Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Mistrzostwa Świata - RPA 2010

Post autor: Nijlor »

Akurat dobrze, Forlan b. mi się podobał, piłkarz kompletny....

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Wybaczcie, ale wszyscy ci, ktorzy uwazaja, ze holandia zasluzyla na tytul, niech sie pukna w leb :) Hiszpania miala w tym meczu z 7-8 setek. Holandia 2. W calym turnieju, przynajmniej polowe bramek, holandia zawdziecza albo fartownym rikoszetom z dystansu (sneider 3 gole), albo bledom przeciwnikow (brazylia). Imho nie grala wcale wybitnie. Bronila sie non stop, miala kupe szczescia, dobrych sneidera+robbena z przodu i kuyta, ktory wiecej robil w obronie, latajac dziury na lewym skrzydle, niz w ataku. O Van Persim szkoda nawet gadac. Zerowiec. Nie powinni w ogole przejsc Brazylii, a ze ww pokpili sprawe i zlekcewazyli przeciwnika po 1 bramce... no coz... Byli skuteczni, trzeba im to oddac. Urugwaj/Niemcy grali najlepsza pile.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Rince , z twoim rozumowaniem to i Inter grał tragicznie i wszystkie defensywne drużyny. Holendrzy bronili się bo taka była ich taktyka, otwarte granie z Hiszpanią to jest samobójstwo bo prędzej czy później ktoś gola strzeli a żeby to zrobić trzeba w pole wejść. A holendrzy starali się do tego nie dopuszczać.
W takim razie to i krasnoludy są be i paskudnie grają bo też się bronią (chciałbym full offens. zobaczyć w ich wykonaniu :D ).
Można grac ładnie a można grać taktycznie i stawiać na obronę.

Fartowne rykoszet, wiesz największy fart to miał Villa kiedy na pustą bramkę strzelał, bramkarz wtedy co wybiegł mógł równie dobrze posłać piłkę na aut. Niestety piłka poleciała w kierunku Davida.

Footbal to taktyka + zgranie + zawodnicy + szczęście.
Szkoda gadać to o Robbenie który 2x 100 nie wykorzystał, szkoda też gadac o Inieście i o Torresie. Ale to mój punkt widzenia.

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Przed Mundialem liczyłem na trzy zespoły- Hiszpanów, Holendrów i Nigeryjczyków. Dwa z nich były w finale więc jest dobrze :wink:

Co do gry samej Holandii to zgadzam się z Rincem. Holandia w tym turnieju grała średnio, wszystkie bramki były bardzo wymęczone często strzelone fartem, czułem, że zespół liczy głownie na indywidualne akcje Robbena który jest teraz w formie. Zaprezentowali dużo gorszą grę niż dwa lata temu i to wcale nie założenia taktyczne tak jak mówisz Ingen. Oni zwyczajnie słabo radzili sobie z przodu.
Obrazek

Ingen175
Kradziej

Z tym się zgodzę, zwłaszcza na początku. Brakowało im polotu - niemniej taktycznie grali perfekcyjnie.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Przemianowałem trochę temat :D aby aktualny na dłużej był ;D

Ogólnie pytanie do ludków z Wielkopolski . Panowie gdzie ta wielka DUMA WIELKOPOLSKI ? Bo dziś to fuksem awans wywalczony. Z taką piłką to na Sparcie przygoda z LM się zakończy.

Ingen175
Kradziej

To była kompromitacja, ale czego się spodziewać po naszej piłce.
Ja już dawno zrobiłem co trzeba i propaguję aktywnie stronkę koniecpzpn.pl

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

fajnie było przyjść po pracy zobaczyć same karne
oglądanie jedenastu kolejek karniaków to rzadkość
ostatnia była najciekawsza
w piłkarskim świecie
każdy ma swój INTER :wink: do pokonania

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

To był INTER na skalę naszych możliwości :roll: .....

Ingen175
Kradziej

nawet w tv się z nich śmieją, teraz w polsacie właśnie mówią.
A nasza liga to dno : http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Chociaż wg. Engela jest coraz lepiej, ehh jemu to bym dał po gębie, za moją kasę takie bzdury opowiadać.

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

sport.pl pisze:Wyżej od polskiej ligi oceniono rozgrywki w takich krajach jak Syria, Wietnam, Cypr, Gruzja, Libia czy Botswana.
:shock: Wiedziełem, że mamy marną ligę ale, że aż tak :|
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

jedyna szansa dla polskiego footballu to rozjebanie pzpn (tfu !) tak jak to zrobiono w Rosji o ile dobrze pamiętam ;)

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Manfred pisze:jedyna szansa dla polskiego footballu to rozjebanie pzpn (tfu !) tak jak to zrobiono w Rosji o ile dobrze pamiętam ;)
Manfred, wszyscy to wiedzą. :wink:
Problem w tym, że jełopy założyły stronę koniecpzpn zamiast działać. :wink:
W Rosji było działanie, u nas głównie pieniactwo. :(
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Ingen175
Kradziej

Tu nie chodzi o to co chcemy ale co możemy, rosji nikt nie podskoczy - jak Miedwiediew wykopał trenerów po igrzyskach to nikt nie protestował. Jak u nas do pzpn wprowadzono kuratora to zaraz była wojna, a plecy prezesa pzpn krył Platini.
Nikt ich nie ruszy (dopiero śmierć ma taką siłę) bo wykluczenie nas z rozgrywek europejskich to straty dla wszystkich - zaczynając od piwa a kończąc na telewizji. A i kibice by się nie cieszyli ,że nie mają co oglądać (jak by mieli, ale są ekstra fani którzy dali by się pokroić za swój klub).
Ja dlatego załatwiłem sobie możliwość oglądania Bundesligi, Eredivise , Serie A (włosi średnio grają, ale pośmiać się można z ich nurków i De Rossich) no i Copa America.
Naprawdę szkoda kasy na ekstrklasę i rozgrywki naszych jełopów, na Smudę co przepuszcza tego gościa z Francji, na Engela który ma czelność komentować błędy Morinio.
Naprawdę na tych ludzi szkoda czasu, kasy i nerwów.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Ingen175 pisze:Tu nie chodzi o to co chcemy ale co możemy
Ku...wa, ja pi...olę. #-o
Jasne, że możemy. Ale ch...ja robimy. Głównie pi...dolimy w internecie.
Nie tędy droga.

Ale, co ja tam wiem.
GrimgorIronhide pisze:

Ingen175
Kradziej

No to przejdź do czynów ? Masz możliwości ? Kasę ?
Co zrobisz ?
Zdemolujesz siedzibę pzpn ?
By ruszyć pzpn trzeba władzy, a tej jak mi się zdaje nie masz? No chyba ,że rozmawiam z kimś z rządu.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

#-o
Albo dorośnij, albo wytrzeźwiej.
:wink:

Nie chce mi się walić w klawiaturę po próżnicy.
GrimgorIronhide pisze:

Ingen175
Kradziej

Jedno i drugie jest spełnione, nie piłem nic i mam 18 lat.
Nie rozumiem co chcesz zrobić ? Jaki masz pomysł. Może za mało domyślny jestem ale weź mi to wytłumacz.

Edit: WoW, 5:0 - po 70 minucie to się aż panowie komentatorzy ze zdziwienia mylili w wyniku. Się chłopaki nastrzelali, no ale tego mi po wczorajszej żałosnej grze lecha brakowało.

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

dorośnij
mam 18 lat.
a co ma jedno do drugiego?
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

no widzę że w tym temacie taki sam burdel jak w pzpn :> może bardziej konstruktywnie panowie bo się nie chce czytać

ODPOWIEDZ