Akurat do Tolkiena to zarówno 'imaż' krasnali GW, jak i Mantica ma się jak pięść do wiadomo czego. A wszelkiej maści zabójcy/berserkowie/inni półnadzy wariaci to już w ogóle.Tiger Brown pisze:Akurat dla mnie fluffowym punktem wyjścia dla wizerunku rasy krasnoludzkiej jest Tolkien.
Mantic Games - konkurent dla GW?
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Re: Mantic Games - konkurent dla GW?
- General Baga
- Kradziej
Nie wiem gdzie szukales ale...zerknij na blog mantica i filmik pt; Mantic News – A Cunning Planeliah91 pisze:Kopsnij link, nie mogę znaleźć.MagisterMilitum pisze:Ahhh mantic ma juz gotowe zombiaki Poszukajcie filmiku na youtube
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
armaty moze i tak, ale flame cannon i organki sa genialne.
mnie sie kusznicy, strzelcy i warriorzy nie podobaja. jakos tacy nieproporcjonalni.
berserkerzy nawet daja rade.
mnie sie kusznicy, strzelcy i warriorzy nie podobaja. jakos tacy nieproporcjonalni.
berserkerzy nawet daja rade.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Morsereg pisze:jakos tacy nieproporcjonalni.
Jeszcze powiedz, krasnale GW są proporcjonalne to się chyba zleję ze śmiechu
Generalnie miałem to samo z elfami i krasnalami - te na stronie Mantica są mocno meh, ale pomalowane lepiej i w inne barwy, ze zdjęciem z korzystniejszego kąta - miód. Czyli w sumie dokładnie tak samo jak z figurkami GW Więc polecam wszystkim 'krytykantom' poszperać 'na internetach' za lepszymi fotamiMusiałem sie zagłebić w inne lepiej pomalowane dwarfy:P
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Dwarfy Mantica mają widoczne nogi, te GW nie stąd róźnica w ich postrzeganiu.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Nieprawda Slayerzy GW posiadają nogi , ba nawet kolana można zobaczyć ^^.
runepriest pisze:oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
-
- Mudżahedin
Ehh mnie tylko zastanawia czemu za te figurki odpowiada ktos kto zupelnie nie mysli.
Wszystkie maszyny z 2 kolesiamia zalogi - powinno byc 4 z czego jeden inzynier.
Kusznicy/Strzelcy bez zadnych tarcz w wypraskach.
Revenanci bez opcji zrobienia kolesi z dwurakami.
itd.
A krasnoludzkiej klopy czy fajnych plastikowych orlow po 8 funtow nie ma choc pewnie by sie sprzedaly znacznie lepiej niz kolejna mutacja krasnoludzkiej armaty.
Wszystkie maszyny z 2 kolesiamia zalogi - powinno byc 4 z czego jeden inzynier.
Kusznicy/Strzelcy bez zadnych tarcz w wypraskach.
Revenanci bez opcji zrobienia kolesi z dwurakami.
itd.
A krasnoludzkiej klopy czy fajnych plastikowych orlow po 8 funtow nie ma choc pewnie by sie sprzedaly znacznie lepiej niz kolejna mutacja krasnoludzkiej armaty.
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
What he said.
Poza tym, jak chcesz 100% kompatybilnosć z realiami GW:
Przyklej strzelcom tarcze z zestawu piechoty. Względnie kup tarcze w jakimś sklepie z bitsami. Albo wytnij z plasticardu.
Szkielety i Revenanci są oparte/oparci na tych samych częściach. Szkielety maja opcję włóczni - wystarczy dać je Revkom, przyciąć, dokleić ostrza od toporów i są ziomki dwurak + tarcza.
Kup katapultę szkieletów, spiłuj kolce, wymień załogę - masz katapultę krasnali.
Z obsługą maszyn faktycznie biednie, ale wystarczy kupić troop box Ironcadów i połączyć z pozostałymi częściami z działa aby stworzyć więcej załogantów. No i będą tarcze dla strzelców.
Wystarczy trochę inwencji i z Mantica mozna wycisnąć praktycznie wszystko - już mam pomysł na zrobienie plastikowych Swordmasters i Phoenix Guard z regonu włóczników i zwiadowców, jak również koncepcję na przeróbkę elfiej balisty na rydwan Ba, wystarczy łucznikom obciąć dłonie trzymające łuk i wkleić dłonie z regimentu Korsarzy albo DE Warriors kupione na Bitspudle albo Mrocznym Raju i mamy instant kuszników DE z tarczami.
Poza tym, jak chcesz 100% kompatybilnosć z realiami GW:
Przyklej strzelcom tarcze z zestawu piechoty. Względnie kup tarcze w jakimś sklepie z bitsami. Albo wytnij z plasticardu.
Szkielety i Revenanci są oparte/oparci na tych samych częściach. Szkielety maja opcję włóczni - wystarczy dać je Revkom, przyciąć, dokleić ostrza od toporów i są ziomki dwurak + tarcza.
Kup katapultę szkieletów, spiłuj kolce, wymień załogę - masz katapultę krasnali.
Z obsługą maszyn faktycznie biednie, ale wystarczy kupić troop box Ironcadów i połączyć z pozostałymi częściami z działa aby stworzyć więcej załogantów. No i będą tarcze dla strzelców.
Wystarczy trochę inwencji i z Mantica mozna wycisnąć praktycznie wszystko - już mam pomysł na zrobienie plastikowych Swordmasters i Phoenix Guard z regonu włóczników i zwiadowców, jak również koncepcję na przeróbkę elfiej balisty na rydwan Ba, wystarczy łucznikom obciąć dłonie trzymające łuk i wkleić dłonie z regimentu Korsarzy albo DE Warriors kupione na Bitspudle albo Mrocznym Raju i mamy instant kuszników DE z tarczami.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
To jest wyjątek od regułyGrunaldi pisze:Nieprawda Slayerzy GW posiadają nogi , ba nawet kolana można zobaczyć ^^.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Konopnicka była wcześniejTiger Brown pisze:
Wiesz, zauważyłem, że to nie GW. Akurat dla mnie fluffowym punktem wyjścia dla wizerunku rasy krasnoludzkiej jest Tolkien.
Ciekawe, czy pojawią się jacyś prości chłopi ewentualnie pospolite ruszenie ... nie mówiąc o orkach , rzecz jasna - tych nigdy nie jest za dużo
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
Widzę, Nijlorze, że znasz tylko wersję oficjalną, ocenzurowaną przez nienawidzącego polskości zaborcę W oryginale ta piękna opowieść nawet tytuł miała inny- "Sierototwórca Marian i krasnoludy"
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki