjąć.
 Niestety były to małe klocki więc stosunkowo ciężko dużo zdjąć. Te 2-3 dodatkowe kostki to jeden czar który musiałbym wpuścić co oznacza, że gwałciłby mnie w fazie magii pomimo posiadania lektora.
 Te 2-3 dodatkowe kostki to jeden czar który musiałbym wpuścić co oznacza, że gwałciłby mnie w fazie magii pomimo posiadania lektora.  A miałem puścić +4 do T na kawalerzystów... Dalsze rzuty w walce wręcz- 9 ataków od kwalerii z młotami trafia na 4+. Nikt nie trafił.... Przegrana walka, Stubborn na 9, nie zdany.... Dziękujemy, w piatej turze- bitwa oddana
 A miałem puścić +4 do T na kawalerzystów... Dalsze rzuty w walce wręcz- 9 ataków od kwalerii z młotami trafia na 4+. Nikt nie trafił.... Przegrana walka, Stubborn na 9, nie zdany.... Dziękujemy, w piatej turze- bitwa oddana   
  Słabe to, schodzi od byle pierdnięcia- ja ich widzę jedynie jako detki. Ewentualnie naprawdę duży kloc jako żywy swarm. Flagusie śa za to za drogie jak na swoje możliwości.
 Słabe to, schodzi od byle pierdnięcia- ja ich widzę jedynie jako detki. Ewentualnie naprawdę duży kloc jako żywy swarm. Flagusie śa za to za drogie jak na swoje możliwości.  W dowoalnej konfiguracji ale chyba 2 działa / 2 mortary i Hellstorm mogą wystarczyć. Jednak trzeba uważać na panikę którą wzbudzają..
 W dowoalnej konfiguracji ale chyba 2 działa / 2 mortary i Hellstorm mogą wystarczyć. Jednak trzeba uważać na panikę którą wzbudzają..
Walisz normalnie, ale tylko w przypadku hita znosi o tyle celi ile na alyleryjce - BS obsługi w kierunku wyznaczonym małą strzałką na hicie. Nie odejmujesz zawsze BS'a od dystansów- to byłoby lepsze od normalnego strzałuGrand Admiral Thrawn pisze:Wybierając indirect można sobie BS odjąć od tego co na artyleryjce wyjdzie.
 Też w ten sposób waliłem. Kawaleria może przysłonić maszynę, zebezpieczając ją przed ostrzałem i walimy Indirectem
 Też w ten sposób waliłem. Kawaleria może przysłonić maszynę, zebezpieczając ją przed ostrzałem i walimy Indirectem  

Huntsmani mogą być nieźli na nowych zasadach rozstawienia i skirmish, myślałem nad wypróbowaniem ich
  Huntsmani mogą być nieźli na nowych zasadach rozstawienia i skirmish, myślałem nad wypróbowaniem ich więc +1 do LD jest na kawie z tego tytułu
 więc +1 do LD jest na kawie z tego tytułu

Oczywiście, że maszyny to oddziały.#helion# pisze:hehe, niezbyt legalne, musisz mieć 3 oddziały, a z tego co wiem maszyny to nie oddział
Raczej 15tu (z tego 9ciu herosów + marksmanKarli pisze:I strzela tylko 10ciu czy też może twoja forteca będzie drapaczem chmur z 26 piętrami ?
 ) - standardowy watchtower ma 3 piętra.
 ) - standardowy watchtower ma 3 piętra.