Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Trapią mnie następujące wątpliwości:
1. Czy Green Knight może szarżować w turze w której się pojawia?
2. Czy jednostki z peasant duty korzystają z Ld rycerzy powiększonego przez Standard of Discpiline (np. 9 zamiast 8 od KoTR)?
1. Czy Green Knight może szarżować w turze w której się pojawia?
2. Czy jednostki z peasant duty korzystają z Ld rycerzy powiększonego przez Standard of Discpiline (np. 9 zamiast 8 od KoTR)?
1. Nie, bo pojawia się w remaining moves czyli "przegapia" deklarację szarż w tej turze.
2. Raczej tak, bo to sztandar i daje on Ld całemu oddziałowi a nie konkretnemu bohaterowi. Tak więc kotrowcy będą teraz mieli 9tkę ld, erranci 8, a jak będzie tam paladyn/bsb to i 9 bo nie ma ograniczenia, żeby oddział nie korzystał z ld charactera. W drugim przypadku jednak 9tka będzie tylko na 6"/12" od hero a 8mka od oddziału, w kotrach to od całego oddziału będzie 9.
2. Raczej tak, bo to sztandar i daje on Ld całemu oddziałowi a nie konkretnemu bohaterowi. Tak więc kotrowcy będą teraz mieli 9tkę ld, erranci 8, a jak będzie tam paladyn/bsb to i 9 bo nie ma ograniczenia, żeby oddział nie korzystał z ld charactera. W drugim przypadku jednak 9tka będzie tylko na 6"/12" od hero a 8mka od oddziału, w kotrach to od całego oddziału będzie 9.
Największa maruda na Border Princes
nieDomi pisze:Czy bretoński bsb może używać enchanted shield??
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Jeszcze raz ja i moje wątpliwości...
W obecnej edycji nie można bohaterowi odstrzelić spod tyłka Royal Pegasusa, skoro jest monstrous cavalry mount-em, a nie monsterem?
I jeszcze z zycia wzięte: czy jeżeli damselka na miscasta wyrzuci 12, w wyniku czego jej poziom spada do 0, czy jest dalej czarodziejem- tzn. czy może jeszcze nosić arcane items (czy teżone znikają) i czarować, tudzież dispelować?
W obecnej edycji nie można bohaterowi odstrzelić spod tyłka Royal Pegasusa, skoro jest monstrous cavalry mount-em, a nie monsterem?
I jeszcze z zycia wzięte: czy jeżeli damselka na miscasta wyrzuci 12, w wyniku czego jej poziom spada do 0, czy jest dalej czarodziejem- tzn. czy może jeszcze nosić arcane items (czy teżone znikają) i czarować, tudzież dispelować?
- gerald_tarrant
- Masakrator
nie może korzystać z Arcane ItemówRilam pisze: 2. Jeśli spadnie jej poziom do 0 nie może korzystać z magicznych przedmiotów.
Ekhem, jestem trochę opóźniony w 8 ed, rzeczy takie jak np. standart of discipline są dla mnie nowe. Domyślam sie że pochodzą z common itemów, Te przedmioty są w polskich uściśleniach czy też GW wsadziło je do głownego rulebooka? Jeśli tak, to mógłby mi ktos podać numery stron, na których się znajdują? Jeśli chcecie, możeci mnie odesłać do tematu o tym, bo jestem pewien, że taki istnieje Z góry dzięki
,,System polityczny Bretonii? U nas to się nazywa wymuszeniem haraczu i jest karalne"
Matthias von Pfeildorf, były ambasador Imperium
- gerald_tarrant
- Masakrator
tak jak masz napisane w bookuDomi pisze:czy dowódca trebuchetu tylko liderke???
przeczytałem w wątku Bretonnia, a VIII Edycja że w v of heroism mozna uzywac magicznej broni. skąd takie poprawki?
,,System polityczny Bretonii? U nas to się nazywa wymuszeniem haraczu i jest karalne"
Because I'M The Miz and I'M AWESOME!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel
http://www.youtube.com/watch?v=iMt-MJ1h ... ure=fvwrel