Galeria Leśniaków czyli tym głębiej w las tym większy wpie..

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Re: Galeria Leśniaków czyli tym głębiej w las tym większy wpie..

Post autor: Arbiter Elegancji »

Pierwsza i druga fotka nie są takie złe, na reszcie nie złapałeś ostrości...
Robisz przy naturalnym świetle? jeśli nie to koniecznie spróbuj w świetle dziennym. Pokombinuj też z tłem.

Ja osobiście robię fotki na szarej koszulce ustawionej przy oknie, jedyny minus to to że wieczorami i w nocy nie da się przyzwoitego zdjęcia zrobić :|
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Najlepiej rób zdjęcia przy północnym oknie na białej kartce ustawiajac aparat na statywie i puszczając samowyzwalacz.
A figurki na prawde dobre:) SMOK ZAJEBISTY!!!

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Imho to driady wyglądają na najbardziej nie skończone - kora jest jedną ciemną masą, więc wygląda na jedną warstwę. Ale za to podstawki są bardzo fajne a i kolor ciuchów, wpadający w morski, można by nazwać trafionym i oryginalnym :)

Jeśli chodzi o zdjęcia to też miałam z tym problem, ale zostałam życzliwie poinstruowana na tym forum, tak więc teraz nawet przy sztucznym świetle wychodzą nieźle :) Ogólnie jest to kwestia manualnego ustawienia balansu bieli (musisz to znaleźć w opcjach, a potem to już z górki) ;)
Co jeszcze zauważyłam na Twoich zdjęciach to to, że aparat Ci często łapie ostrość nie na figurkę, a na tło (musisz wybierać bardzo neutralne jak przy ostatnich zdjęciach). I dobrym pomysłem jest też fotografowanie przy kilku źródłach światła - ja na ten przykład zapalam zarówno oświetlenie górne, jak i lekko z ukosa lampkę z biurka i z drugiej strony (ale nie z tyłu) jeszcze jedną. Wtedy cała figurka jest w miarę równo oświetlona i nic się nie ukrywa w cieniu.

Się naprodukowałam... Powodzenia :D
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

o stary... wziąłeś mój ulubiony model WE (lorda wardancerów starego) i przekonwertowałeś tak, że podoba mi się jeszcze bardziej =D> =D> =D>

reszte ocenie na żywo na jakimś turnieju, bo zdjęcia wydają się faktycznie krzywdzące.
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Tak btw. to się się zastanawiałam, co mi nie pasuje w nazwie Twojego bloga. Otóż powinno być "Galeria Leśniaków, czyli IM głębiej w las tym większy wpie..." - kosmetyczna poprawka, ale od razu zdanie nabiera sensu :D
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

może nie jest to wfb ale szykuję się do ewentualnej zmiany systemu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oczywiście nie skończony i brakuje mu kilku części, tak to jest jak się kupuje modele od kogoś przez neta

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

zapowiada sie bardzo ciekawie. Czyżby już totalne zniechęcenie wywołane 8 ed?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

chyba tak, aczkolwiek może LS to jakoś naprawi

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

widzę, że coraz więcej ludzi gotuje sie na najgorze :|

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

poszedłem na korki z robienia zdjęć, proszę oto efekty, plus domalowałem co nie co

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Surfer. :wink:
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Na drugim zdjęciu niewiele co widać jeśli chodzi o malowanie :|
Ale ogólnie praca zapowiada się bardzo fajnie. Dużym "+" jest dobór stonowanych kolorów, dobrze też wyszła śniedź.
Czekam na końcowy efekt :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Pancerz wychodzi świetnie :)

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Ehh ja też miałem wątpliwości odnosnie 8ed ale mi przeszło w końcu ma to byc zabawa... Jak bedziesz sprzedawał jakieś modele to mozesz do mnie uderzyć:P
Model do konfry bardzo ciekawy:)Ale z kim będziesz grał w ten umierający system?:P

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Sam mysle o innym systemie :roll:
Szkoda, ze duzo ludzi sie pewnie wykruszy :(
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Zapowiada się świetnie.
Tiger Brown pisze:Surfer. :wink:
:lol2:

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

jedyne co zmienię to chyba te pomponiki, za bardzo się rzucają w oczy a na zdjęciach odbijają za dużo światła.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Załataj greenem łączenie ogona z ciałem bo inaczej będzie słabo wyglądał efekt koncowy ;)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

cholera myślałem że nikt nie zauważy ^^jeśli chodzi o GS to trza go dużo użyć bo ten model jest popękany np. na brzuchu

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Ładny. Koniecznie połataj GS'em. Będziesz grał w konfre teraz?

ODPOWIEDZ