Prawo a miejsce do grania

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Prawo a miejsce do grania

Post autor: Deliberitus886 »

Chciałbym poruszyć pewien bardzo denerwujący fakt a mianowicie przenoszenie chorych zachowani ze stołu w postaci niema w zasadach nie jest zabronione czyli dozwolone.

Podam na to przykład w centrum handlowym w którym pracuje ,jest poziom z samymi barami szybkiej obsługi ,jak są bary to są stoliki .
Wszyscy cywilizowani ludzie wjedzą że służą do jedzenia ,ale nie tylko służą według niektórych też do grania.

Przychodzi taki delikwent zamówi coś albo i nie ,siedzi 6 godzin albo i dłużej gra a w tym czasie.
Klientów przybywa i dochodzi do sytuacji w której ludzie kupujący jedzenie jedzą na podłodze a mogli by jeść normalnie na miejscu do tego przeznaczonym.
Cały szkopuł w tym że w regulaminie centrum niema wyszczególnionej funkcji takiego stolika a więc skoro nie zabronione to dozwolone , przez zachowanie kilku grup bo jest ich parę ludzie zaczynają krytycznie a wręcz wrogo podchodzić do tematu rpg i to mnie boli najbardziej .
Po prostu debile <bo jak ich inaczej nazwać> nie wjedzą jak się zachować, może nie potrafią się żyć z ludzmii na jednej planecie nie wjem .
Bo niekoniecznie jeżeli coś nie jest zabronione to jest dozwolone obyczaje jakieś obowiązują .

Chciałbym abyście wypowiedzieli się na ten temat czy tak naprawdę warto sprawiać uciążliwość innym ludziom swoim zachowaniem bo coś mogę gdzieś , i tym samym wystawiać negatywną opinię całej grupie rogowców .
No i gdzie powinno się grać w gry rpg.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2010, o 02:13 przez Deliberitus886, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę Wszystko

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Generalnie to tacy ludzie gupi są, bo w rpg najklimatyczniej i najsympatyczniej gra się w plenerze ;) szczególnie, że nie trzeba koścmi rzucać, ani figurek przesuwać, co daje większe pole do popisu, bo można nawet rozbić się gdzieś na łączce :)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Proponuje:
- przeczytac swojego posta
- poszukac slownika
- zainstalowac firefoxa
- sprobowac ponownie napisac to co pisales, tym razem w jakiejs czytelnej formie.

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Ale o co chodzi o zbyt zwarty tekst czy tekst jest nie czytelny
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Chodzi o to, że może nie potrafisz żyć z ludźmi na jednej planecie :roll:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Deliberitus886 pisze:Ale o co chodzi o zbyt zwarty tekst czy tekst jest nie czytelny
3 słowa pani od polskiego:
interpunkcja,
ortografia,
gramatyka

Np. powyższe zdanie.
Ale o co chodzi? O zbyt zwarty tekst, czy może o to, że jest on nieczytelny?

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Jak żyję, pierwszy raz widzę, żeby ktoś zrobił błędy w słowach "wiem" czy "wiedzą". :lol2:

Co do tematu: po co nas o tym informujesz? Mamy się zebrać forumowo i natłuc "erpegowców"? Jak masz z nimi problem, przeszkadzają Ci w codziennej wegeta... znaczy egzystencji, sam z nimi pogadaj.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

sorka za off-top ale
Zaklinacz Kostek pisze:po co nas o tym informujesz? Mamy się zebrać forumowo i natłuc "erpegowców"?
prawie sie poplakalem ze smiechu przy tym tekstcie bo sobie wyobrazilem, opisana przez ciebie sytuacje. :)

EOT
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Ja tam bardzo często grałem w takich miejscach w karty czy inne gry i szczerze mówiąc mam to głęboko, ze ktoś nie może sobie usiąść, bo mu zajmuję miejsce. W takich miejscach jest bardzo przyjemnie, można coś zjeść, czy wypić podczas gry. I nie wiem dlaczego miałbym się czuć klientem takiego lokalu na mniejszych prawach niż inni.
Jeśli uważasz, że w knajpach można tylko jeść i odwrotnie, to powinieneś postulować za krzesłem elektrycznym dla rozmawiających i czytających gazety w takich miejscach. I spalić wszystkie McDrive. [-X

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Proszę państwa widać wyraźnie że można do was mówić a jeżeli nie jest to słowo napisane w jakimś kodeksie to do was nie dociera .
Przywjązanie do zasad nawet ortografii jest dla was najważniejszą rzeczą w życiu .
Pamiętajcie że większość punktów usługowych znajduje się na terenie prywatnym a ,właściciel ma prawo do decydowania o swojej własności wszelkiego rodzaju regulaminy to forma luźnej umowy i jeżeli ktoś działa na szkodę właściciela zmniejsza zyski po przez swoje działania albo świadomie działa na szkodę klientów to może liczyć na szybką zmianę regulaminu . [-X

a propo ortografii forum jest od pisania prawda a nie jest nigdzie napisane że trzeba pisać poprawnie jeżeli nie będę trolował czyli tworzył niepotrzebnych postów to mogę pisać , a nigdzie niema stwierdzenia w prawie czy gdzie kolejek że mam pisać poprawnie , skoro was to denerwuje a nie jest zabronione to można to robić , coś co nie jest zabronione jest dozwolone , tyle miłe uczucie teraz poczułem , jakby ludzie jedli przeze mnie na podłodze :mrgreen: .
[quote ] gerald_tarrant Jeśli uważasz, że w knajpach można tylko jeść i odwrotnie, to powinieneś postulować za krzesłem elektrycznym dla rozmawiających i czytających gazety w takich miejscach. I spalić wszystkie McDrive.[/quote]
ale oni poczytają 15 minut i idą a nie siedzą cały dzieni niewjadomo po co
Widzę Wszystko

nindza77
Wodzirej

Ekhm. Przydałby się nakaz przestrzegania zasad ortografii czasem ;)

Powiedz mi ile razy widziałeś w takim miejscu ludzi grających w rpg? Bo ja nigdy, a dość często zdarza mi się w takich miejscach bywać. Są lepsze miejsca do grania i ludzie o tym doskonale wiedzą. Jeśli jednak występują i takie osobniki, to są jednostki. Zluzuj :)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Przede wszystkim po co taki temat? Po pierwsze to są sporadyczne przypadki, po drugie kawiarnie itp. to miejsca publiczne, więc każdy może tam wejść i sobie siedzieć, bo mu się tak podoba, byle nie zakłócał porządku.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Jednostka to nie 5 osób prawie co dzień na 3 stolikach na 12 osób . oni nie chcieli zluzować jak się do nich po ludzku mówiło , to teraz mają .
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

ja grałem w Macu w MTG :D

nindza77
Wodzirej

Oczywiście ze jest to jednostka. To nie jest powszechne zjawisko, więc należy uznać że jest jednostkowe ;)

A tak naprawdę to oni bardziej tym sobie szkodzą niż innym.

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

powjem tak sam gram i przeciwko graniu w mjejscu takim jak mac czy coś nic nie mam ale jak ktoś robi tak że swoim zachowanie innym przeszkadza to wybaczcie ale jeżlei raz się mówi zobacz co ty wyrabjasz a on do ciejes spjerdalaj moge , drugi trzeci to coś z tym zrobić trzeba bo poco ja mam z kąś wywalony przez kogoś kogo nieznam za coś czego nie zrobiłem , bo robję żeczy które ktoś zrobił ,czym kogoś zdenerwował a on teraz się wyżywa na tych co mu nic nie zrobili .
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Kurna człowieku, wszystkie inne posty piszesz po polsku, czemu w tym temacie nie dajesz rady?

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Don_Silvarro bo możecie spróbować mnie nakłonić ale niemożecie mnie zmuści , tak samo jak z tamtymi
Widzę Wszystko

Awatar użytkownika
Guter
Mudżahedin

Post autor: Guter »

To jest żałosne. Ile masz lat, że nie potrafisz napisać poprawnie: POWIEM, MIEJSCU, WYRABIASZ, CIEBIE, SPIERDALAJ, ROBIĘ, i wiele innych...

Bo podstawówkę, to chyba skończyłeś?

Ogarnij się bo oczy bolą.

Awatar użytkownika
Deliberitus886
Mudżahedin

Guter ja potrafje ale nie musze czujesz baze a tobje para z uszu leci a oczy bolą amnie nie .
natomjas jeżeli zamjeżasz wypowjadać się na temat odbjegający od dyskuji i jej celu to nie troluj to jest zabronione .
także na temat proszę zamjast o ortografii . tak <temat błędów ortograficznych był kilka postów temu , temat zamnikęty>
Widzę Wszystko

ODPOWIEDZ