No niby masz rację.grab pisze:a powiedz mi jak oni badaja orginalnosc GSu?
Armia zjednoczonego Cesarstwa 01.04 - Pistoliers
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Armia zjednoczonego Cesarstwa 11.07 Ołtarz WIP
Ołtarz ciąg dalszy.
Woźnica
Jak to zwykle bywa na zdjęciach widzi się rzeczy, które są do poprawy. Tutaj paskudny mould line i w pewnych miejscach szata.

Gryf i podest
GS dookoła drutu jako szyja. Następnym krokiem będą pióra. Podest sklejony i wygładzony GS'em

Volkmar
Dokończyłem pas i szatę z przodu, a także pelerynę. To coś przy wąsach to paproch. Tutaj też muszę wygładzić niektóre rzeczy.

Woźnica
Jak to zwykle bywa na zdjęciach widzi się rzeczy, które są do poprawy. Tutaj paskudny mould line i w pewnych miejscach szata.

Gryf i podest
GS dookoła drutu jako szyja. Następnym krokiem będą pióra. Podest sklejony i wygładzony GS'em

Volkmar
Dokończyłem pas i szatę z przodu, a także pelerynę. To coś przy wąsach to paproch. Tutaj też muszę wygładzić niektóre rzeczy.

To porównaj sobie z tym co chciałem zrobić na początkubem pisze:Mam nadzieję, że będziesz jeszcze coś robić z tą szyjąWydaje mi się też być za krótka.

Kolejny update.
Gryf
Nowy dziób i język. Futerko zakrywające szczelinę. Załatane skrzydła.

Ołtarz
Załatane nadkola oraz złączenie plasticardu z plastikiem

Gryf
Nowy dziób i język. Futerko zakrywające szczelinę. Załatane skrzydła.

Ołtarz
Załatane nadkola oraz złączenie plasticardu z plastikiem

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Faza konstrukcyjna dobiega końca.
Gryf
Pióra rzeźbione tak aby pasowały do skrzydeł. Może nie wyglądają najlepiej, ale i tak są lepsze niż te na plastikowym gryfie z podstawki do 8 edycji.

Volkmar

Woźnica

Ołtarz
4 podstawki 25x25 mm. Na razie nic nie jest sklejone.

Czy ma ktoś pomysł na Horn of Sigismund?

Gryf
Pióra rzeźbione tak aby pasowały do skrzydeł. Może nie wyglądają najlepiej, ale i tak są lepsze niż te na plastikowym gryfie z podstawki do 8 edycji.

Volkmar

Woźnica

Ołtarz
4 podstawki 25x25 mm. Na razie nic nie jest sklejone.

Czy ma ktoś pomysł na Horn of Sigismund?

No, kolejny progres na jednym z moich ulubionych blogów tutaj
Cały cza s fajnie Ci idzie to dłubanie w Gsie. Powinno wypaśnie wygladać.
Co do rogu to poszperaj na bitspudle. Np szkielety (te nowe do VC i od TK) mają całkiem fajne trąby. Tyle ze takie zwinięte w koło prawie. GG mają też niezłą trąkę tylko nie wiem czy nie za mała by była.
pzd

Cały cza s fajnie Ci idzie to dłubanie w Gsie. Powinno wypaśnie wygladać.
Co do rogu to poszperaj na bitspudle. Np szkielety (te nowe do VC i od TK) mają całkiem fajne trąby. Tyle ze takie zwinięte w koło prawie. GG mają też niezłą trąkę tylko nie wiem czy nie za mała by była.
pzd
Ta trąba od nowych szkieletów jest chyba najlepsza. Zakończenie mógłbym wyrzeźbić.
- Tiger Brown
- Kradziej
No niestety, nawet Volkmar musi realizować parytet.tedzio pisze:wg mnie ten woźnica wygląda za elfio. O ile volkmar jest okej, to woźnica bardziej przypomina kobietę

"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
To pewnie przez tą bliznę, łysą głowę i napakowane ręce.tedzio pisze:wg mnie ten woźnica wygląda za elfio. O ile volkmar jest okej, to woźnica bardziej przypomina kobietę

OK. Wszystko oprócz rogu gotowe ( może zrobię go później ). Teraz najgorsze czyli malowanie, a potem tylko montaż.

I bonus. Ozdoba do rydwanu

Nie chcę spaprać teraz roboty, dlatego postaram się malować wolniej, ale lepiej.
Schemat malowania.
Konie
- czarne albo białe
- ubranka dla koników czerwone albo niebieskie
- elementy metalowe złote albo srebrne
- kamienie szlachetne zielone albo niebieskie
Rydwan
- drewno jasnobrązowe
- metal srebrny
- ozdoby złote
- kamienie zielone albo niebieskie
Ołtarz
- szary kamień albo biało-kremowy marmur
- gryf złoty
Woźnica
- szata ciemnobrązowa
- zbroja srebrna
- sznur kremowy/piaskowy
- kamienie patrz wyżej
Volkmar
- szata biała z płomieniami
- płaszcz czerwony albo niebieski
- zbroja srebrna
- gryf na zbroi turkusowa
- wąsy siwe
- kostur ciemnobrązowy, gryf złoty
Co wy na to, jakieś sugestie, porady?

I bonus. Ozdoba do rydwanu

Nie chcę spaprać teraz roboty, dlatego postaram się malować wolniej, ale lepiej.
Schemat malowania.
Konie
- czarne albo białe
- ubranka dla koników czerwone albo niebieskie
- elementy metalowe złote albo srebrne
- kamienie szlachetne zielone albo niebieskie
Rydwan
- drewno jasnobrązowe
- metal srebrny
- ozdoby złote
- kamienie zielone albo niebieskie
Ołtarz
- szary kamień albo biało-kremowy marmur
- gryf złoty
Woźnica
- szata ciemnobrązowa
- zbroja srebrna
- sznur kremowy/piaskowy
- kamienie patrz wyżej
Volkmar
- szata biała z płomieniami
- płaszcz czerwony albo niebieski
- zbroja srebrna
- gryf na zbroi turkusowa
- wąsy siwe
- kostur ciemnobrązowy, gryf złoty
Co wy na to, jakieś sugestie, porady?
Teraz to zaczyna wyglądać! Podziwiam cierpliwość
Nie wiem, czy nie wyszło ciut za monotonnie (wszystkie pióra takie same - tej samej wielkości i tego samego kształtu)...

Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
- Tiger Brown
- Kradziej
Do szpachlowania "na gładko", a także "na cienko" (gdzie ma być gładka powierzchnia, a nie fakturowana, bądź gdzie nie można nałożyć grubej warstwy) polecam szpachlę modelarską Tamiya Putty Basic Type (szara) - świetna, trzyma się też metalu. Wodnym papierem ściernym możesz wyszlifować nawet na lustrzaną gładź. Można by tym wykończyć boki gryfa (miedzy krawędzią spływu skrzydła i tylną nogą).
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.