bretonnia i nie tylko

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
kszyhu
Chuck Norris

bretonnia i nie tylko

Post autor: kszyhu »

będę tutaj wrzucał co jakiś czas zdjęcia figurek mojej bretonii i oddziałów, które maluję moim pozbawionym czasu
(i talentu :wink: ) kumplom, z prośbą o jakieś konstruktywne uwagi (no i oczywiście okrzyki podziwu :lol2: )

na początek rycerze mousilonu albo innej podobnej krainy, którzy są parę postów niżej i zamieszczone dzięki uprzejmości Szanownego Pana Czopka... , dzięki Czopek :)

podstawki jak widać skończone nie są, więc proszę ich nie oceniać :)
Ostatnio zmieniony 23 lip 2010, o 15:28 przez kszyhu, łącznie zmieniany 17 razy.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 lip 2010, o 15:13 przez Czopek, łącznie zmieniany 1 raz.
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

kszyhu
Chuck Norris

dobra, poddaję się, jak to zrobiłeś?

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

hehe, niewiem w czym otwierasz zdjęcia ale napewno da się zmienić wilekość - Resize/resample .

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 lip 2010, o 15:14 przez Czopek, łącznie zmieniany 1 raz.
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Ja na ten przykład polecam http://imageshack.us/
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Jest taki program... Chyba paint... :-k
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

kszyhu pisze:dobra, poddaję się, jak to zrobiłeś?
Się nie poddawaj, tylko łap się za podstawki. :wink:
Z jednej strony docenić trzeba staranie o wymalowanie różnych fikuśnych detali - mnie by pewnie szlag trafił na półmetku.
Z drugiej strony jako całość nie przekonuje - figurki zlewają się w masę, w której trzeba dopatrywać sie gdzie się kończy jeden a gdzie zaczyna drugi rycerz.
Wygląda to tak, jakbyś tak skupił się na detalach, że zapomniałeś o wyglądzie całości.
No a sierpowate zakończenia poprzeczki sztandaru... Łosz! plizzzz!! :)
A rycerz pierwszy z prawej z frontu skojarzył mi się z samochodem nieopatrznie pozostawionym na blokowisku, do którego dorwały się małolaty ze sprejem... :wink: :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

sory, ale (A) na rycerzu? pentagram? Ale kolorystyka ogółem bardzo fajna... zagrałbym sobie z nimi całkiem chętnie, ale te znaki mi całkowicie tam nie pasują.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

kszyhu
Chuck Norris

No a sierpowate zakończenia poprzeczki sztandaru... Łosz! plizzzz!! :)
w sumie to przy sztandarze już zaczął mnie trafiać szlag powoli dlatego jest jaki jest, do tego połamał się jeszcze.

jeśli chodzi o A to miała być odwrócona anarchia...(za dużo tych pentagramów było, jeszcze kto by pomyślał, że to szataniści) , chyba rzeczywiście przegiąłem z tym

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

No to jak już widzę zdjęcia ( ;) ) to powiem, że klimat mi się zajebiście podoba. Zarówno pentagramy jak i te wzorzyste szaty koni - świetne pomysły. Z wykonaniem może ciut gorzej, ale i tak fajne :)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

No nie powiem, klimacik jest ;) Tak jak już było wspomniane, troszkę się zlewa.

kszyhu
Chuck Norris

ano właśnie o klimat chodziło, dobre wykonanie przyjdzie z czasem, jak zrobię normalne zdjęcia to wrzucę oddział piekielnych chłopów :twisted:

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Koniecznie zrób coś z tym sztandarem, sierpy, brak drzewca z tyłu, krzywo przyklejony.Całość raczej pozytywne wrażenie, jest mrocznie, czyli tak jak lubię :twisted: .Pentagramy tudzież odwrócone A niespecjalnie do mnie przemawiają ale to już kwestia gustu.Na koniec jeszcze jedna uwaga, jak cieniujesz czerwień to nie do różu(ptaszysko przez to wygląda jak papuga :? ).Widać kawał roboty.

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Moc klimatu!! Na stół na prawde dobre malowanie:)

ODPOWIEDZ